Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Mizah
 

Müftü ve top

Müftü ve top
 

Argo ve küfürlü konuşma herkesde farklı durur. Sokakda, arkadaş meclislerinde bu tür konuşmalar belki rahatsız edici bulunmaz. Konu ciddi devlet adamlarına, özellikle de din adamlarına gelince biraz farklı bir bakış açısı belirir. Yakıştıramayız ve bize ilginç gelir. İşte bana da ilginç gelen böyle bir olayı sizlerle paylaşmak istedim:

Müftülük binası yakınında lise binası da bulunmaktaydı. Lise binasıyla müftülük binası arasındaki boşlukta derme çatma bir voleybol sahası oluşturulmuş ve zaman zaman voleybol maçları oynanmaktaydı. Malum maç yapılırken pozisyon tartışmaları olurdu sürekli. Bu gürültülerde çevreye özellikle müftülük çalışanlarına rahatsızlık vermekteydi.

Yine voleybol maçı oynandığı sırada sert bir küt vuruşu sonrasında top müftü beyin odasının açık bulunan penceresinden içeri girer. Bağrışmalardan ve iyice canı yanmış bulunan Müftü bey için topun odasına kadar girmiş olması iyice bardağı taşıran son damla olur; top elinde hızla top oynayanların yanına kadar gelir. Elinde bulunan topu maç yapan kasabalılara atarak aynı anda “Topunuza başlarım” der.

Maç yapanlar şok olmuşlardı. Müftü topunuza derken neyi kastetmişti… Acaba oynadıkları topu mu, yoksa oradaki bulunanların tamamını mı?… Müftü bey çeşitli manalara gelebilecek bir söz etmişti. Orda bulunanlar müftünün bu sözünü gülerek geçiçtirdiler.

Kasabanın genç kaymakamı ahaliden bir zatın kendisi hakkında küfürler ettiğini duyar. Canı sıkılır ve heyacanını ve sinirlerini kontrol edemeyerek şahsı korumasına odasına çağırtır.

İçeri giren adama sen benim arkamdan küfür ediyormuşsun , şimdi et bakalım der. Adam şaşkınlık içerisindedir. Kaymakam beyin yüzüne karşı orda bir şey söyleyemez. Kızarır ve renkten renge girer.

Kaymakam beyin sinirleri yatışmamış tatmin olamamıştır. Sen benim arkamdan küfür ediyorsun ama ben senin der ve devam eder...

 
Toplam blog
: 53
: 2753
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Eğitimciyim. Evli ve Hüseyin Kürşat ve Mehmet Çağrı adında iki oğlum var. Bilgisayar ve psikoloji..