Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '17

 
Kategori
Siyaset
 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bakış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bakış
 

Sizlerle  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile  ilgili bazı tespitleri paylaşmak istiyorum.

MHP Genel başkanı  vatanı için ve büyük Türk Milleti için mücadele ettiğini görmekteyiz. “Vatan”, “Millet”,”Bayrak” gibi kutsal değerlerimizin teminatı olarak MHP’yi görmekteyiz. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçe için vatanın bütünlüğü ve milletin bölünmezliği her ortamda birinci önceliktir. Ülkemizin terör sorunu Bahçelinin her zaman önceliği olmuştur.

Devlet Bahçelinin görüş ve düşüncelerine göz attığımızda aşağıda sıralayacağım tespitlere ulaşabiliriz:

1-Türk milletinin kaderine sahip çıktığını,Türk milletiyle iftihar ettiğini görmekteyiz.

2-15 Mayıs 1919’da İzmir işgal edilmişti. İstanbul,16 Mart 1920’de işgale uğramıştı.15 Temmuz'da yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesidir.

3- Mondros’ta çerçevesi çizilip Sevr’de dayatılan imha planları 15 Temmuz’da yeniden gün yüzüne çıkarılmıştır.

4-Su uyur düşman uyumaz sözü bir kez daha anlam ve karşılığını bulmuştur.

5-Zalimler, hainler, emperyalizmin maşaları bu defa Türk askeri kılığına girdiler.

Milletin silahını yine millete çevirdiler.

6-15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü; 627 yıl önce Kosova’da mağlup olanların yeni bir kakışmasıdır. 620 yıl önce Niğbolu’da ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır. 572 yıl önce Varna’da, 563 yıl önce İstanbul’da, 490 yıl önce Mohaç’ta döktükleri kanda boğulduklarını sandıklarımızın yeniden karşı harekâtıdır.

7- 15 Temmuz’da TBMM’yi, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp, sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle; 101 yıl önce Çanakkale kıyılarına gelip üzerimize ateş saçanlar aynı karanlık yolun yolcusudur. Bunlar Müslüman Türk’ün canıyla beslenen, hayat ve varlık haklarını çiğnemekle görevlendirilen yaratılmışların en aşağısı, en alçağıdır.

8- Ama düşmanlarımızın unuttukları, ihmal ettikleri Türk milletinin asaleti ve gücüdür.

9- 15 Temmuz’da tankın önüne milli vicdan dikildi. 15 Temmuz’da mütecaviz ve melun girişime millet dur dedi.

10- Türk milleti yeri geldi tankın önüne yattı, yeri geldi kurşunların üzerine tıpkı gül bahçesine girercesine yürüdü.

11-Türk milleti ateşe, kine, nifaka kafa tuttu, ihanete bu aziz vatanı dar etti.Çünkü bu millet Türk milletidir. Çünkü biz  Türkiye’yiz.

12- Bizler büyük bir ecdadın, muazzam bir tarihin mirasçılarıyız.

13-Demirlemiş düşman gemilerini parmağıyla işaret eden Turgut Reis, Preveze’de haçlı donanmasını deviren Barbaros aynen bizim  gibiydi.

14-Müslüman Türkü Avrupa’ya taşımaya yemin ederek canlarını Hakk’a emanet etmiş Akıncı Beyleri bizler gibi inanç doluydu.

15-İzmir’in işgaline hayır deyip silahına sarılan Hasan Tahsinler; Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda hainlere tek başına direnen ve ardından şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir aynı kahramanlık destanının farklı zamanlarda yaşayan neferleridir.

16- Üzerinde yaşadığımız topraklar vatandır, nitekim tertemiz şehit kanıyla yoğrulmuş, karılmış ve karışmıştır.

17- 15 Temmuz’da şehit olan 240 kardeşimizin sımsıcak kanı toprakla buluşmuş, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünmeyeceğimizi, parçalanmayacağımızı adeta tescillemiştir.

18- Ayrımız, gayrımız yoktur. Müştereklerimiz farklılıklarımızdan daha çoktur.

19-Ecdadımızın hayır duaları, şehitlerimizin hatıra ve vasiyetleri hepimizin namusuna emanettir.

20-Birliğimizi kararlı bir şekilde korumalıyız.

21-Kutuplaşma ve cepheleşmeleri bıçak gibi kesmeliyiz.

