Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Menderes,Özal,Erdoğan derken memleket demokrasi mi gördü...

Uzun tutukluluk süreleri, ordu mensuplarının haklarını koruyamama vs, vs gibi gerekçelerle emekliliklerini isteyen askeriye katının ortaya koyduğu tavır, iktidar katından ‘takdirle anılacaktır’ hiç kuşkusuz, anıldı netekim!

Gazete ve televizyon ekranlarının vazgeçilmezleri, “Yeni Türkiye”nin inşacısı ve destekçisi yandaş kalemlerin her biri Bastil’i kuşatan ahalinin arasında, elinde bayrak göğsü açıkta kalmış kadın fiğürü gibi köşe/kanal dolaşırken ‘ikinci Cumhuriyet’in kuruluşunu tamamladığını ilan ediyorlardı.

Karpuzun göbeğini paylaşmaktan söz eden Egemen Bağış bir yana, batılı medya Erdoğan’ın kayıtsız şartsız orduyu kendine bağladığını yazıyordu. Sözüm ona Atatürkçü, laik duyarlılığa sahip olan komutanların orduda artık etkin olmadıklarının altını çiziyorlardı.

İçerde de yandaş medyayı tutana aşk olsun!

Generallerin radikal sol örgüt mensubu olduğunu yazacak kadar zıvanadan çıkmalarının kendince açıklaması “irtica vs ile uğraşırken söz konusu generallerin gözden kaçtığı” yolunda derin (!) analizler içeriyordu.

Eh nihayet Ordu “darbeci” zevattan temizlenmiş, memlekete demokrasi gelmiş, seçilmişlerin vesayeti egemen olmuştu.

Uzun tutukluluk süreleri memlekette sivil asker herkes tarafından eleştiriliyor. Lakin ‘terörle mücadele’yi sekteye uğratıyor diye tutukluluk sürelerinin uzamasına yönelik talepler askeriye/güvenlik cephesinden ısrarla gündeme getirilmiş ve nihayetinde siyasette gerekli düzenlemeleri yapmıştı.

Keser döner sap döner hesabı uzun tutukluluk süreleri “darbeci” olduğu iddia edilen askerleri de mağdur etmeye başladıktan sonra Genelkurmay katından eleştiriler ayyuka çıktı. Hatta istifaların asıl gerekçesi “arkadaşlarının haklarını savunamamak” olarak hafızalarda yerini aldı.

70’i aşkın gazeteci hapiste, bir çok insan politik görüşlerinden ötürü garip kanunlar nedeniyle hapishanelerde çürüyorlar. Ama ne gam, her nedense kendine dokunduğunda demokrasi havarisi kesiliyor herkes. Hukukun evrensel normları nihayet hatırlanıyor, bunu iyi bir gelişme olarak not edelim.

Yandaş/liberal tayfanın aksine memlekete demokrasi filan geldiği yok.

Küresel kurgu gereği, yenidünya düzeninde “eski” olan temizleniyor, oyundan atılıyor. Çoğu kez yazılarımda yinelediğim gibi “Filler tepişiyor, çimenler eziliyor”, ol hikâyenin özeti budur, anlayana.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..