Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '19

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Microsoft Teknoloji Zirvesi

Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki
Türk milleti, Türk sanatı, Türk ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

M. Kemal ATATÜRK
 
Davet üzerine 7 Mart 2019 günü 6.sı gerçekleştirilen Microsoft Teknoloji Zirvesi’ne katılmak için Haliç Kongre Merkezi’nde oldum.
 
Her yıl 2000’i aşkın ziyaretçiyi ağırlayan Zirve’de dünyadan ve Türkiye’den müşteri başarı hikâyeleri, sürpriz konuk konuşmacılar, Microsoft ve iş ortakları sunumları ve uçtan uca bulut tabanlı akıllı iş çözümleri katılımcılar ile buluştu.

Bu yıl da katılımcılara Dijital Dönüşüm, Siber Güvenlik ve Yeni Nesil Teknolojiler (Yapay Zekâ, Blockchain, Sanal Gerçeklik, vs) ile buluştururken Microsoft Teknoloji Deneyim Merkezi aracılığıyla bu teknolojileri deneyimleme fırsatı da sundular.

Türkiye’deki büyük ve orta ölçekli firmaları hedefleyen C-level yönetici katılımı, iş karar vericileri ve BT profesyonelleri ile bir araya gelme fırsatı yakaladılar.

***

Kimi konuşmacılar, değişik zaman diliminde ilgiyle izlendi.  Özellikle Mahfi Eğilmez’den işsizliğe 'Vakıf Lisesi' önerisi ilgi gördü.

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, 4 milyon işsizle Türkiye'de geniş işsizliğin yüzde 17,8’e ulaştığını ve sistemin yeterli sayıda iş yaratamadığını belirttiği konuşmasında; "Vakıf Liseleri'nin kurulması ve bir an önce bilime dönük eğitime geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Dr. Mahfi Eğilmez, olumsuzluğun nedeninin Türkiye'nin yeteri oranda sanayileşememesi yanında inşaat ve hizmet sektörleri lokomotifliğinde büyümesi olduğunu anlattı. Türkiye'nin nitelikli işgücü ve özellikle ara elemana çok ihtiyaç duyduğunu belirtti.

1960'ların başında kişi başı geliri Türkiye'nin gerisinde bulunan Güney Kore'nin 60-65 yılda eğitim sayesinde çok hızlı gelişerek 30 bin dolarlık kişi başı gelire ulaştığını anlatan Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin de bilime dönük eğitime geçmesi gerektiğini söyledi.

Çok yerde gereksiz üniversite açıldığını belirterek; özellikle özel üniversitelere saat:10.00’da okula giden öğrencilerin 12.00’de okuldan ayrıldıklarını söyledi. Bundan gerçek hayatta nasıl başarılı olabilirler, dedi.

Oysa Güney Kore’de öğrencilerin 12 saat kadar okulda kaldıklarını, birbirleriyle kaynaşarak her işi kendilerini yaptıklarını dile getirdi.

***

Zirvede başlıca konuşmacı olarak; Garanti Bankası, CEO’su Ali Fuat Erbil, Teknoloji ve Trend Yazarı Serdar Kuzuloğlu, TAV Havalimanları Holding, CEO’su Dr. Eng. M. Sani Şener, Ford Otosan, CEO’su Haydar Yenigün ve Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ilgiyle izlendiler.

                                                                                   *

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..