Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Melen çayı projesi; "Taşıma su ile değirmen döndürme" "A ve B" planı

Melen çayı projesi; "Taşıma su ile değirmen döndürme" "A ve B" planı
 

Allahın İşine tabiiki karışılmaz.A ve B planı yapmak bir stratejidir.

Bu sabah bir haber okudum. Melen çayını İstanbula akıtacaklarmış. Güldüm..

Aklıma yıllar evel okuduğum bir yazı geldi. Sizinle paylaşmak istedim.

Samsun’da Karayollarında çalışan mühendis bunu bizzat anlatmış.

Almanya’dan bir mühendis gelmiş. Yollarla ilgili çalışma yapmak üzere. Bunlar binmişler bir arabaya gidiyorlar. O gün, Yağmur sel olup taşmış. Heryeri yağmur götürmüş. Tabikii bizimkilerin yolu üzerinde bulunan bir köprüyü de tahrip etmiş. Bakmışlar geçiş yok. Bizim Türk “Hadi dönelim”demiş Alman’a, “yarın geliriz, köprü onarılırsa” demiş. Alman şaşırmış tabii. ”Ne geri gitmesi” demiş, ”başka bir planınız yok mu? Bizimki affalamış. “bak” demiş alman; ”Bizde bir iş planlanırken, bütün olasılıklar göz önüne alınır, eğer olumsuz bir durum ile karşılaşırsak diye, bir başka plan yaparız. Başka bir iş yaparız, varsa diğer alternatifleri değerlendiririz. Buna biz kısaca a & b planı deriz” demiş. Bizimki o an dersini aldımı bilmiyoruz amaaa..

Bürokrat ve Belediye’lerin ders almadığı kesin.

Kuraklığın yıllardır ben geliyorum diye bas bas bağırmasına, Büyükşehir’in her gün kat kat büyümesine, nüfusun artmasına rağmen, ne nehir planlamada, ne su’da, ne yol’da, ne taşımada bir “b” planı uyguladıklarını hiç görmedik.

Şimdi;

Melen çayın İstanbula taşınıyor olması düşündürücü, bunun bir “a”planı olduğu bile şüpheli.

Baktılar “Allah” bizim Belediye Başkanlarına yağmur göndermiyor.

Onlarda baktılar, “Allahın işine karışılmıyor”. Bari biz bir şeyler yapalım diye, nihayetinde Allahın onlara verdiği aklı devreye soktular, soktular da, bakalım nasıl yapacaklar. Onlara bahşedilen bu aklı nasıl kullandıkları yıllardır gözümüzün önünde… Kimse, bu zihniyetten başka adam olmadığına karar verdiği için, hala ahkam kesmek ve bu zeka küpü akıllarını “başka”başka”alanlarda kullanmak gibi bir kabiliyetleri var.

Bunlarda tabiri caizse” taşıma su ile değirmen dönmez” atasözünü bir kenara atıp, taşıma su ile milleti sulayacaklar.Bulabildikleri tek çözüm bu… Peki? Taşıma suyla değirmen dönmediğinde ne yapacaklar? “hani “Allahın işine karışılmaz ya” haliyle bir b planı yaparlar… Tatile göndermek gibi mesela.. her şey dahil…

 
Toplam blog
: 359
: 1593
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

Deli-dolu, akıllı,  yalandan yere çamura yatan, normal değerlerde zekalı, esprili, şakacı, kendin..