22-Şehitlerimizin ruhları,şehit analarının gözyaşları, yetimlerinin yürek yaraları,

nesillerin gelecek ümitleri bizimledir, yanımızdadır ve aramızdadır. 

 23-Milli birlik ve kardeşliğimiz sağlam kaldığı, hatta sürekli tahkim edildiği sürece hiçbir çıldırmış, hiçbir hayasız ve vicdansız Türkiye’ye saldırmayı aklından bile geçiremeyecektir.

24-Yeni bir sayfa açılmalı, milli bir uzlaşmayla, hukukun üstünlüğünü gözeterek, insan hak ve özgürlüklerini muhafaza ederek geleceğin yol haritası çizilmelidir.

25-Ordu-millet dayanışması canlandırılmalı, Mehmetçik gözden ve gönülden çıkarılmamalıdır.

26- Suçsuzu suçludan ayıracak adalet şuuru eksiksiz ve faal olmalıdır.

27-Bizanslı Diyojen’in nesli fırsat kollamaktadır; ve de 15 Temmuz bunun ispatıdır.

28-Tekfurların varisleri devrededir, İstanbul’u kaybeden Konstantin’in torunları iştahla dağılmamızı beklemektedir.

29-Merzifonlu Kara Mustafa Paşa karşısında kabuslar gören Viyana,  Boğaz’ın sularına gömülmüş Kraliyet donanması, Anadolu’dan defolup giden yedi düvel tarihsel hesabı görmek için sabırsızdır.

30-Nene Hatun, Aziziye tabyalarından sökülüp atılan Ermeni çeteleri karşısında nasıl devleşmişse, bizler de Türkiye karşıtı cepheye öyle hareket etmeliyiz.

31-Anımız birdir, adımız birdir, atimiz birdir; biz Türk milletiyiz.

32-Yedi bölge, dört mevsim, 81 vilayetle Türkiye’yiz.

33-Türklüğe karşı bin yıldır sinmiş husumet saklandığı yerden yeniden doğrulmuştur.

34-Bin yılın kaynaştırdığı Türk milleti oyunları boşa çıkaracaktır. Bunun şartı kısır ve sanal çekişmelere son verilmesidir.

35- Millet yediden yetmişe yeniden doğacak, tereddüt ve tehditlerin perdesini yırtıp atacaktır.

36-Vatan sahipsiz değildir. Millet yetim değildir. Devlet öksüz değildir.

37- İçten ve dıştan kuşatılan Türkiye; iman, sadakat ve sevda dolu milli kalplerle yükselecek, yükseldikçe başı arşa değecektir.

38- Bağımsız yaşamaktan başka seçeneğimiz yoktur.

39-Tuzaklarla dolu engelleri aklımızla, ferasetimizle, faziletle bereketlenmiş kalplerimizle birer birer aşıp mutlaka Türkiye’yi sonsuzluğun ufuk çizgisine taşımalıyız.

40- Muhtaç olduğumuz kudret, inanç, cesaret ve müjde İstiklal marşımızın satırlarında vardır: Korkma, diye başlıyor İstiklal marşımız, Korkma! Korkma, varsın ihanet karanlık sokaklarda kol gezsin,Korkma, yine bütün dünya karşımıza geçsin,

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,Yurdumun üstünde tüten en son ocak.

41-Türkiye Cumhuriyeti var olacaktır, teminat bizleriz.

42-Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır, güvence yine bizleriz.

43- Birlik ve dayanışmamız daim olmalıdır.

44-İnanıyorsak üstünüz, zaferi kazanacak olan da bizleriz.

 45-Türk milleti zorluklara direne direne güçlenmiş, gürbüzleşmiş; yerkürenin çehresini, insanlığın rotasını değiştirmiştir.

46-Tam bağımsızlık Türk milletiyle simgeleşmiştir. Türk milleti, Türklüğün, tüm Türk vatandaşlarının şan ve şerefidir.

47-Elbette Türkiye’nin milli güvenliğini korumak, sınır ötesi terörist yapılanmayı engellemek için  askeri müdahale yerindedir, haklıdır, isabetlidir.

48-Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde hareket edilerek terör örgütleri tamamıyla tasfiye edilmelidir. Vakit terörü bitirme vaktidir.

