Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Mersin Üniversitesi 13. Mezuniyet Töreni görkemli geçti...

Mersin Üniversitesi 13. Mezuniyet Töreni görkemli geçti...
 

Mersin Üniversitesi 13. Mezuniyet Töreni Görkemli Geçti...


Mersin Üniversitesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni öğrenciler, veliler, öğretim elemanları, çalışanlar ve çok sayıda davetli konuğun katılımıyla dün gerçekleşti. Bu yıl on fakülte, dört yüksekokul ve on iki meslek yüksekokulumuzdan yaklaşık 3500 öğrenci Mersin Üniversitesi mezunu olarak toplumsal hayata adımını atmış oldu.
Çiftlikköy Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreni, ülkemizin farklı illerinden gelen çok sayıda öğrencinin ailesi ve yakınlarını ortak bir heyecanda buluştururken Türkiye’nin genç üniversiteleri arasında yer alan Mersin Üniversitesi de 13. dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.
Bu yıl da pek çok öğrencimizi ülkenin yeni ufuklarına uğurladığımız mezuniyet töreni, stadyum yukarısında fidan dikimi ile başladı. Rektörümüz, rektör yardımcılarımız, çalışanlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla üniversitemizde yeşil çoğaltıldı ve yeni fidanlar toprakla buluşturuldu.
Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla devam eden tören, burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından stadyumda coşkulu kutlamalarla sürdü.
13. Mezuniyet Töreni, ilimizden pek çok davetli konuğu, gururlu dakikaları paylaşmak için bir araya getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Suha Aydın ve eşi Dr. Sevinç Aydın’ın ev sahipliğindeki törene Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Birinci İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Koçak, Akdeniz Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Akgüner, Mersin İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ve eşi ile Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ın yanı sıra çeşitli kurum vRektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Uğur Atik ve eşi Dilek Atik, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Genel Sekreter Yardımcımız, dekan ve müdürlerimiz, akademik ve idari personel ile öğrenci ve velilerin eşlik ettiği törene sayısız kutlama mesajı gönderildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve Mersin milletvekilleri, rektörler ile çeşitli kamu kuruluşlarının yetkilileri, bildirdikleri mesajlarla Mersin Üniversitesi’nin sevincine ortak oldu.e kuruluş temsilcileri katıldı.
Vadi Stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, mezun öğrencilerin geçit resmi ile devam etti. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımız, Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu’nun takdim ettiği müzik eşliğinde, yürüyüş yolu üzerinden tribünleri selamlayarak alanda kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldılar. Geçit esnasında öğrencilerimiz, izleyenlerden bolca alkış alırken bu günü kalıcılaştırmak için çokça da hatıra fotoğrafı çektirildi.
Mezunlarımızın geçitinin ardından törende günün önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Törende söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Suha Aydın, öğrencilerimizi, onlara desteğini esirgemeyen anne-babaları ve onları başarıya ulaştıran öğretim elemanlarını kutladı. Mersin Üniversitesi’nin genç, dinamik ve sağduyulu olmasının yanı sıra Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde yürüdüğünü vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın, öğrencilerine iyi dileklerde bulundu ve “İnandığınız yolda bilimin ışığı size rehber olsun. Ne olursa olsun başınıza ne gelirse gelsin, yaşama dair umudunuz hiç tükenmesin. Yolunuz açık ve başarMersin Üniversitesi öğrencilerini temsilen bir konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Serhat Karakoyunlu ise şunları kaydetti: “Uzun süren eğitim hayatınızın sonuna geldiniz. Buradan hepimiz birer yetişmiş insan olarak ayrılıyoruz. Her ne olursa olsun şunu bilmeliyiz ki bunları; bize bu imkanları sağlayan ailelerimize, hocalarımıza, devletimize ve daha da önemlisi Ulu Önderimiz Atatürk'e borçluyuz. Ülkesini seven, hizmet etmek için can atan bireyler olarak bu borcu Cumhuriyetimize sahip çıkarak ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda çok çalışarak ödemeliyiz.”ılarla dolu olsun” dedi.
Mezuniyet Töreni, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında okullarından derece ile mezun olan öğrencilerimize diploma ve teşekkür plaketi takdimiyle sürdü. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincilerimize ödüllerini tören protokolü takdim ederken, sahneye çıkan başarılı öğrenciler gurur ve heyecan dolu anlar yaşadı.
Törende birincilerin ardından okullarını ikincilik ve üçüncülükle bitirenler takdim edildi. Fakülte ve yüksekokullarımızın başarılı öğrencilerine diploma ve plak2008-2009 eğitim-öğretim döneminde sportif başarı gösterenlerin de sahneye çıktığı törende, Türkiye Üniversiteler arası Cimnastik Şampiyonası Step Kategorisi’nde ikinci olan Üniversitemiz Step Takımı ile Estetik Cimnastik Kategorisi’nde üçüncü olan Estetik Cimnastik Takımımıza, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Yüksel Özdemir tarafından şilt takdim edildi. Sonrasında Step Takımı, izleyenlere mini bir dans gösterisi sundu.etleri dekan ve müdürleri tarafından verildi.
13. Mezuniyet Töreni, tüm öğrencilere bölüm başkanları tarafından diplomalarının verilmesinin ardından Mezuniyet Töreni, Pop Müzik Sanatçısı Nil Karaibrahimgil tarafından verilen akşam konseriyle belleklerdeki yerini aldı. Sanatçı Nil Karaibrahimgil, kendine özgü sıradışı besteleri, içten tavırları, zevkli giyimi, göz okşayan dansları ve çekici fiziğinin yanı sıra dinamik sahne performansıyla izleyenleri büyüledi.10. Yıl Marşı eşliğinde keplerin havaya fırlatılmasıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Şarkılarını, yer yer sevenleriyle birlikte seslendiren ve öğrencilerimiz için unutulmaz bir mezuniyet anısı olan Sanatçı Nil Karaibrahimgil’e, konseri nedeniyle teşekkürlerini sunan Rektörümüz Prof. Dr. Suha Aydın, kendisine Mersin Üniversitesi şilti armağan etti.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..