Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '17

 
Kategori
Kitap
 

Mehmet Emin Değer'den Gecikmiş Bir Kitap

Mehmet Emin Değer'den Gecikmiş Bir Kitap
 

Zamanında söylenmeyen sözün hükmü yoktur. Zamanında ekilmeyen ekin ürün mü verir?  Zamanında alınmayan önlem insanı kazadan mı korur? Mart geçtikten sonra olur Nisan

Kitabın adı; Bir Cumhuriyet Düşmanın Portesi; Fethullah Gülen’in Derin Misyonu. Muhtemelen zamanında yayınlansa daha önceki muhaliflerin başına gelenler bu yazarın da gelirdi. Ancak yeni yayınlanmış, geç kalınmış bir kitap olmakla beraber yine de önemli bilgiler sunuyor. Çelişkilerinden yakaladığı Fetö’nün ipliğini pazara çıktıktan sonra tekrar pazara çıkarıyor.

Zamanında söylenmiş söz değerli bir sözdür. Bu da oldukça cesaret gerektirir. Prensipler aslında basittir.

Çalışmadan zengin olunuyorsa, kişi sürekli yalan söylüyorsa, kazancıyla yaşantısı arasında dengesizlik varsa, inancıyla yaşantısı arasında zıtlıklar varsa, dün dediğiyle bugün dediği arasında dağlar varsa, sözünün arkasında duramıyor ve sürekli dün dediğini bugün yalanlıyorsa sakıncalı bir durum vardır.

Ama gerçek demokrasi, delilsiz suçlamak manasına gelmemelidir. 

Mehmet Emin Değer’in “Oltadaki Balık Türkiye” adlı kitabı çok değerli kitaptı. Şüphesiz bu da öyle. Ancak zamanlaması keşke çok daha önce olabilseydi.

Altının değerli olduğunu herkes bilir. Ama altınla ilgili Türkçeye çevrilmiş bir kitap bulunmaz. Dünyanın bu kadar değer verdiği, merkez bankalarının stoklarının önemli bir kısmının altın olduğu düşünüldüğünde bu konuda oldukça fazla sayıda kaynak bulabilmek gereklidir diye düşünülebilir.

Düşünülmelidir de!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..