Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Okumayı seviyorum. Okudukça geliştiğimi, geliştikçe de kendimi ifade etmek istediğimi farkettim.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Laiklikten Beslenenler

Rahmetli olan beyefendinin dünya görüşüne göre kız çocukları okutulmamalı ve kadınlar çalışmamalıymış ben olsam böyle bir zatın değil cenazesine katılmak hayattayken yanından bile geçmezdim.. Ama gel gör ki böyle zatlara sanki islam otoritesi gibi meyleden kadın ve erkeler var bu çelişkiyi kendileri bile çözmüş değiller bence.. Ben mesela ikibin sene önce devrin en önde gelen tüccarı hz. Hatice ile evlilik yspan peygamberimizden başka hiç bir otorite tanımam . bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen peygamberimiz bu konuda kadın ve erkek ayrımı yapmamış mesela. Ne yazık ki peygamberimizin ahirete göç etmesinden sonra herkes kendi dünya görüşünü din diye dayatmış böyle olması da normal toplumları bir arada tutmak yönetmek açısından daha kolaydır ve din yüzyıllarca bu konuda en önemli unsur olmuşturhıristiysn dünyası mesela bu sorunu ortaçağda çözmüş darısı bir türlü ortaçağından çıkamayan islam coğrafyasının başına .. selamlar

30 Haziran 2022 10:31
Laiklikten Beslenenler

Onca kalabalığın içinde kadınlar neden eziyet görsün ? kadınlard- da kendilerine ayrılan bir köşede toplanıp hocalarının definini izleyip dualarını edebilirler.. ayrıca harama el uzatacak göz süzecek bir kitle de değillerdir herhalde..güneş altında güller soldurukmamalı cümlelerini hayretle okudum... ortadoğulu kadınları bilmem ama bizim savaşlarda yurdunu erkekleriyle birlikte omuz omuza savaşarak kurtaran kahraman Anadolu kadınlarımızı o kadar da azımsamayın derim.. dini bir liderin şahsi görüşü olarak cenazesine kadınların katılmasını istememesi ve nedeni anlaşılabilir bunu eleştirenler kadar savunnaların da saçma görüşlerini dile getirmeleri ifade özgürlüğü kapsamında kabul edilebilmeli bence.. laiklik dediğiniz gibi devletin her dinden kişiye ya da dinsize eşit mesafede durmasıdır..ülkemiz için bir ütopya ama belli olmaz belki bir gün gerçek anlamda kurulur..

24 Haziran 2022 16:08
Son bir blog!

merhaba, ben de blog sitesine arasıra giriyorum ve sizin gibi eski yazarları arıyorum.. bir yazdı mı olay olay olan . aleme demokrasi dersi verirken mangalda kül bırakmayan, cumhuriyet tarihimizin kapsamlı analizini yapan eksikliklerini gösteren doğrusunun nasıl yapılması gerektiğini anlatan o kişilerin engin bilgilerinden maalesef yoksunuz artık... oysa neler neler değişti o günden bu yana. her gün bloğa giriyorum acaba özeleştiri yapan var mı diye ya da bugünün anti demokratik uygulamalarını yorumlabilen var mı diye . yoklar. egemen gücün dilinden konuşmak hep daha kolay olmuştur. devran değişince düşünceler de değişmez herhalde gerçekleri yazmak cesaret işidir. körler ülkesinde gören kör olmak belki daha kolaydır..

25 Haziran 2021 15:25
 
Toplam blog
: 20
: 7034
Kayıt tarihi
: 05.04.07
 
 
 
 

 
''“Karanlığa söveceğine, kalk bir mum yak.” Konfüçyus