Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '14

 
Kategori
İnançlar
 

Melekler kimlerin "yüzüne ve sırtına vurarak" canlarını alır?

Melekler kimlerin "yüzüne ve sırtına vurarak" canlarını alır?
 

Ölünün yüz ifadesinden "canının nasıl çıktığı" anlaşılabilir mi?!


Geçen sorduğum sorulara cevap vermediniz, meşgul olduğunuzdan galiba. Ama umarım bunu cevaplarsınız… Soracağım soru sekaret oluyor sanırım, o anla alakalı…

Bir insanın “iyi mi kötü bir şekilde mi” öldüğü “cesetin surat ifadesinden” anlaşılabilir mi? Yani gülüyorsa iyi, suratı acı bir haldeyse kötü / ızdırap çekerek canı alınmış olabilir mi, burdan böyle bir kanıya varılabilir mi?

Bir de kötü bir kulsa o kişi; canı “saman balyarına ziplenip sonra asınılan dikenli kırbaç veya dikenli tellere takılmış bir kumaşın çekilmesi misali” mi can Hz.Azrail tarafından bu şekillerde alınır? Bu konuda YÜCE KUR'AN’daki Ayetler ne diyor?

Bunları başka soracağım bir yer yok. Diyanet’e sorsam “yine alışageldik cevaplar” verecek ama ne yazık ki belki de olacak olan şeyler bunlardır, inşallah öyle değildir… Dün “en yakın arkadaşımı” defnettim… Bunları öğrenmem lazım. (Kutay K. | Aydın - 24.01.2014)

Bu soru; Facebook’ta daha önce yazıştığımız ve bir sürü “çok güzel sorular” soran Kutay Bey’den geliyor… Bu “son sorusu”nu pek beğenmedim, pek de ilgimi çekmeyen bir konu olmasına rağmen “yaşadığı acıyı” düşünerek ve “belki biraz acısını hafifletirim” umuduyla cevaplayacağım:

Kutay Bey, önceki yazışmamızda yazmışım zaten “Yeni Kitabım çıkacak onunla meşgulüm, size Ocak sonu veya Şubat başı cevap veririm” diye… O bahsettiğiniz “yoğunluğum” şu an “daha fazla”… Çünkü bir “Barış Manço-Kurtalan Ekspres Şaheseri” olan Dönence Şarkısı’nı anlattığım “Dönence ve Çile / Penceresiz Evde Misyonerlik” Kitabım yayınlandı, şu sıralar Türkiye ve Dünya’nın dörtbir tarafından gelen Siparişler’i kargoya vermekle meşgulüm… Bu benim yayınlanan 14.Kitabım, Kültür Konulu ise 5.Eserim…

Yoğunluğum ve gündemim bu şekilde olmasına rağmen, yukarıdaki sorular “ölen En Yakın Arkadaşınız”la ilgili olduğundan üzüldüm gerçekten… Onun için dediğim zamanı beklemeden / şimdiden ve onlardan başlayalım:

> “ÖLÜLER’İN YÜZLERİ” ÜZERİNDEN “YORUM” YAPMA MESELESİ!

SORU: Bir insanın “iyi mi kötü bir şekilde mi” öldüğü “cesetin surat ifadesi”nden anlaşılabilir mi? Yani “gülüyorsa iyi, suratı acı bir haldeyse kötü ızdırap çekerek canı alınmış” olabilir mi, burdan “böyle bir kanıya” varılabilir mi?

CEVAP: Siz hayatınızda “kaç tane ölü yüzü” gördünüz bilmiyorum… “Gülen bir ölü yüzü” diye bir şey yoktur bence… Çünkü “can bedenden çıkmış”tır, o “çıkış süreci” nasıl işliyor, kimse bilmez… Ben bugüne kadar “2 ölü yüzü” gördüm… Zaten ikisini de İmam’la birlikte ben yıkadım… Vefat sırasıyla;

1- Amcam Adnan Akman (2008)
2- Babam Halil Yatağanbaba (2012)

Yüzleri dahil vücutları da aynıydı… Vücut “dümdüz” olmuş ve “donmuştu”… Sağa-sola çevirirken “bütün vücut” dönüyordu… Yüzleri de öyle, yani “tepkisiz”di, bırakın gülmeyi veya acı halde olmayı, herhangi bir “mimik” bile yoktu yüzlerinde… İkisinin de ortak özelliği “çökmüş” ve de sanki “sararmış” gibi yüzlerdi.

