Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '16

 
Kategori
Deneme
 

Mesafe şart!

Mesafe şart!
 

Küçük kasabada büyüdüğümüz için delikanlı dönemlerimizde Ortaokul ve Lise çağlarımızda arkadaşlar arasında genellikle espri ortamımız olduğu halde çevre koşulları nedeniyle kelime hazinemiz zengin olmadığından dolayı çok istediğimiz halde fazlaca espri üretemiyorduk.

Televizyon ile her ne kadar Ortaokul yıllarında tanışmış olsak da iletişim ve eğlence ortamını sadece sinemada yaşayabiliyorduk. Sinemada yakalayabildiğimiz esprileri taşıyabiliyorduk ancak arkadaş ortamımıza.

Genellikle de geleneklerimizden biz kuşaklara doğal akışıyla aktarılmış olan esprileri kullanmayı tercih ederdik. Veya bizlere kolay geldiği için geçmişte sık tekrarlanan esprileri tekrardan hayata geçirmeye çalışırdık arkadaşlar arasında.

Mesela, arkadaşlar arasında istenmeyen kazara bir söylem veya eylem gerçekleştiğinde karşı tarafa esprili bir tavırla "pardon özür dilerim afedersin" şeklinde söylemler ifade edildiğinde karşı tarafın cevabı da espriyle şöyle olurdu; "affedersem bir daha yaparsın"..

Affedici olmak insani bir erdemdir.

"Affetmek büyüklüktür" de denir hala anadolumuzda..

Geçen gün affetmekle ilgili yazmıştım.

Affetmek unutmak demek değildir. İçimizdeki kin nefret gibi kötü duyguları yok etmek için ve kendimizi daha mutlu hissetmemiz için affetmeliyiz karşı tarafı. İçinizdeki zehri dışarıya boşalttığınızda kendinizi daha hafif hissedersiniz.

Buraya kadar güzel..

Affedici olalım, affedelim.

Affedin de sizi kaybetmeyi başarmış olan insanı tekrar kazanmaya çalışmamalısınız.

Mundi ceçare. (Lazca'da poposunu tekmeleyeceksin anlamındadır)

Neden tekrar kazanmaya çalışmamalısınız biliyor musunuz sevgili okurlarım? O, affedici olduğunuz için sizi aptal zannedecektir de ondan. Ve kazanmaya çalıştığınızda kendisini en doğru insan zannedecektir. Ego var işin içinde. Düşününüz sizi daha önce kaybetmeyi başarmış kişiden bahsediyoruz burada. Boruya üflemiyoruz.

Aptal zannedecektir çünkü onun beyninde 'affeden özür dileyen aptaldır' şeklinde kazınmıştır. Dolayisiyle egosuna yenik düştüğü anda sizi tekrar ikinci kez büyük olasılıkla kaybetme noktasına getirecektir.

Siz siz olun, sizi kaybetmeyi başaran kişileri affediniz ama onu tekrar kazanmaya çalışmayınız- ilişki düzeyinize göre araya mesafe koyunuz, yoksa kaybeden her zaman siz olursunuz.

Demedi demeyin!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..