Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '10

 
Kategori
İzmir
 

Metro'nun önü açıldı!...

Metro'nun önü açıldı!...
 

Çeşitli nedenlerle engellenen Metro inşaatıyla ilgili yaşanan gelişme İzmirlileri sevindirdi.

Bilindiği gibi başta Üçyol ile Üçkuyular arası olmak üzere, tüm Metro inşaatları gerek yüklenici firmalarn yetersizliği, gerekse Kamu İhale Kurumu'nun(KİK) engelleyici kararlarıyla yılan hikayesine dönmüştü. Özellikle İnönü Caddesi'nde oturanlar ve buradan geçmek zorunda olanlar, bir türlü bitirilemeyen inşaat sonucu ortaya çıkan trafik rezaleti nedeniyle işkence çekmektedirler. Engellemenin mahkeme kararıyla kalkmasından sonra Metro inşaatlarına hız verilerek bitirilmesi tüm İzmirlilerin dileğidir.

Milliyet Muhabiri Mustafa Yılmaz'ın bu konuyla ilgili haberi şöyle;

İdare Mahkemesi, Üçyol-Üçkuyular Metro ihalesini iptal eden KİK'e karşı Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada, ''yürütmeyi durdurma'' kararı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 Kasım 2009 tarihinde yaptığı, İzmir Hafif Raylı Sistem İkinci Aşama Tünel İşleriyle; İzmirspor ve Hatay İstasyonları İkmal İnşaatı Yapım İhalesi'ni Öztaş AŞ. kazanmıştı. Fakat, Makro Yapı ve Ticaret Limited Şirketi'nin itirazını değerlendiren Kamu İhale Kurumu, ihaleyi iptal etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise iptal davasına karşı dava açtı. KİK kararlarıyla Metro inşaatlarının sürekli engellenmesi sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Bunun sonucu olarak İzmir Barosu'da müdahil olarak davaya katıldı. Bu dayanışma sonucu İdare Mahkemesi'nden, ''yürütmeyi durdurma'' kararı çıktı. İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, 7. İdare Mahkemesi!nin verdiği kararla Metro Projesi'nin önünün açıldığını belirterek:''Kamu İhale Kurumu'nun verdiği kararın yanlışlığı anlaşıldı, ''dedi.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..