O halde “bütün ölüler / cesetler” bu şekilde oluyor… “İyi veya Kötü” bir İnsan’ın “canının çıkışı”nın “farklı metodlar”la olduğunu pek sanmıyorum… Bu şekilde “donuk vücut ve yüz”den sizin kast ettiğiniz gibi bir “Yorum” çıkarabilmek için, kişinin “Yüzlerce Ölü Yüzü” görmüş olması lâzım… Belki o zaman “o donuk / mimiksiz” ölü yüzleri arasında “çok küçük / belli-belirsiz farklar” varsa ancak o onları ayırt edebilir. 40 yılda bir bir yakını ölen biri, o Yorum’u yapamaz… Fakat şu bir gerçek, ölülerin yüzü neredeyse “standart” gibidir… Bebeklerin yüzleri nasıl birbirine benzerse, yumuk yumuk elli ve bıngıl bıngılsa, ölülerin yüzleri de birbirine benzer, yüzleri çökmüş ve vücutları da kaskatı kesilmiştir.

> “SAMAN BALYASI’NDAN DİKENLİ
  
TELLER’LE ÇEKİLME MİSALİ ” MESELESİ…

SORU: Bir de “kötü bir kul”sa, o kişinin canı “saman balyarına ziplenip sonra asınılan dikenli kırbaç veya dikenli tellere takılmış bir kumaşın çekilmesi misali” mi canı Hz.Azrail tarafından alınır?... Bu konuda Yüce Kur’an’daki Ayetler ne diyor?

CEVAP: Bu dediklerinizi iddia eden veya edenler bunu “nerden” biliyor?!... Sanki “gitmiş-görmüş gibi” anlatmış… Dediğim gibi “can alınırken” bunun belli bir şekli vardır, “iyi-kötü insan”a göre değişmez… Bir de siz “Kötü İnsan” derken neyi kast ediyorsunuz tam anlamadım…

Eğer “Kötü İnsan” derken “Küfre Sapmış İnsan”ı kast ediyorsanız, onların durumu biraz farklı… Yani az önce söylediğim “Standart Can Çıkarma” onlara işlemiyor, bunu şu Kur’an Ayeti’nden öğreniyoruz:

Bir görseydin o küfre sapanları! Melekler canlarını alırken onların yüzlerine ve arkalarına vuruyorlardı: "Yangın azabını tadın."(Enfal Suresi | 50.Ayeti)

İnsanın “İyisi-Kötüsü”nden başka, bir de “Bu Tipler” vardır… “Küfre Sapmış” İnsanlar’ın Canı; anlaşılıyor ki “eziyet edilerek” alınıyor… Fakat bu “yüzlerine”, yani “Ruh’un terk ettiği bedenin / cesetin yüzüne” yansır mı?!!! Pek sanmıyorum… Çünkü dediğim gibi Ölüler’in Yüzleri birbirine benziyor…

"Tam tersi" şekilde ölenlerle ilgili Ayet ise şöyle:

Melekler, canlarını temiz insanlar olarak aldıklarına şöyle derler: "Selâm size, yapıp-ettiklerinize karşılık olarak girin cennete!" (Nahl Suresi | 32.Ayeti)

Peki bunların “yüzlerine”, yani “Ruh’un terk ettiği bedenin / cesetin yüzüne” yansır mı?!!! Bunu da bilemiyorum ama pek sanmıyorum… Çünkü dediğim gibi Ölüler’in Yüzleri birbirine benziyor…

Bilebildiğimiz kesin bilgi; iyi insanların canının kolay ama sapıkların "çok zor / eziyetle" çıkacağı, "Can Çıkarken İşleyen Sistem"in özeti bu...

Neyse… Benim diyebileceklerim bunlar… İşin aslını / doğrusunu Allah bilir…

> KUR’AN’DA “AZRAİL” DİYE BİR
  
“ÖZEL MELEK” YOK, “MELEKLER” VAR!

Bu arada Ek Bilgi:Kur’an’da “Azrail” diye bir “Can Alıcı Özel Melek”ten bahsedilmiyor… İnsanlar’ın Canları alınırken “Azrail” diye “Tek Melek”ten değil, “Melekler”den bahsediliyor… Kur’an’da Azrail geçmediği gibi İsrafil de geçmiyor. Cebrail ve Mikail ise geçiyor.

Özetle Kutay Bey, sorduğunuz bu soruların “Kesin Cevabı”nın olduğunu sanmıyorum… Kur’an Ayeti’ni yukarıda yazdım… Cevabımda “Hadis” adı altında piyasada dolaşan ve içinde Binlerce Uydurma Söz olan / Peygamberimiz’in söyleyip-söylemediği tartışmalı Sözler’e / Alan’a ise girmek istemiyorum… Çünkü o Alan bir “Çelişkiler Yumağı” gibi…

> KÖTÜLÜKTEN KÖTÜLÜĞE “FARK” VARDIR!

