Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Melike Demirağ, Arkadaş ve Türkülerimiz Van için..

Melike Demirağ, Arkadaş ve Türkülerimiz Van için..
 

1974 yılında, başrollerini Yılmaz Güney ve Melike Demirağ'ın paylaştığı 'Arkadaş' filmini seyretmek için Ardeşen'den Pazar ilçesine dokuz kilometrelik yolu, Okul arkadaşlarım Erdoğan, Orhan, Ayhan ve Dursun ile birlikte yaya yürüdüğümüzü hiç unutmam.

O dönemin yozlaşmış toplumsal yapının eleştirisini ve alternatifini anlatan film'de Melike Demirağ hem oyunculuğu hem de 'Arkadaş" adlı eseri yorumlayarak bizleri çok etkilemişti.

Van'daki depremzedelere yardım amaçlı düzenlenen "Türkülerimiz Van için" başlıklı konsere Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Volkan Konak, İzzet Altınmeşe, Suavi, Zülfü Livaneli gibi sanatçılar katılırken, Melike Demirağ Yılmaz Güney'in 'Arkadaş' adlı eserini yorumlarken duygulu anlar yaşandı.

Bir kıvılcım düşer önce

Büyür yavaş yavaş

Bir bakarsın volkan olmuş

Yanmışsın arkadaş..

Dolduramaz boşluğunu

Ne ana ne kardaş

Bu en güzel bu en sıcak

Duygudur arkadaş..

Van için okudu Demirağ.. Van'daki arkadaşlara, Van'daki kardeşlar için okudu anlamlı anlamlı, diğer katılan sanatçı arkadaşları gibi..

Artık sanatçılar öne çıkmalı, siyasilerin de önüne geçmelidir. Gün, birlik beraberlik günüdür. Sanatçılar sınır bilmez. Evrenin tüm insanlarını kucaklar kardeşcesine. Vicdan olgusu yüreklerinde taşır sanatçılar.

Zaten, vicdan olgusu değil mi dır, insanı insan yapan?

Bizler insan olduğumuz sürece tıpkı Van depreminde tek yürek olduğumuz gibi Cumhuriyet sonsuza dek yaşadıkça hep bir yürek olmaya devam edeceğiz..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..