Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '18

 
Kategori
Güncel
 

Mikro Savaşçılar Çağına Doğru

Mikro Savaşçılar Çağına Doğru
 

 

Minyatür Savaşçılar Çağına Doğru

Mikro elektronik sanayisinde gelişmeler, savaşları insanlardan kurulu orduların son derece savunmasız hale getireceği bir devreye girdiğimizi anlamak ve belki de bu konuda ciddi yatırımlar yapmanın vakti gelip de geçiyordur kim bilir?

Sahada askerler var ancak enerjisini güneşten veya doğal kaynaklardan alan, sonsuz enerjili fiziksel boyutları ancak sivrisinekten biraz daha büyük uçucular, sürüngenler askerlerin olduğu bir sahadaki etkinlikleri gelecekte son derece etkili olacağı varsayılabilir.

Sivrisinek ordusunun askerlerle dolu bir tabura saldırdığını düşünelim veya sürüngen kılığına giren son derece sessizce hareket eden bir askeri birliğe sızan sürüngenleri düşünelim, hayvanlardan çok daha akıllı çok daha donanıma sahip bir sürüngen, kuş veya şüphe çekmeyecek derecede küçük, radarlara yakalanmadan hareket edebilen arkasında güçlerce sahaya sürülen mikro robot savaşçıların sahada olduğunu bir gözünüzde canlandıralım. Sahada fiziksel olarak bulunan insanın yarım metre kadar dibine kadar sokulabildiğini ve alnının ortasından sokarak öldürdüğü avladığı minik savaşçıları düşünün. Bu tür bir savaşçılara karşı muhtemeldir ki Rambo gibi savaşçıların havasını nasıl dışarıya kafasını çıkaramayacak hale getirebileceğini ve başka ihtimalleri hayal etmek çok değil birkaç on yıl içinde büyük olasılılıkla  sahada olmaları sürpriz olmasa gerek.

Kuşların ağzında taşlarla gelip yukarıdan aşağıya bırakmalarıyla bir ordunun bozguna uğratıldığını ve kuşların bizzat mazlumların acılarına son verdiği zamanlar geride kalmış olabilir. Anlayan ve idrak edenler için her canlı insana ilham vermelidir.

Gelecekteki savaşların baş aktörü mikro elektronik ve savaşçıları ise çıplak gözle görülmekte zorlanılan insan üretimi savaşçılar olursa şaşırmamak gerekir ki böyle bir savaşta klasik savaşçıların yapabileceği pek bir şey olacağı düşünülemez…

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..