Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Meandros Festivali son hafta Veda Konseri MİLET

Meandros Festivali son hafta Veda  Konseri MİLET
 

ELLER...Yoran I Taş Heykel sempozyumu 2008 Temmuz ezgi umut


Cem Mansur yönetimindeki UGSO Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası'nın 26 Temmuz Cumartesi saat 21.00 de Milet Antik tiyatroda vereceği konseri ile bir aydır süren Meandros festivalinin konser dalında izleyicilere veda ediyor. Türkiye'nin çeşitli konservatuvarlarından seçilen genç müzisyenlerden oluşan 100 kişilik orkestranın programında Johannes Brahms " Academic festival Ouverture, Francis Poulenc Les Biches ballet suite Sergei Rachmaninov Symphony No:3 ...gibi eserler yer alıyor. Antik ören yerlerinde yapılan konserler bana müthiş çekici ve duygusal geliyor.

Aynı gün Milet konseri öncesi öncesi Didim Akköy'de 40 kişilik Didim Kültür Sanat derneği DİKSAD'ın 40 kişilik Türk halk Müziği korosu Köy Pazarında konser verecek.

Bir günde iki konser ile gönüllerimiz bayram yapacak gibi görünüyor gelecek Cumaresi..

Tabii bundan önceki gün izlemiş olacağımız Güllübahçe usta kadınlarının dokuduğu ve Peter Hristof'un tasarladığı Halı ve Kilim atölyesini de gezmiş olacağız. 25 Temmuz Cuma saat 19.00 da Güllübahçe Priene'de yer alacak olan Meandros gönüllülerinin iletişim ofisi ve buluşma yeri olan bilgi belge merkezi meandros evinin de açılışını yapacağız. Unutmadan 25 temmuz Cuma saat 19.00 da Güllübahçedeyiz.

'Saat 19 a kadar ne yapacağız derseniz 25 Temmuz Cuma günü saat 17.30 da Güllübahçe Villa Sultan kafedeki o muhteşem ağaçların altında serinleyip kahve çay ya da buz gibi içeceklerinizi yudumlarken, Aptülika'nın ( Abdülkadir Elçioğlu) Taş Makas Kağıt etkinlikleri kapsamında söyleşisini de dinleyebilir içinizdeki o gizli kalmış yaramaz çocuk.

Daha da erken gelirseniz Güllübahçenin o güzelim arnavut kaldırımı yollarından tepelere doğru tırmanırken geçmişe doğru bir yolculuğa da çıkabilirsiniz.

Festival kapanışı ise 27 temmuz Pazar günü Didim eski Köy Yoran'da saat 19.00 da. Bir ay boyunca Yoran'da heykel yapan konuk sanatçılar yani benim dostlarım heykellerini sergiliyor olacaklar.

Aptülika da kapanış sergisinde bir aylık festival yolculuğunun Meandros gibi kıvrımlarla bükümlerle zaman içinde akıp gidişini resmedecek karikatürleri ile zamanı durdurarak.

Sanatçıların çalışmalarını yakından izlemek, heykeller için onca emek verilişine şahit olmak, dostlar kazanmak içimde utkulu ve tutkulu ufuklar açtı. Sanatsız bir dünya, resimsiz heykelsiz , edebiyatsız, şiirsiz, fotoğrafsız, danssız ve müziksiz bir dünya... düşünmesi bile ürkütücü bir karabasan..Tabii bir de tüm bu güzellikleri ulaşamayan insanlara sunmaya çalışan belgeseller...Vaktiniz varsa oralardaysanız henüz geç değil. Son etkinliklere hele de Veda konseri Milet'de buluşmak üzere....

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..