Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Memleket kurtuldu...

Memleket kurtuldu...
 

Bizde hakemler beynimizi dumura uğratırlar. Bir pozisyona üç hakemden beş farklı yorum gelir. Sanırsın futbol kuralları her hakeme göre değişir.

Brezilya’da ise Ana Paula Olivera gündemde, o da hakem.

Ana, baktı bu iş olmayacak, Playboy’a soyunarak dünya ligine terfi etti. Hakemlik lisansı iptal edilmiş olsun. Hayır diye nitelendirdiği soyunma durumunu aldığı 225 bin euro gölgelese de futbol severlerin katkısı ile dergiye tiraj kazandıracağı kesin.

Fifa’nın hazırladığı seçkinler listesinin dışında kalacak ve uluslararası maçları yönetemeyecek.

Aslında FiFA’nın aldığı karar çok doğru. Allah korusun Ana Paula Olivera bizim ulusal maçlardan birine verilse, kıyamet kopardı memlekette. Bizim amigolar Playboy dergileri ve afişleri ile binlerce seyirciyi galeyena getirip “soyun” diye tezahurata başlasalar maç filan tamamlanmazdı. Seyret gümbürtüyü.

Manşetleri görür gibiyim gazetelerde.

Türkiye’de hakeme tacizden tutun, dünya liginde ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamayan memleketimizde, yabancı sermaye tası tarağı toplayıp ufaktan sıvışırdı. O zaman dibe vuran borsa ve tavan yapan döviz, hükümet kırizine bile neden olabilirdi. İyi ki Brezilya federasyonu aklı başında bir karar aldı. İstemeden adamlar bize iyilik yaptılar. Zaten satacak sanayi kuruluşumuzda kalmadı.

Şimdi kara, kara düşünmeye başladım arkadaş, dünyada en yüksek faizi ödeyen yurdum insanı dev kuruluşları satma istikrarını bozabilecek bir tepki verse ne olur halimiz. Brezilyalı hakemin İstanbul’da maç yönetmesinden daha vahim bir tablo çıkar ortaya.

Memleket gelecekte yaşanabilecek felaketi ucuz atlattı. Biz kendi krizlerimizle idare edelim.

*Fotoğraf Milliyet İnternet.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..