Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Memur Toplu sözleşme süreci başladı, Polise ek zam yok…

Memur Toplu sözleşme süreci başladı, Polise ek zam yok…
 

Memur zammı için beklenen süreç bugün başladı. Bugün memur zammı için hükümet ve sendikalar arasındaki görüşmeler için verilecek teklifler, mesai saatine kadar Devlet Personel Başkanlığı'na iletilebilecek.

20 GÜN SÜRECEK

Memur zammı tekliflerinin iletilmesinin ardından, pazarlık masasının en iyi ihtimalle 30 Nisan'da kurulması sağlansa bile görüşmeler 20 gün sürecek. Üstelik bu süreye, anlaşmazlık halinde memur zammı başta olmak üzere toplu sözleşme konularını karara bağlayacak olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na ilişkin süreç dâhil olmayacak. Heyetin karar için 1 haftası var. Sürelerin bitimi Mayıs ayının sonunu bulacak. Öte yandan Maliye Bakanlığı'nın memurların maaşlarını ödeyebilmek için her ayın 6'sında bordroları tamamlamış olması gerekiyor. Pazarlıklar 2 Mayıs'ta başlayabilirse, zamlı maaşların 6 Mayıs'ta tamamlanacak bordrolora yetişmesi mümkün değil.

KİM NE TEKLİF VERECEK?

Memur-Sen: 2012 için yüzde 16, 2013 içinse yüzde 14 oranında zam. Taban aylığında 2012 için 120, 2013 için 80 TL artış. Eşit işe eşit ücret kararnamesinden faydalanamayan kamu çalışanları için ek ödeme. 2012 yılında 90 TL, 2013 yılında 120 TL olmak üzere toplu sözleşme ikramiyesi. 2012 yılında 200 TL, 2013 yılında 240 TL olmak üzere eş yardımı, 2012 yılında 50 TL, 2013 yılında 60 TL olmak üzere çocuk yardımı.

Kamu-Sen: 2012 yılı için maaşlara yüzde 10+10 artış ve taban aylıklarına ayrıca 100 TL zam. Yılda 2 kez dini bayramlar öncesinde brüt asgari ücret tutarında (886.5 TL) Bayram ikramiyesi. 700 bin öğretmen başta olmak üzere, din görevlisi, hekim dışı sağlık personeli, PTT çalışanları, araştırmacı, polis, subay, ast subay, profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi gibi ek ödeme artışından faydalanamayan kamu görevlilerinin ek ödeme oranlarının 25-75 puan artırılması. Aile yardımının 238.3 TL, çocuk parasının ise 0-6 yaş çocuk için 66.2 TL, 6 yaş üstü çocuk için 33.1 TL olarak belirlenmesi.

KESK: ‘Grevsiz toplu sözleşme hakkı olmaz' diyerek, 5 Mayıs'a kadar sürecek bir imza kampanyası başlattı. 1 milyon imza toplamayı hedefleyen KESK, taleplerini şöyle sıraladı: Çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve grevi hakkını teminat altına alan bir düzenleme yapılması. 2012 yılı için en düşük kamu emekçisi maaşının 2.145 TL'ye yükseltilmesi, bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 30 zam yapılması, tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulması.

Polise ek zam yok.

Bir gazetenin haberine göre; geçen hafta Emniyet üst düzey bürokratlarından oluşan bir ekip, memura yapılacak zamma ilave olarak her bir polise verilmek üzere Maliye'den seyyanen artış talebinde bulundu. Bütçe imkânlarını gerekçe gösteren Bakan Şimşek ve üst düzey Maliye bürokratları ise talebe olumlu cevap vermedi. Maliye Bakanlığı, göreve yeni başlayan bir polis memurunun 2.200 lira maaş aldığını belirterek, araştırma görevlisinin maaşının 2 bin liranın altında olduğuna dikkat çekti. Maliye, bu örnekle polisin ilave zam kapısını kapattı. Türk polis teşkilatının sayısının 240 bini bulduğu ifade edilerek ilave zam yapılacak memur sayısının yüksekliğine dikkat çekildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da öğretmen maaşlarına seyyanen zam yapılmasına yönelik uzun süredir talepleri olduğuna dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Polis olsun, öğretmen olsun bu görevi yapanların sayısı oldukça fazla. Bu görevleri yapanlara yapılacak ilave bir zam bütçe dengelerinde sıkıntı oluşturabilir. Onun için bu taleplere olumlu cevap verilmiyor. Polise özel bir durum yok. Aynı talep öğretmenlerden de geliyor." dedi.

Bize de düşen hayırlı olsun demek.

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..