Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '18

 
Kategori
Deneme
 

Melih Gökçek’in Hizmetlerinden Çok Kendisi Konuşuluyordu; İdol Başkan Avantaj mı Dezavantaj mı?

Melih Gökçek’in Hizmetlerinden Çok Kendisi Konuşuluyordu; İdol Başkan Avantaj mı Dezavantaj mı?
 

Başkan siyasetçi medyatik popüler olmalı. Böyle olmayan birinin işinde görevinde başarılı olacağını sanmıyorum çünkü çalışma azmi, insanlara kendini gösterme, görev detayları gibi konularda açık olduğu dış dünyadan yararlanır.

Koskoca Melih Gökçek Ankara’nın bir sorununu çözememiş olsa nolur? Karizması bir anda yerle bir olur. Yani tanınmış olmak belli bir çizginin üzerinde kalma konusunda mecburiyet yaratır.

Medyatik olmayan başkan da görevini yapar ama yapamazsa bir şey olmaz (Görevini bırakır, görevden alınır, istifa eder filan) idol başkanın popülerliği de kaybolur.

Medyatik olmanın işini görevini aksatacağını düşünenler de vardır şüphesiz. Doğru değil tabii ki.

Melih Gökçek sadece Ankara’ya yaptığı hizmetlerle mi yirmi küsur yıldır görevde kaldı? Sanmıyorum çünkü görevini yapıp da adı bile duyulmayan kimseler var.

Siyasi yakınlık, bulunduğu çevre tarafından beğenilen davranışlar, hatta karşı olanların eleştirileri ve kendisinin bütün bunlara karşı sergilediği tavır onu vazgeçilmez yapmıştır; yaptığı hizmetlerle de bütünleşince…

Ait olduğu siyasetin onu koruduğu savunduğu doğru olabilir ama saydığımız yönleri olmasaydı bu bir işe yaramazdı…

Siyasi görüşlerine katılmadığım, tarz ve üslubunu da kişisel olarak beğenmediğim ama kendi açısından başarılı bir belediye başkanı profili çizen Melih Gökçek’i idol (Karizmatik, medyatik) başkana örnek olarak değerlendirmeye çalıştım.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..