Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

MHP: 2B'de olacakları söylüyoruz!

MHP: 2B’de olacakları söylüyoruz!

MHP Beykoz, resmi açılışı henüz yapılmayan Yenimahalle Teşkilat Bürosu’ndaki kahvaltı etkinliğinde hem 2B bilgilendirmesi yaptı, hem de mahalle esnafını dolaştı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beykoz İlçe Teşkilatı, resmi açılışı henüz yapılmayan Yenimahalle Teşkilat Bürosu’nda düzenlediği kahvaltıda hem 2B bilgilendirmesinde bulundu, hem de mahalle esnafını ziyaret etti.

Yenimahalle irtibat bürosunda kahvaltı

MHP Beykoz, 15 Mart 2013 Cuma günü, resmi açılışı henüz yapılmayan Yenimahalle’deki Teşkilat Bürosu’nda, Teşkilat Bürosu sorumlusu Refik Soysal, Yenimahalle Kadın Kolları Başkanı Rukiye Kul ve yönetimi,  MHP Bayrampaşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi Şaban Can, Kastamonu Şenpazar Mutlu Der Başkanı Yılmaz Işık, Kastamonu İli Bozkurt İlçesi Koşmapınar Köyü Derneği Başkanı Mustafa Gökgöz, CHP Mahalle Temsilcisi İsmail Taşkıran, bazı partililer ve sınırlı sayıda vatandaş ile bir araya geldi.

İlçe Başkanı Ali Emanet, kahvaltıya eşi Elif Belkıs Hanım ile birlikte katıldı.

ALİ EMANET: Mevcut mülkiyet el değiştirmeden, imar planı yapmayacaklar

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Emanet, kahvaltının ardından yaptığı selamlama konuşmasında, kahvaltıya emeği geçen mahalle yöneticilerine ve katılımlarından dolayı da misafirlerine teşekkürlerini sundu.

Konuşmasında, Yenimahalle’nin en büyük sorununun 2B olduğuna işaret eden Emanet, “ 2B, Beykoz’un genelini mağdur etmek noktasına gelmiştir” dedi ve “ bu konuda vatandaşa sağlıklı bilgilendirmede bulunulmadığına” işaret ederek, şunları söyledi: “ Bir oyalama taktiği uygulanıyor âdeta. 2B’nin ne getireceğini, ne götüreceğini vatandaş bilmiyor. Vatandaş karamsar. ‘ İktidar ve muhalefet partileri bize bilgi vermiyor’ diyorlar. Biz, işi hiç kıvırmadan, önümüzdeki dönem olabilecekleri, doğrusu neyse, olduğu gibi vatandaşımıza söylüyoruz.”

Ne bedava gitsin, ne vatandaş mağdur olsun

MHP’nin 2B ile ilgili tavrının başından itibaren çok açık olduğunu ifade eden Emanet,           şu açıklamayı yaptı: “ MHP’nin 2B ile ilgili olarak ajandasında gizli bir planı yok. 2B Yasası T.B.M.M’de görüşülür iken, MHP şöyle bir teklif verdi: ‘ Bu araziler yüksek fiyattan değil, emlak bedeli üzerinden satılsın. Yani, ne bedava gitsin, devlet zarar etsin; ne de vatandaş mağdur olsun ve bu araziler, imar planları yapılarak vatandaşa sunulsun’. Ancak bu önergemiz, Ak Parti’nin Meclis’teki çoğunluğuyla beraber reddedildi.”

‘ Kimsesizlerin kimsesiyiz’ diyorlar ama

“ Şimdi vatandaşı savunuyor görünüyorlar! Vatandaştan yana olduklarını, garip ve gurâbâdan yana olduklarını her seferinde meydanlarda, T.B.M.M. kürsüsünde deklare ediyorlar. ‘ Kimsesizlerin kimsesiyiz’ diyorlar ama biz baktığımızda böyle bir şey göremiyoruz.”

Fiyatlar uçuk!

İlçe Başkanı Ali Emanet, 2B ile ilgili olarak daha önce yayınlanan ancak hemen sonra sistemden kaldırılan fiyat listesine de atıfta bulunarak,“ fiyatlar uçuk!” yorumunda bulundu ve“ söz konusu fiyatların vatandaşların yanında olunmadığının bir göstergesi olduğunu” kaydetti.

