Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir / 12.Bölümü kabus gibiydi! Amma süperdi.

Medcezir / 12.Bölümü kabus gibiydi! Amma süperdi.
 

Mutlu bölüm sonunda, Yaman & Mira.


Star Tv.in süper fenomen dizisi Medcezir’de dün akşam 12. Bölümde nefesler tutuldu. Mira’nın yaşadığı kabusu tüm izleyici onunla beraber yaşadı. Soluksuz izledik, Allahtan sapık Tan Mira’ya bir zarar vermedi. Yaman Süpermen gibi sevgilisi Mira’yı sapığın elinden kurtardı. Bölüm mutlu sonla bitti. Bu bölüm sanki bir sinema filmi gibi idi. İzleyici rekorlarının kırıldığını tahmin ediyorum. Reytinglerde her Cuma gecesi olduğu gibi AB’de 1.i. (8,59), Total’de 2.i (8,79) olmuştur.

Geçen bölüm Yaman, Hale’den aldığı mesaj ile soluğu anne evinde almıştı. Üvey babası Hasan’ın gırtlağına yapışır, resmi gösterir, Orkun ile ne iş çevirdiğini sorar. Faruk Beyin araba tesliminde anahtar vermek içindi, doğru söylüyorum der. Annesi yalan söylediğini Hasan’a haykırır. Hasan, asıl babaları ile ilgili çocuklarına kim yalan söylüyor, anlatsana Yaman’a der. Yaman anlatsana diye ısrar eder annesine. Baban öldü, gözümün önünde kafasına silah dayayıp öldürdüler. Yaman o an gözyaşlarını tutamaz, iki gözünden yaşlar yağmur gibi boşalır, çok duygusal bir andı. Yaman anne evini terk eder, yol boyu yürür.

Mira Yaman’ı bulamayınca Tan’ın evine gelir, dost zannettiği Tan’a sığınır. Mira olanları Tan’a anlatır. Dertleşirler, Mira içini döker. Tan ev içinde bir sırdır, birtakım sakladıkları vardır. Mira’nın yapboz resmini, bozar saklar. Mira birtakım olan gariplikleri çözemez. Körü körüne Tan’ı dinler, inanır.

Teyze Sedef Hanım, yeğeni Mert’e komşunun horozunu rahatsız ettim, kafes değiştiriyorum, babama gidiyorum diyerek evden ayrılır. Bir gece geldiği bibi, gene bir gece yarısı gider.

Beylice’lerin ve Serez’lerin evinde panik vardır. Mira’yı arayışlar başlar. Orkun duyar ve Faruk Beyin evine gelir. Herkese telefon açılır, aranır. Orçun benden bir şey saklıyorsunuz deyince, Faruk Bey Orkun’u kibarca evden kovar. Hasan Bey Orçun’a telefon eder, biri seninle uğraşıyor, birlikte resmimizi Yaman’a göndermiş der. Orçun işi çözer, Hale’nin yakasına yapışır.

Faruk Bey ile Sude Hanımın arası açılır. Sude Hanım önce Mira’yı bulacağız, sonra üzerindeki bütün hisseleri bana devir edeceksin, sonra da defolup gideceksin der. İşin sonu da öyle olur, Asım Beyin bürosunda devir sözleşmeleri imzalanır.

Mert, Yaman’a telefon eder, Mira’nın kayıp olduğu kötü haberini verir. Yaman, Mert, Eylül ve Tuğçe aramaya başlarlar, karakola giderler. Eylül arananlar panosunda bir robot resmi Tan’a benzetir. Ama kimseye söyleyemez.

 

   

Mira, ruh hastası Tan ile baş başa çok kötü anlar yaşar. 

Mira telefon etmek ister, eve annesini arar, Tan’ın evinde olduğunu söyler. O an paralel telefonda babasının sesini duyan Mira, babasının sesini duyunca telefonu kapatır. Tan telefon numarasından bizi bulurlar deyip, seni gizli yerime götüreceğim deyip ikna eder ve yola çıkarlar. İlaçları evde kaldığı için bir eczaneden yeni ilaç almak için eczaneye uğrarlar. Mira cep telefonunu ister, Tan şarjı bitmiş der.

