Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

MHP'den "Sol"a Tarihsel alkış

Hopa’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı miting öncesi yapılan protesto gösterilerine müdahale eden güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması sonucu yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun, Hopa’da yapılan cenaze töreni ve yurdun diğer yerlerinde yapılan anma törenleri sırasında da, güvenlik güçleri tahammülsüz tutumlarını sergilemeye devam etti. 

Ankara, İstanbul, Mersin ve İzmir’de yine ufak çaplı gerginlikler yaşandı. 

2 Haziran tarihinde Gaziantep’te de Metin Lokumcu anısına sol-sosyalist partilerin, DİSK ve KESK sendikalarının katıldığı bir yürüyüş düzenlendi ve sonrasında basın açıklaması yapılarak AKP İl Başkanlığı binasına siyah çelenk konuldu. 

Yürüyüşe katılmak için 2 arkadaşımla beraber toplanma noktası olan Yeşilsu Parkı’na doğru yürürken, kendi aramızda yürüyüş güzergâhının MHP seçim merkezinin önünden geçtiğini, bu durumun bir gerginlik konusu olabileceğini konuştuk. 

Toplanma noktasına vardığımızda ÖDP, EMEP, BDP, TKP, ESP, EDP gibi sol-sosyalist partilerin yanı sıra, DİSK ve KESK gibi sendikaların oluşturduğu topluluk, eyleme katılarak kendilerine hitap eden “Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku” Gaziantep bağımsız milletvekili adayı Akın Birdal’ın konuşmasının ardından yürüyüşe geçti. 

Yürüyüş kolunun en önündekiler MHP merkez seçim büronun önüne geldiğinde beklentilerimizin aksine gerginlik ve sataşma yerine beklenmedik bir şekilde, seçim bürosunda bulunanların toplanarak dışarı çıktığını ve yürüyüş kolunu alkışlamaya başladıklarını gördük. 

Hem de öyle göstermelik bir şekilde değil, yürüyüş kolunun son katılımcıları geçinceye kadar! 

Şaşırdık! 

Güldük! 

Espriler yaptık kendi aramızda, bugünleri de mi görecektik diye! 

Düşündük! 

Acaba MHP’lilerin alkışına mazhar olacak ne yaptık diye! 

Solcular ve sosyalistler MHP’den alkış alacak hale gelmişse bu işte bir yanlışlık yok mu diye! 

Tarihe kısa bir yolculuk yaptığımızda, MHP ile sosyalistlerin bırakın birbirini alkışlamasını, tarihsel süreçte hep karşı karşıya gelmişlerdir.. 

Doğaldır da bu durum. 

Çünkü, kurulu düzeni değiştirmek isteyenlerle, onu korumak isteyenler mutlaka karşı karşıya gelirler. 

Sonra, bu işte bir yanlışlığın olmadığını, bizim yolumuzun ve doğrultumuzun değişmediğini, özgürlük ve eşitlik hedefimizi aynen muhafaza ettiğimizi konuştuk yürüyüş boyunca. 

Esprileri ve gülmeyi bırakıp MHP’lilerin bizi alkışlamasının gerçek nedeninin, attığımız “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganından kaynaklandığı kanaatine vardık. 

Gerçekten de topluluk psikolojisinden mi kaynaklı bilmiyorum ama MHP merkez seçim bürosunun önünden geçerken bizlerinde bu sloganı daha gür ve daha sık attığımızı gözlemledim. 

Topluluk AKP İl Başkanlığı binasının önünde, geniş güvenlik önlemleri arasında basın açıklamasını yapıp, siyah çelenk bırakarak dağıldı. 

Geride, belki de tarihe geçecek olan bu alkış sahneleri kaldı. 

 

 
Toplam blog
: 223
: 700
Kayıt tarihi
: 04.01.08
 
 

Gaziantep' te öğretmen olarak görev yapmaktayım. Son olarak Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ..