Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Mehdi bekleyenlere müjde: Mehdi gelmiştir!

Mehdi bekleyenlere müjde: Mehdi gelmiştir!
 

Mehdi'nin zuhuru ile ilgili hadisler var. İslam geleneğinin, özellikle Şia tarafında, Mehdiyet önemli bir yer tutar. Bu hadisleri de delil göstererek, özellikle İran Şiiliği, Mehdi'nin zuhurunu amentüsü'nün bir maddesi kabul eder.

Sünni gelenek de Mehdiliği genel olarak inanmakla beraber, tartışmalıdır. Sünni gelenekte, "Mehdi gelecek" inanışını kabul edenler de vardır; bu  düşüncenin İslam alemini atalete sevketmek için emperyalizm tarafından kullanıldığını söyleyenler de vardır.

"Hidayet veren, doğru yola getiren" anlamına gelen Mehdi"nin İslam dünyasını düştüğü çukardan çıkaracağına, içerdeki fitneleri bertaraf edip dışarıya karşı birlik içinde  güçlü bir İslam dünyası meydana getireceğine inanılır.

Eğer Mehdi diye bir insan gelecekse ve bu insan İslam alemini ayağa kaldırıp Müslümanları düştükleri zilletten kurtaracaksa bunu nasıl yapacak?..

Herhalde elinde sihirli asa ile harabeleri imar edip, tenekeyi altına çevirecek; ekonomileri bir fiskeyle uçurup, parça parça halindeki Müslümanları bir seslenişle bir araya getirecek değil... Peki, nasıl yapacak:

Batmış bir ekonomiyi düze çıkarmak için olağanüstü çalışıp, batıya avuç açan Müslüman ülkesinden onlara borç verecek bir ülke meydana getirerek;

Ülkesinin yolunu, ışığını, teknolojisini, endüstrisini muasır medeniyetlerin üzerine çıkararak,

Etkili ve saygın bir dış politika ile Müslümanların izzetini yükselterek;

Yolu olmayan ülkeye duble yollar yaparak, eğitimi çağın en ileri teknolojisiyle donatarak, sağlıkta insan onuruna layık hizmet sunarak,

İçte ve dışta Müslüman birliğini ve beraberliği sağlayarak;

Ta Afrika'daki Müslümanların derdiyle dertlenerek; İsrail'in zulmüne karşı Müslüman Filistinliye kuçak açarak; Ahlaki yozlaşmanın önüne geçerek manen yücelmiş nesiller yetiştirerek...

Beklediğiniz böyle bir "adam"sa, bekleyip durmayın; bu adam gelmiştir:

Zuhur ettiği ülkeyi, düştüğü çukurdan çıkarıp Avrupa'nın ve dünyanın en gözde ülkelerinden biri haline getiren, İslam alemindeki "fitne"yi ortadan kaldırmak için, tarihin en büyük seyyahlarını bile geride bırakacak kadar ülke ülke gezmekten geri durmayan.

Hainlere ve zalimlere Hz.Ömer öfkesini; mazlumlara ve mağdurlara Hz.Ebubekir  şefkatini gösteren, Müslümanlar arasına "ırkçılık" fitnesi atıp kardeş kanı dökülmesine neden olanların oyununu bozan, Ülkenin haysiyetini ecdadının onuruna yaslayarak yücelten, bir siyasi lider gelmiştir.

Bu "mehdi" bugün İslam aleminin tarihsel, politik ve jeopolitik lideri olmuş bir ülkenin  lideridir ve son on yıldır, milletini her anlamda ayağa kaldırmak için geceli gündüzlü, ihlasla çalışmaktadır.

Adını ben söylemeyim; siyaset yapmış olurum...

Zaten anlayan anlamıştır; anlamayana da davul zurna...

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..