Yaman Tan’ın çiçekçisinden ev adresi alınır. Eve giderler, evde bulamazlar. Apartman görevlisi çıkar karşılarına. Kapıcının imalı bir şekilde sabah bir demet çiçekle çıktı yukarı, artık yalnız değilse, lafı Yaman’ı çileden çıkartır adamın yakasına yapışır.

Yaman, Tan'ın Apartman kapıcısının yakasına yapışır, konuşturmak ister.

Selim Bey Yaman’a dün gece annen aradı, konuşmak istiyor. Yaman şu an Mira’dan başka bir şey düşünmek istemiyorum der. Ender Hanım bir anne şefkatiyle Yaman’a sarılır, artık sen de bu ailenin bir parçasısın der.

Mira, eczaneden telefon ister Eylül’ü arar, Tan ile birlikteyiz. Eylül telefonu Yaman’a verir. Yeri tarif etmek için Tan Telefonu alır, adres tarif etmek için, ama telefonu kapatır, boşa konuşur.  Eczaneye gelirler ve köyün adresini bulurlar.

Orkun, Yaman’dan önce Mira’yı bulmak için harekete geçer. Orkun polise haber verir. Şehirdeki evine giderler, resimleri görürler. Onlar da Tan’ın manyak biri olduğunu öğrenirler.

Diğer taraftan Asım beyin yazıhanesinde toplantı vardır. Oradan da araştırma yaparlar. Mira’nın eski piyano hocasını bulup aralar, ondan Tan hakkında bilgi alırlar. Tan ile bir takım gerçekleri öğrenirler.

Tan ile Mira köydeki gizli evine gelirler. Mira evde huzursuzdur, garip kasvetli bir evdir. Tan şarj aleti almak için köye gider. Arabasını dışarı çıkartır park eder. Döner evin bodrumunda resimlerle meşgul olar. Mira tedirgin olur, çıkar bodruma girer. Garip çıplak kadın resimlerini görünce şok olur. Kendi resimlerini de görür. Tan’ı görür, lambayı o tarafa yönlendirir, korku filmi gibidir. Tan korkma dese de üstüne gelir. Mira korkudan tir tir titrer, alır üst kata çıkarlar, kapıyı kilitler. Sana asla zarar vermem dese de Mira çok panikler. Her şeyi açıklayacağım, ben seni ölesiye seviyorum ve takıntılarını anlatır. Tan çocuklar gibi ağlar.

 

 

Mira' ın Tan'ın köy evinde olduğunu öğrenen Yaman, Eylül, Mert ve Tuğçe peşlerine düşerler.

Yaman, benzinlikten Mert, Eylül ve Tuğçe’yi atlatarak tek başına köye eve gelir. Bahçeye girer, önce bodruma bakar, garipliği sezer, içeriden sesleri duyar pencereden girer. Tan, Tornavidayı Mira’nın boğazına dayar, yaklaşma diye bağırır. Yaman, Tan’ı konuşarak ikna etmeye çalışır. Aniden atlar ve Mira’yı elinden alır.

 

  1. Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Mert, bir köylünün traktörünü ayarlar, kızlarla beraber köye gelirler, Mert bir türkü tutturur  “Yallah şoför, apar beni…” çok komik sahneler. Onlar da evin önüne gelirler.

 

O sıra polis arabaları da gelir. Tan’ı alır götürürler. Akıl hastanesine yatırılır. 

Her dizide bölüm sonları en heyecanlı yerinde kesilir. Sonraki bölüme heyecan taşınırdı. Bu bölümde final gerçekten muhteşemdi, hep istenir ya, finalde mutlu sonlar, öyle oldu. Deniz kıyısında bankta yan yana oturup, konuşurlar, el ele tutuşup, parmaklarını birbirlerine kenetlerler. Yaman ben de korkuyorum yalnız kalmaktan der, Mira o zaman elimi hiç bırakma der. Mira ile Yaman dudak dudağa öpüşürler, mutluluklarına mutluluk katarlar ve bölüm şap şahane biter.

 

  1. Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Bu bölümde Serenay Sarıkaya’nın (Mira) performansını olağanüstü buldum. Çok beğendim, alkışlıyorum kendisini. Çağatay Ulusoy, zaten kendini buldu, süper oynuyor. Tebrikler Serenay, Tebrikler Çağatay, Tebrikler Medcezir. İyi ki varsınız.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Not: Göreller Medcezir twitter internet sitesi ve Dizifilm.com'dan alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..