Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Mersin Deniz Ticaret Odası Mensubu Okan Yaşama veda etti.

Mersin Deniz Ticaret Odası Mensubu Okan Yaşama veda etti.
 

Armatör Okan'ın ani yaşamı Deniz Ticaret camiasını yasa boğdu.


Mersin Deniz Ticaret Odası, Meclis üyesi Armatör Turgut Okan, yaşadığı ekonomik kriz nedeni ile yaşamına son verdi. Mersin Deniz Ticaret Odası, Meclis üyeleri olan Okan'ın yaşamını yitirmesinden dolayı Hilton-Sa otelinde düzenleyeceği ''Kabotaj Bayranı'' resepsiyonunu iptal etti.

Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihad Lokmanoğlu, ani olayla ilgili olarak çok büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Alınan Bilgilere göre olay şöyle gelişti: Mersin'de gemi acentesi sahibi armatör 57 yaşındaki Turgut Okan, kriz yüzünden meydana gelen işsizlik nedeniyle girdiği borç bunalımı sonrası işyerinde tabancayla intihar etti. Ekonomik krizin etkisiyle son 2 yıldır iş yapamaz duruma gelen, bu süreçte bankalara ve piyasaya çok miktarda borcu bulunduğu için bunalım yaşayan armatör Turgut Okan, işyerinde taşıma ruhsatlı tabancasını başına dayayıp tetiğe bastı. Armatörün intiharı, eve gitmemesi üzerine merak eden yakınlarının işyerine gitmesiyle ortaya çıktı.

Okan'ın cansız bedeni ile karşılaşan yakınları, durumu polise bildirdi. 3 çocuk babası armatörün cenazesi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna konuldu. Armatörün, işyerindeki çalışma masasına intiharından önce bıraktığı borç ve ödeme listesini yazdığı kağıt bulundu. Mersinli işadamının bankalara ve kişilere 2 milyon lira civarında borcu olduğu ileri sürüldü, akaryakıt borcu nedeniyle de bir süre önce gemisine de icra kanalıyla el konulduğu öğrenildi.

Yaşamını yitiren armatör Turgut Okan'a Allahtan Rahmet, Mersin Deniz Ticaret Odası mensuplarına başsağlığı dilerim.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..