Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '16

 
Kategori
Siyaset
 

Memnun olmadığımız düzen 14 yıldır sürüyor; memnun olmayışımız ülkenin yarısı memnun olmadığı için

Memnun olmadığımız düzen 14 yıldır sürüyor; memnun olmayışımız ülkenin yarısı memnun olmadığı için
 

Ya belki hizmetler güzel, ülke iyi yönetiliyor; sorun bu değil. Hani napsanız halkın yarısı mutsuzsa hizmetler iyi olsa da, ülke iyi yönetilse de bıraksınlar bari diyorsunuz; zorla güzellik olmuyor.

AKP’nin işte böyle bir handikapı var.

Şimdi samimi olalım, iktidarda yüzsüzlük demeyelim ama adeta bir aymazlık var. Kasten yapar gibi. “Zorla yönetirim” der gibi. Böyle bir anlayış normalde halkı isyana götürür. Şükür ki böyle bir şey olmadı; sağduyu mu, demokrasiye inanç mı, korkaklık mı bilmiyoruz.

İktidarın yarısının mutsuz olduğunu, bilemediğimiz bir nedenle (veya nedensiz olarak) bu hükümeti istemediğini görüyorsunuz. Nasıl yönetirseniz yönetin ülkenin yarısı mutsuzsa ( biz elimizden geleni yaptık ama bu millete iyilik yaramıyor) deyip gitmeniz gerekir.

“Ama biz %50 ile geldik, millet seçti bizi” %50 seçecek ama diğer %50 de nefret etmeyecek. Eski bir yöneticiniz “İnsanların yüzüne bakamıyorum” dedi, siz bakabiliyor musunuz?

Ülkeyi nasıl yönetirseniz yönetin böyle bir durum olmaz. Demokrasilerde bir parti sadece kendine oy verenlerin hükümeti olamaz. Diğerlerinin de “Napalım o kazandı” deyip duruma rıza göstermesi gerekir.

Şu anda AKP ülkeyi zorla yönetiyormuş gibi bir durum var. Bu anlayış milleti AKP’liler ve diğerleri diye ikiye böldü. Belki ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle millet için buradasınız, belki gerçekten yapmak istediğiniz işler var. Ama görüyorsunuz, bunun için uygun şartlar yok. Size karşı olanlar halkın bir kısmı, bir gurup, bir siyaset olsaydı sorun değildi; milletin yarısı. Üstelik sadece karşı değiller, gerisini söylemeyim!  

Hani ülkemizin gelişmesini istemeyenler bazı kesimleri kışkırtıp hükümetin çalışmasını engellemek isteyebilirler. Yani şimdi bunlar 30 milyon Türkiye vatandaşını nasıl kışkırtmışlar anlayamadım. Bence bunun ötesinde başka şeyler var. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ülke belki bir yerlere gelebilir ama millet nereye gider, belli değil!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..