49-Türkiye Cumhuriyeti, milli egemenlik ve meşruiyete dayanan, milli birlik, katlanılan fedakârlık ve mucizevi zaferlerle harcı karılıp milliyetçilik ve bin yıllık kardeşlik hukukuyla bahtı bağlanan büyük bir çınardır.

50-Bu çınarı kurutmak, bu çınarı kesmek hiçbir hain ve müstevli emele dün olduğu gibi bugün de nasip olmayacaktır.

51-Kulun hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı vardır ve hepsinden, her şeyden kudretlidir.

52-İlk Meclis’in muhterem üyeleri isli gaz lambalarıyla güç bela aydınlanarak aziz Türk vatanını karanlıktan çekip çıkarmışlardı. Saç sobayla zar zor ısınsalar da milleti esaretin ayazında bırakmamışlardı. Meclisimiz, zalimlere karşı Türk’ün zafer kılıcı olmuştur.

53-Bizim de fıtratımızda Türk milleti için gerekirse kefensiz toprağa girmek vardır, gerekirse Türk-İslam ülküsü için çile çekmek vardır, şartlar oluşursa dün olduğu gibi bugün de Allah’a can borcumuzu seve seve ödemek vardır.

54 -  2. Abdülhamid ne ulu ne de kızıldır; o ecdadımızın muhterem yüzlerinden, Osmanlı padişahları arasında muteber isimlerden birisidir ve saygıyı hak etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, 2.Abdülhamid’in yönetimi altında yetişmiş, parlamış, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş ilk Cumhurbaşkanımız ve Türk milletinin yüz akı bir liderdir.Birinin bıraktığı yerden, diğeri devam etmiştir.

55-Milliyetçi Hareket Partisi Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında sütunları Ötüken ve Söğüt’te inşa edilmiş, harcı iman ve inançla karılmış, böylelikle iki yakayı buluşturmuş tarihi bir köprüdür. Ne Atatürk’ten vazgeçilir, ne de 2.Abdülhamid’ ihmal ve inkar edilir.

56-Terörizm, şu anda Türkiye’nin bir numaralı meselesidir. Bu belayı defetmeden, bu vahşi saldırganlığı alt etmeden Türkiye’ye huzur yoktur.

57-Özellikle Anayasanın ilk dört maddesinin değişmemesi, değiştirilmesinin dahi teklif edilmemesi hususundaki ısrar  şartsız muhafaza edilmektedir.

58-Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin vereceği her karara saygılı ve bağlıdır.

59-İslam toplumlarının artık haçlı projelerinin zamanla büyüyüp genişleyen ablukasından sıyrılıp belini doğrultması çok ama çok elzem hale gelmiştir. Bölge halklarının geleceği buna bağlıdır. Türkiye’nin çevresinden kendisini soyutlaması, içe kapanıp etrafıyla bağını kesmesi doğru olmadığı gibi mümkün de değildir. Tarihin ve coğrafyanın milletimize yüklediği sorumluluklar vardır.

60-Sarıkamış’ta donduğumuz kadar çöllerde kavrulduk.Kudüs’teki Zeytindağı’ndan çekilsek de Toroslar’da durduk, Erciyes’te tutunduk.Mekke’de vurdular, Sakarya’da dirildik.Yemen’de durdurdular, Dumlupınar’da yola koyulduk.

61-Kanadımızı-kolumuzu tahrip ettiler, taarruzla cevap verdik. Bağdat’ı Bursa’dan, Hicaz’ı Hakkari’den, Trablusgarp’ı Trabzon’dan ayrı görmedik.Hayallerimiz bir oldu, özlemlerimiz bir.Kıblemiz bir oldu, inancımız bir.Böylece yakın coğrafyalardaki her dağa, her taşa, her sokak ve caddeye izlerimizi kazıdık, adalet ve hoşgörü içinde Türk’ün adını yazdık.Buraları vatan bildik, vatan yaptık.Ne var ki hüzünlü ve acı verici şekilde kaybettik.

Hainler ayaklanırken, biz de oturacak, ağaç kovuğuna mı saklanacağız?

Bir olalım, diri duralım.

Şehitler ölmez vatan bölünmez.

Ne Mutlu Türküm Diyene.

KAYNAK:İnternet

 

 
Toplam blog
: 40
: 195
Kayıt tarihi
: 21.09.15
 
 

Üniversite mezunu olup,öğretmenlik yapmaktayım. Kitap okumayı ve yazı yazmayı seviyorum. Vatanımı..