Sizin ölüp-giden Arkadaşınız Küfre Sapmış biri miydi?... Eğer öyleydiyse Melekler onun canını yukarıda gündeme getirdiğim Ayet’teki gibi “eziyet ederek” aldılar… Bu “eziyet ederek canı alınanlar”a “Allah adına Yalan uyduranlar” (En’am Suresi | 93.Ayeti) ve “Allah’ın Ayetleri’ni yalanlayan ve de Allah’tan başkasına yakarıp-yardım isteyenler” de dahildir… (Araf Suresi | 37.Ayeti)

Sizin ölen Arkadaşınız “böyle biri”ydiyse, “yüzünün şekli nasıl olursa olsun” canı “baya eziyet edilerek” çıkarılmıştır… Yoksa sen-ben gibi iyisi-kötüsüyle yaşayıp-öldüyse “eziyet edilmeden” çıkarılmıştır…

“Huysuz-aksi-cins olup” da kötü olmakbaşka, “Allah’a ortak koşma, Allah adına yalan Ayet uydurma gibi işler yapıp” da kötü olmak başka… İkincisi “Ebedi Cehennemlik” olan bir Müşrik, ilki ise “işi Allah’a kalmış ve cezasını çektikten sonra Cennet’e girme umudu olan” bir Günahkâr’dır sadece… Bu “iki kötü”nün arasında “dağlar kadar fark” vardır.

> YAPILACAK İŞ; “ARAF 126’YI ÖĞRENİP-İCABINI YAPMAK”TIR!

Son söz olarak şunu söyleyebilirim:

“En yakın Arkadaşınız” vefat etmiş… Acınız büyük ve taze… Allah sabır versin… Bu “Süreç”in geçtiğini / normal günlerde olduğunuz zamanları kast ederek söylüyorum:

Sizin ve bütün insanların yapması gereken “düzgün yaşamak” ve sonra da “işi Allah’a bırakmak”tır… Ölenlerin yüzüne bakıp da “acaba canı nasıl çıktı / yüzüne baksam Cennetlik mi Cehennemlik mi olduğunu anlayabilir miyim” diye düşünmek değildir, çünkü “canın alınması / çıkışı”nda “asıl önemli olanın ne olduğu”, Araf Suresi 126.Ayet’te belirtiliyor:

Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve müslümanlar olarak canımızı al

O halde öldüğü anda “suratına” değil, yaşadığı sürece “hayatına” bakmak gerekir… Son anında bir “inkârı” yoksa, “nasıl öldüğü” konusunda o yaşadığı hayat, o çökmüş ve sararmış surattan “daha iyi” bir referanstır…

İsmi karıştırmıyorsam Konfüçyüz bunu şöyle ifade etmiştir:

Benim duam “hayatım”dır!

Yani Ahiret’te Allah’a göstereceği referansı hayatı… Öldüğü andaki o çökmüş ve sararmış cansız suratı değil…

Allah bize de “hayatını dua olarak referans gösterebilecek bir ömür sürmeyi” ve de “Müslüman olarak can vermeyi” nasip etsin.

----------------------------------------------------------------------------------

YATAĞANBABA’NIN “DİNİ” KİTAPLARI
- Din Adına Konuşan Hurafe Manyakları’na Cevap: Saçmalıkname
- Güllerin Efendisi Hz.Muhammed “Sürgün”de
- İçimdeki Polis: Allah

YATAĞANBABA KİTAPLARI SİPARİŞİ İÇİN:
muratyataganbaba@gmail.com | 0537 411 59 83

Yatağanbaba Kitapları, bütün Türkiye’de “Adrese Teslim” gönderilmekte ve “Kapıda Ödeme”yle satın alınabilmektedir. Türkiye dışına ise “Kapıda Ödeme” yapılamamakta, ücretin belirtilen hesaba önceden yatırılması gerekmetedir…

YATAĞANBABA KİTAPLARI TANITIM VİDEOSU (30 SANİYE)
http://www.youtube.com/watch?v=lZCyO-YZfyc

YATAĞANBABA SİTELERİ İÇİN
www.yataganbaba.com
www.facebook.com/m.yataganbaba

 
Toplam blog
: 31
: 4637
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

YAZAR, Gazeteci, Yayıncı, Programcı... Yayınlanmış "12 Kitap"ım ve Yarışma'da 1.olmuş "Sinema Fil..