Emanet, “ Antalya’daki fiyatların Beykoz’dan çok daha düşük olmasına rağmen,” oradaki halkın buna itiraz etmesine övgüde bulunarak, “ biz bölgemizdeki insanların ekonomik yapısını biliyoruz. Bu paralara sizlerin bu yerleri alması mümkün değil. Bu Yasa’nın Türkçesi şu: ‘ Vatandaş bu yerleri alamasın yasası’ bu! Fiyatlar da ona göre tespit ediliyor” dedi.

Beykoz’u yiyecekler; bunda kesin kararlılar!

Emanet, konuşmasına şu şekilde devam etti:“ Bu yerleri vatandaştan alacak, ihale yoluyla büyük inşaat şirketlerine satacaklar. Kulağımıza şu şekilde bir şey de geliyor: ‘ Biz Türkiye genelinde şu kadar oy aldık; 80 bin de (Beykoz’dan aldığı oy) eksik alalım!’ Bu ne derece doğru bilemiyoruz ama bunlar bizim kulağımıza geliyor. Yani, Beykoz’u yiyecekler; bunda kesin kararlılar.”

Beykoz’da parsel bazında imar yok, ada bazında imar var

İlçe Başkanı Emanet, Beykoz’un imar planı konusuna da değinerek, 2B satışları öncesinde imar planlarının yapılmamış olmasını eleştirdi. “ Buranın imar planı yapılsaydı, vatandaş da alırım veya alamam noktasında bir tercih yapardı ama şimdi ne olacağı belli değil. Alabilenlere şimdi tarla tapusu verilecek. İmarı yok; tapuyu aldınız, koydunuz cebinize. Mesele çözülmüyor, bir de imar meselesi var. İmarı olmayan yere bina yapamayacaksınız. Bu konuda Şehircilik ve Çevre Bakanlığı yetkilidir. Kapınızı çalacak, diyecek ki, ‘Ahmet Bey, oturduğunuz bina deprem yönetmeliğine uygun değil, tehlike arz ediyor. Buranın yıkılması gerekiyor’ dediğinde, itiraz hakkınız yok. Mecburen boşaltacaksınız; yıkacak.  Parsel bazında imar uygulaması olmadığı için de siz, yıkılan evinizin yerine yenisini de yapamayacaksınız. Bu bölgede ada bazında imar var, parsel bazında yok” diyen İlçe Başkanı,bu durumdan bunalan vatandaşın ise ucuz- pahalı demeden arsasını elinden çıkaracağını kaydetti.

Bu işi seçime kadar netleştirmeyecekler

“ Bu işin seçime kadar netleştirilmeyeceğini gördüklerini”de belirten Emanet, şu yorumda bulundu: “ Seçimde eğer Belediye’yi tekrar alırlar ise, o zaman vatandaşın tepesine binecekler. Beykoz’da imar planı, (Ak Parti) seçimi alır ise yapılacak. Mevcut mülkiyet el değiştirmeden, imar planı yapmayacaklar Beykoz’a. Yani, sizler bizler, büyük çoğunluk ahali Beykoz’u terk edecek, Beykoz’un yeni sahipleri gelecek. Yeni sahipler de zengin, elit tabaka! Onlara göre imar planları yapacaklar!”

Belediye Başkanı, ‘Beykoz gelişecek’ diyor ama…

Ali Emanet, sözlerinin devamında, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e de gönderme yaptı:“ Beykoz’umuzun Belediye Başkanı, ‘Beykoz gelişecek’ diyor. Beykoz gelişecek de, mevcut Beykozlu gelişemeyecek! Bunu üzerine basa basa belirtmek istiyorum. Tatlı vaadlere inanmayın! Bu konuda samimi olan iktidar, imar planlarını şu anda yapar, vatandaşın önüne koyar. Şu aşamada bunu vatandaşın önüne koymuyorlar ise, bu işte bir arıza var!”

MHP, 2B’yi tabii ki çözemeyecek ama…

Emanet, konuşmasını şöyle sürdürdü:“ MHP, 2B’yi çözecek mi? Tabii ki çözemeyecek çünkü bu, Belediye’nin işi değil bu. Bu, Ankara’nın, hükümetin işi. Peki, Beykoz Belediyesi’nin değişmesi, bu konuda fayda noktasında ne getirir? İktidar, aynanın karşısına geçer, kendisine bir bakar ve belki, ‘ Biz nerede yanlış yaptık?’ der. Belki, aklını başına toplar çünkü bir yıl sonra, 2015’te genel seçimler var.”

