Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
98
 

Meyveli Volkan Pasta

Meyveli Volkan Pasta
 

MEYVELİ VOLKAN PASTA


Yapımı çok kolay, yemesi çok zevkli, görünümü ise çok şık bir pasta... Kendi tarzınıza sevmenize göre değiştirebilir dilerseniz çikolatalı yapabilirsiniz.

Özel günlerde ve çay saatlerinizde çok beğenilecek bu pastayı mutlaka deneyin..

Malzemeler :
1 adet hazır kakaolu pastaban.
Ortası için :
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 paket pötibör büsküvi (5-6 tane ayırdım)
2 adet muz
1 kase çilek
Meyve kuruları (kekler pastalar için satılan)
Üzeri için :
1 paket orman meyveli sos
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
Süslemek için meyveler
Keki ıslatmak için süt

Yapılışı :
Krem şantiyi 2 pakete 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Buzdolabında biraz bekletip katılaşmasını sağlıyoruz. Çilek ve muzları küçük küçük doğruyoruz. Meyve kurularını ekliyoruz. Bisküvileri irice kırıyoruz .Hepsini krem şantiye karıştırıyoruz. Tepesindeki yuvarlak şekli vermek için bombeli bir kaseye streç serip krem şantili karışımı kaseye alıyoruz sıkıştırıyoruz. Yanlarında ki fazla streci üzerine kapatıp bir gece bekletiyoruz. Pasta kekinin üzerine koyduğunuzda yanlarından iki parmak boşluk kalacak şekilde kase boyutunu ayarlayınız .
Ertesi gün servis tabağına pastabanın ilk katını koyup süt ile ıslatıyoruz. Krem şantili karışımın strecini açıp ters çevirip üzerine koyuyoruz. Diğer yarısını 8 eşit üçgene kesiyoruz. Aynı şekilde onları da süt ile ıslatıyoruz. Parçaları tek tek şantili karışımın üzerine yan yana kapatıyoruz.
Orman meyveli sosun üzerinde su ile yazıyor ama ben süt de katıp pişirdim. Kendiniz yapmak isterseniz çilekleri rondoda çekip şeker ve nişasta koyup pişirerek yapabilirsiniz.
Dilerseniz çikolatalı sos da kullanabilirsiniz.1 kutu Kremayı hafif ısıtıp 300 gr çikolatayı içinde eritip de hazırlayabilirsiniz.
Ama volkan olduğu için kırmızı sos yakışıyor..
Sosu pastanın tepesinden döküp ortasını sevdiğiniz meyveler ile süsleyin .
Afiyet olsun..

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 28
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 298
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster