Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Menfaat oyunu

Menfaat oyunu
 

Günün birinde; hiç beklemediği bir an'da Şans gülüverir yüzüne.

Büyük, çok büyük bir iş fırsatı çıkar karşısına... ne oldugunu anlayamaz birdenbire... Bir rüya gibi gelir.. kendi kendine bile fısıldayarak da olsa şansının büyüklüğünü itiraf etmekten kaçınır.. ''YAŞASIN!!! bile diyemeden.. oh be!.. bile diyemeden.. gülümseyen şansına kahkahalarla karşılık veremeden sindiriverir içine onu hemen..

Oysa,şanstır bu sadece..başka bir şey degil..Şanslar insanın karşısına kolay kolay çıkmaz.. zor kazanılır..kolay kaybedilir.. bilmek gerekir.. Her zaman,hak edenin olmamıştır ki zaten.. Yıllarca kendileri için küçük bir şans ve fırsat bekleyenlerin eline geçmez de.. sahip olduklarının degerini bilemeyenlerin eline düşüverir bazen..

''Ne oldum''olur o zaman garibim.. birdenbire dünyası degişiverir.Yürüyüşü degişir.. kahkahaları.. konuşmaları degişir..dostları degişir..mekanları degişir..her şeyleri degişiverir işte bir an'da..tavana vuran şansı ile birlikte,kazancı.. maddi gücü de tavana vurur..elde ettiklerini,kazandıklarını nereye koyacagını şaşırır bir duruma gelir..

Artık..sahne degişmiştir..oyuncular degişmiştir.adını ve konumunu kullanmak isteyen bir çok maskeli insanın yanındadır yeri..oyunu kuralına göre,onların istediği gibi oynama zorunlulugu dogmuştur VAR OLMAK adına.. iş alanında daha üst düzeye ulaşmak ve daha başarılı bir konuma gelmek adına,bu oyunu oynamak zorundadır.. menfaat oyunu'nu..

Aslında o da bilir ki, şansı bir gün yüzüne kapıyı kapadıgında, eski dostlarından başka hiç kimseyi bulamayacaktır yanında.. Ve düşüş..Ve hazin son oldugunda gördüğü rüya sona erecektir..

Zekanı kullan.. şansını kullan.. sen sen ol..asla kendini kullandırma..yerini bil.. dostunu-düşmanını bil yeter.. işbu dünyasında..

 

 

 

 
Toplam blog
: 319
: 1390
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

"Ben; hiç yalnız kalmadım... Kalabalık bi ailede yere atılan yataklarda Yan yana, baş başa, el el..