Ak Parti, Beykoz’da yerel seçimi alamayacak

MHP İlçe Başkanı, iktidar partisinin Beykoz’da 2014 yerel seçimini alamayacağını da iddia ederek, “ bir ders vermemiz gerekiyor. Bu işin en kestirme yolu, sokağa çıkarak değil de, demokratik yöntemler ile sandıktan geçiyor. Sandıkta gereken cevabı vereceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde iktidarın kulağını şöyle hafif bükün; ben yarar sağlayacağına inanıyorum ” dedi.

Birilerinin uykularını kaçırdık!

MHP Beykoz ilçe Teşkilatı olarak, “ birilerinin uykularını kaçırdıklarını” ifade eden Ali Emanet, yerel seçimlerde Beykoz’u kazandıkları takdirde, Belediye’nin elindeki araç filolarının, makam araçlarının sözleşmelerini feshedeceklerini belirtti. Emanet, Beykoz’un tüm sorunları halledilmeden, makam araçlarına sahip olmanın doğru olmadığına işaret etti.

Yenimahalle’de lağım akarken, o araçlara binmeye hakları yok!

Ali Emanet, “ Yenimahalle’de lağım akarken, Beykoz Belediyesi’ndeki yetkili kişilerin o araçlara binmeye hakları yok” eleştirisinde bulunarak, “ Beykozlu, hizmetleri yarım olarak dahi alamadı. Sokaklarımızın haline bakın! İnsanlarımızın durumu ortada” dedi.

Belediye personeline ayda bir gün servis kullandırılmayacakmış!

Beykoz Belediye Başkanlığı’nın “ Belediye personelinin ayda bir gün servis aracı kullanmaması ve personele ayda bir gün yemek çıkmaması” şeklindeki uygulamalarını da hatırlatan Emanet, şu eleştiriyi yaptı: “ Biz, taklit ediliyoruz. Biz, ‘araçların tamamını kaldıracağız’ diyoruz ya, güya o da ayda bir gün personele servis aracı kullandırtmayacak! Bu, 365 günde kaç defa yapar? Bir gün servis kullanmasa ne olur?”

Birileri Beykoz’a göz dikti!

Konuşmasının devamında,“ Beykoz, güzel bir yer. Birileri Beykoz’a göz dikti!” açıklamasında bulunan Emanet, Beykoz’un hedeflenen nüfusunun 90- 100 bin civarında olduğunu, bu nüfusun çoğunun ise Beykozlu olmayacağını ifade ederek, “ Hükümet, Beykoz’u İstanbul’un ‘ birinci sınıf yaşam alanı’ olarak belirliyor. Birinci Sınıf Yaşam Alanı derken, gözünüzün önüne Beykoz Konakları, Acarkent gibi villalar gelsin” dedi.

ADNAN CEVİZ: rayiçte yüzde 50’lik indirim, tarım alanları için

İlçe Başkanı Ali Emanet’in ardından ise, İlçe Yönetim Kurulu üyesi Adnan Ceviz söz aldı. Kahvaltı etkinliğine katılanlara, harita ve planlar üzerinde 2B ile ilgili bilgiler aktaran Adnan Ceviz, MHP’nin verdiği teklife göre Yenimahalle’nin ‘emlak’ rayiç bedeli 27 TL- 60 TL arasında değişirken, bir internet sitede yayınlanmış olan ‘normal’ rayiç bedelinin ise 350 TL- 500 TL arası olduğunu açıkladı.

Yüzde 50 indirim gerçeği

Ceviz, 2B rayiç bedellerinde yüzde 50’lik indirim konusunda ise şunları söyledi: “ Yüzde 70’ten, yüzde 50’ye yapılmış olan indirim tarım alanları için; içinde bina olan yerler için değil. Bu yerler için yine yüzde 70 ödenecek.”

KURTULUŞ PEK: İhale salonunda tehdit edildim!

Adnan Ceviz’in bilgilendirmelerinin ardından ise, soru-cevap bölümüne geçildi. Burada söz alan Kurtuluş Pek isimli bir vatandaş, 40 yıldır Rüzgarlıbahçe’de oturduğunu belirterek, arsası ile ilgili olarak girdiği ihalede, “ ihale salonunda, fiyatın yükseltilmesi için tehdit edildiğini” iddia etti. Pek, bunun sonrasında ise “ ihaleye fesat dolayısıyla Ağır Ceza’da yargılandığını” söyledi.

