Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '10

 
Kategori
Kitap
 

Mea Culpa

Mea Culpa
 

Bir süredir ne zamandır okunmak için odamda bekleyen, Stefano Elio D'Anna'nın o meşhur kitabı "Tanrılar Okulu" na başladım. 100. sayfayı gerilerde bırakırken, Mea Culpa Felsefesini (Latince, benim hatalarım yüzünden) sizinle paylaşmak istedim.

Başınıza gelmiş ve gelecek herşeyin tek sorumlusunun kendiniz olduğu gerçeğiyle barışmayı reddetiğİniz her gün tedavi süreniz gecikecek. "Yeni bir eski geçmiş" için her seferinde bir adım attığınızla kalacaksınız. Gerçek = düş + zamandır.

İnanmak için görmeyi beklemeyin. İnanın ki, görebilin. Dünyadaki en büyük ekonomik gerçek "mutluluk" tur. Ekonominin tanımı mutluluktan başka hiç bir şey değildir. Her zaman iyi ekonomist olun....

Kitabın kahramanı, Dreamer ile (henüz tam anlayamadım, bir ruhsal varlık veya kitabın kahramanının yüksek beni) karşılaştıktan sonra hayatı değişiyor ve onun tavsiyeleri doğrultusunda hayatını yeni baştan yaratmaya çalışıyor. Dreamar, ondan, Lupelius'a ait el yazmalarını bulmasını istiyor, çünkü bu el yazmaları, Tanrılar Okulu'nu anlatan tek kaynak.

Kitabı bitirdikten sonra, ayrıca tanıtacağım.

Şimdi Mea Culpa felsefesine dönmek istiyorum.

Lupelius'un felsefesine göre, bizim varoluş durumlarımız uygun olayları kendisine çeker ve bu olaylar, bizim içinde bulunduğumuz aynı durumları yeniden yaşamamıza sebep olur.

"HEP AYNI OLAYLARLA KARŞILAŞIYORSUN, ÇÜNKÜ SENDE HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMİYOR! CENNETİ YAŞAYAN CENNETE, CEHENNEMİ YAŞAYAN CEHENNEME DOĞRU YOL ALIR! "

Sadece insanın irade gücü bu kısır döngüyü, hiç sonu gelmeden kendi kendine oynanan bu oyunu sonlandırabilir ve aynı irade gücü sayesinde insan öz varlığını saran hipnotik çemberi kırabilir.

"DÜŞÜNCE YARATICIDIR. DÜŞÜCE YARATIR! "

Olaylar düşüncelerimizin, öz varlık durumlarımızın elle tutulur gözle görünür halidir. Bu sebeple, olaylar ve durumlar aynı şeydir. Durumlar, her kişinin Oluş'unda üretilirken, olaylar da insanın yaşamında, zaman içinde başına gelen ve sanki insanın iradesinden bağımsız olarak ortaya çıkıyormuş gibi görünen olgulardır.

Tek gerçek ise onları yaratanın biz olduğumuzdur. Olması için sürekli yakaran ve farkında olmadan olayları hayata geçiren biz !

İster olumlu, ister olumsuz olsun, insanın düşünceleri daima yaratıcıdır ve mutlaka ortaya çıkacak uygun zamanı bulacaktır.

Düşüncelerimiz, elimizle yazdığımız hatta yolladığımızı bile unuttuğumuz, davetiyeler gibi düşüncelere karşılık gelen olayları kendine çeker. Koşullar, buluşmalar, olaylar, sorunlar ve aksilikler, sürtüşmeler ve başarısızlıklar, yani üstü örtülü bir biçimde kendilerini çağırdığımız tüm istenmeyen konuklarımız, artık onları aklımıza bile getirmediğimiz bir zamanda kapımızı çalarlar. Onların beklenilmeden ve birden bire olduğunu sanmamızın aslı nedeni, bizim kendi durumlarımıza dikkat etmememizdir.

"DÜŞÜNCELER KADERİMİZDİR! DÜŞÜNCELERİMİZİN KALİTESİ YÜKSELDİKÇE YAŞAM KALİTEMİZ DE YÜKSELİR!"

Lupelius'un felsefesi düşüncesinin ana unsuru, olaylarla durumların bir tek gerçekliğin iki yüzü olduğunun ortaya konmasıdır.

Bu saptama, kişinin kendi durumlarını bilmesi ve kendi kendisinin efendisi olması yoluyla, kaderini istediği gibi yönetmesine izin vererek içimizdeki ve dışımızdaki dünyayı birbirinden ayıran duvarı ortadan kaldırır.

"VAROLUŞ BİZİM BİR İCADIMIZDIR VE BU YÜZDEN SADECE BİZE BAĞLIDIR! "

Lupelius'un rehberliğinde, Hristiyanlığın Mea Culpa sözlerinde gizlenen "yapmanın somutluğu" dur. Bin yıllık insan zekasının kısacık özeti sanki bir mücevher kutusunda gibi bu iki sözcükte saklanmıştı, "Mea Culpa, mea culpa, maxfila culpa "

Gezegenlerin hiyerarşisinden, atomların hareketlerine dek, tüm evrene gem vurabilecek bu formül, sınırsız bir enerjinin sırrını içeriyor.

Yeryüzündeki varlığımız bizim yüce OKULUMUZDUR. İnsanlığın gözünde bir hapishane gibi görünen, bir YAŞAM OKULU.

Görüş açımızı altüst etmeyi öğrenmemiz gerekmektedir. İnsanların genellikle zorluk veya felaket olarak gördükleri beddua ettikleri, her ne pahasına olursa olsun kaçındıkları her şey aslında ölüm psikolojilerini, yaşam psikolojisine dönüştürmelerini sağlayacak çok değerli bir malzemedir.

"DÜNYADAKİ YAŞAM, TANRILAR OKULU'DUR. KARIŞIKLIK, ŞÜPHE, KARGAŞA, KRİZ, KIZGINLIK, UMUTSUZLUK VE ACI, TÜMÜ BÜYÜMEK İÇİN YARARLANILMASI GEREKEN MÜKEMMEL FIRSATLARDIR."

İçinize dönün ve suçu lütfen kendinizde arayın..

"Mea Culpa, mea culpa, maxfila culpa "

BENİM HATALARIM YÜZÜNDEN, BENİM HATALARIM YÜZÜNDEN, BENİM HATALARIM YÜZÜNDEN.................

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..