Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Michael Jackson öldürüldü mü?

Michael Jackson öldürüldü mü?
 

Michael Jackson "Müslümanlığa geçti de İslamiyet'e prim vermemek adına öldürüldü mü" kuşkusu çıktı.


Müslüman olduğu iddiası yayılıyor. "Give thanks to Allah", (Allah’a şükret) şarkısı ona ait miydi?

Michael Jackson’un geçtiğimiz Cuma günü aniden ölümü sonrası ortaya çıkan spekülasyonları haklı çıkaracak gelişmeler ortaya çıkmakta. Devletin otopsisinden sonra Jackson’a ikinci bir otopsi yapıldı. Ek test sonuçlarının 4-6 hafta sonra ancak ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Bir ara ölümü sırasında yanında bulunan doktoru Conrad Murrey'ın gözaltına alındığı haberi çıktı fakat doğrulanmadı. Medyada çıkan haberler, Jackson'un ölmeden kısa bir süre önce bazı kimyasal maddeler kullandığı yönünde. Bu maddeleri Jackson'un kendisinin mi aldığı yoksa doktoru tarafından mı verildiği kamuoyunca sorgulanıyor.

Rahatsızlıkları vardı. Tedavi görüyordu ama birdenbire yaşamını yitirmesi soru işaretlerine neden olmuştu.

Bugün çıkan haber ve şarkı videosu ise daha da kuşkuları yoğunlaştırdı. Michael Jackson ölmeden kısa bir süre önce Müslüman mı olmuştu? Jemaine Jackson da 1989 yılında dinini değiştirerek Müslüman olmuştu. Daha önce ABD basınında Michael Jackson’ın Los Angeles’ta bir imamın huzurunda düzenlenen törenle Müslüman olduğu haberleri yer almıştı. Cenazesinin bu nedenle İslami esaslar göre defnedileceği iddia ediliyor.

Jackson’ın birkaç yıl önce seslendirdiği öne sürelen "Allah’ın isimlerinin sıralandığı" bir şarkı da tıklanma rekorları kırıyor. "Give thanks to Allah" (Allah’a şükret) adındaki şarkının Michael Jackson tarafından seslendirilip seslendirilmediği bilinmiyor, Dinlediğim ses biraz andırır gibi olsa da şarkı stili onunkine benzemiyor. Fakat kitleler şimdiden Michael Jackson’un damgasını vurmuşlar. Ona İslami kesimden dikkate değer bir sahiplenme olduğu görülüyor.

Sanki son dönem Müslüman olmuş da bunun büyük bir İslami propagandaya neden olacağı gerekçesiyle baskıya uğramış gibi izlenim ortaya çıkıyor. Derinlemesine otopsi, kimyasal madde bulguları bu olasılığın ciddi olduğunu kanıtlar nitelikte. Eğer öyle ise Jackson’un din dönüşümünü açıklamadan önce bazı güçler tarafından katledilme olasılığı hiç de yabana atılır gibi değil. Dünyada İslami kesimden yükselen sahiplenme duygusu da çıkan Müslümanlık haberleri ve videolarla desteklenir nitelikte.

Tabii, aslı olmasa da ünlü bir şahsiyetin pozitif katkısı göz önüne alınırsa ölümünden sonra bile Müslüman olarak anılması işe yarıyor. Nasıl ve neden şimdi ortaya çıktığı belirsiz şarkı sözleri ve video görüntüleri Milliyet.com.tr’da izlenebilir. Acaba o mu, değil mi? Eğer ona ait olduğu kesinleşirse cinayet olasılığı çok daha fazla önem kazanacaktır. Değilse, İslami kesimin bir maletme çabasından sözedebiliriz. Ama sahtecilik dine yakışmaz.

** İŞTE O ŞARKININ VİDEOSU http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1112370&Date=30.06.2009&b=Iste%20Michael%20Jaksonin%20soyledigi%20iddia%20edilen%20sarki&KategoriID=19&ver=62&PAGE=2

 
Toplam blog
: 61
: 25799
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ankara'da yaşayan Afyon doğumlu, Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo-TV bölümü mezunuyum.. Kamuda ..