Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
TV Programları
 

Medcezir'in reytingleri neden düşüyor?

Medcezir'in reytingleri neden düşüyor?
 

Ay Yapım’ın The O.C.den alıp uyarladığı bu sezonun iddialı dizilerinden “Medcezir” in reytingleri neden düşüyor. Sezon başından bu tarafa bilhassa AB grubundan gecenin birinciliğini elinde bulunduran dizi son iki bölümde (31-32) ikinci sıraya düştü. Total’de de son 32.bölümde 3.sırada yer almıştır.

Nisan Ayının en çok izlenen 10 dizi sıralamasındaki durumu da pek yüz güldürmüyor. 10 dizi arasında, AB’de 4.sırada (8,32), Total’de 7.sırada (7,45) yer almıştır. Şayet aşağıda belirtmiş olduğum eksikliklerini yerine getirse daha üst sıralarda yer alabilecek bir yapım.  

Sezon başından bugüne kadar oynayan, 32 bölümün reytinglerine bakarsak;

 Total Grubunda:                        AB Grubunda:

    3 Hafta 1.Sırada                             25 Hafta 1.Sırada     

   28 Hafta 2.Sırada                             7 Hafta 2.Sırada

   1 Hafta 3.Sırada yer almıştır.

Son Hafta 32.Bölümde her iki grupta neden düştü. Nedenlerini kendimce sıralamaya çalıştım.

Önce diziyi AB Grubunda, 25 Hafta birinci yapan olumlu faktörleri sıralayalım. Bu olumlu faktörleri oran vermeden en olumlu faktörden aşağı doğru sıralarsak:

1.Çağatay Ulusoy’un başarılı oyunculuğu ve tipi,

2.Serenay Sarıkaya’nın sempatikliği ve rolünü yaşayarak oynaması,

3.Güçlü yardımcı oyuncu kadrosu, (Sıralarsak; Barış Falay, Taner Ölmez, Mine Tugay, Hazar Ergüçlü, Şebnem Dönmez, Can Gürzap, Murat Aygen ve Metin Akdülger.

4.Ay Yapım'ın deneyimi,

5.Senaryo (Orijinalinden daha başarılı, bunu Amerikan yetkilileri söylüyor.)

6.Bölümlerde başrol oyuncuların şarkı söylemeleri ve sahne almaları.

7.Star Tv. tercihi.

Gelelim üzerinde durulması gereken faktörlere: (En olumsuz undan başlayarak)

1.Senaryodaki güç ve heyecanın azalması. (Ece Yörenç’e mutlaka destek verilmeli yada sadece Medcezir’in senaryosunu yazmalı.)

2.Özgün senaryo (olaylar toplumumuzda kabul edilebilir tarzda olmalı)

3.Bazı olayların başrol oyuncuları ile ilgili olmaması. Diğer bir değişle yan karakterlerin münferit olaylarının gereksiz işlenmesi.

4.Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya’nın çok fazla gereksiz öpüşmeleri. (Azın tadı  her zaman damakta kalır)

5.Tanıtım fragmanı en az üç adet olmalı. İlk Fragman mutlaka Pazar günü yayına konmalı. Star Tv.de mümkün olduğu kadar fragmanların çok yayınlamalı.

6.Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya iki başrol oyuncusunun dizi dışında özel hayatlarında da sevgili olmaları. (Artıları var ama, eksileri daha ağır basıyor, Aşk ile işi karıştırmamalılar)

Medcezir için ilk bölümlerde yazmış oluğum beklentilerimi tekrarlamak istiyorum. Medcezir, yılın dizisi olacak ödül alacak. Çağatay Ulusoy ödül toplamaya doymayacak. Serenay Sarıkaya yılın kadın dizi oyuncu ödülü. Medcezir; En iyi senaryo, En iyi dizi müziği, En iyi kadın – erkek yardımcı oyuncu ödüllerini alacaktır.

 

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüpoğlu’nun köşe yazısında, Medcezir’i sürükleyen başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy ile Serenay Sarıkaya, sezon finalinden sonra Los Angeles’e gideceklermiş. Bir workshop’ta oyunculuk üzerine eğitim alacaklar, arkasından iki sevgili Meksika’da yaz talili yapıp yorgunluklarını gidereceklermiş. Ali Eyüpoğlu bu tatilin 12 süreceğini yazmış ama, hem eğitim hem tatil için 12 gün çok kısa.

Unutmayalım ki bu yaz bütün sevenleri, Çağatay Ulusoy’dan bir sinema filmi bekliyor. Bu yaza bir Sinema filmi çekimi de sığdırmalı.  Dilerim o da olur.

Netice olarak "Medcezir" bence yılın dizisi, yukarıda kendimce belirttiğim konularda biraz daha özen gösterilirse çok daha üst seviyelerde yerini alacaktır.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller internetten alınmıştır.

* İzinsiz yazıdan alıntı yapılamaz, kaynak göstermeden alıntı yapanlar, hukuki sonuçlarına katlanır. 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..