Kurtuluş Pek, ihaleyle satılan yerler ile ilgili olarak, şunları söyledi: “ Yarın öbür gün vatandaşların durumu da benden farklı olmayacak. Sizin bu rakamlara ulaşma şansınız yok. Öyle insanlar gelecek ki, aynen benim yerime geldiği gibi, sizin yerinize de ihaleye girecekler. İhale salonunun içinde kendi yerimi üçüncü kez,  2 bin 500 artı KDV’den almak zorunda kaldım. 2 bin TL’lik ihale açılıyor, ihaleye başka giren de yok; formalite icabı 2-3 kişi giriyor; 2 bin 200 TL’ye ihale alınıyor. İhale bittikten sonra, komisyon üyelerinden biri diyor ki, ‘ 2 bin 500 artı KDV olmaz ise, ihaleni bozarım senin! Bu fiyatın altına vermemen lâzım.’ Bu açık açık tehdit ve suçtur. İhaleye fesat, budur... Daha sonra arbede çıktı; yerimize girenler ile biz orada kavga ettik ve Ağır Ceza’da üç ayrı suçtan yargılandık. Eğer biz bunların eline kalırsak, karşınıza hiç aklınıza hayalinize gelmeyecek manzaralar çıkacak.”

REFİK SOYSAL: Dört senedir Yenimahalle’yi niye hatırlamadılar?

Yenimalle Teşkilat Bürosu sorumlusu Refik Soysal ise, Ak Parti Yenimahalle Mahalle Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde tertip ettiği ve bazı Belediye Meclisi üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı 2B bilgilendirme toplantısını eleştirdi.

Refik Soysal, “ Yenimahalleli başıboş kaldı” yorumunda bulunduktan sonra, şu eleştiriyi yaptı: “Yenimahalle’ye beş sene önce Yücel Başkan da, Muharrem Kaşıtoğlu da, Haydar Çelik de bir söz verdiler. Dediler ki, ‘ biz Beykoz’u kazanalım!’ Şimdi önümüzde seçim başladı, Yenimahalle’yi hatırladılar. Dört senedir niye hatırlamadılar? Nasıl hatırladılar? Bazı Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarı ( Yenimahalle’de 2B toplantısı yaptılar). 2B ile ilgili bilgileri olmaz! ‘ Sarı alan nedir?’ diye soruyorsun, ‘ o konuda malumatım yok,’ diyorlar; ‘yeşil alan nedir? diye soruyorsun, ‘ondan bilgim yok’ diyorlar. Bilgin yok da niye Yenimahalle’ye geldin?”

MUSTAFA AYDIN: Yenimahalleli insan yerine konulmuyor!

Mutlu Der kurucu üyelerinden Mustafa Aydın ise, yaptığı konuşmada, “ Yenimahalle’de bir muhtarlık sorunu olduğunu” belirterek, şunları söyledi: “ Yenimahalle Beykoz’da her yönüyle terk edilmiş bir mahalle. Biz dönelim de Ümraniye’ye mi katılalım? Dönelim de Üsküdar’a mı katılalım? Bu kadar dışlanmış Yenimahalle! 50 senelik bir mahalle burası. Biz bu kadar üvey evlat mıyız? Biz insan yerine konmuyoruz Yenimahalle’de. Bulgaristan’dan göçmen geliyor, sahip çıkılıyor; Suriye’den göçmen geliyor, sahip çıkılıyor; öz vatandaşına neden sahip çıkmıyor bu devlet? O zaman fabrika kursun Kastamonu’ya; biz de gelmeyelim buraya!”

Cuma namazından sonra mahalle esnafı dolaşıldı

MHP heyeti, kahvaltının ve yapılan konuşmaların ardından ise, Yenimahalle Son Durak Camii’nde kıldığı Cuma namazı sonrasında esnaf ziyaretine başladı.

Esnaf ziyareti sırasında, Ali Emanet’in eşi Elif Hanım’ın, bazı mahalle esnafından alışveriş yapmayı da ihmal etmediği görüldü.  

Geniş katılımlı bir 2B toplantısı yapılacak

MHP İlçe Başkanı Ali Emanet, Beykoz Güncel Haber’e yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Beykoz’un diğer mahallelerinde de bir araya geleceklerini ifade ederek, 2B konusunda geniş katılımlı toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..