Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekilleri ve bakanların normal ve emekli maaşları gece yarısı nasıl arttırıldı?

Milletvekilleri ve bakanların normal ve emekli maaşları gece yarısı nasıl arttırıldı?
 

 Koyun can derdinde, kasap et!

Tıpkı böyle bir olayla karşı karşıyayız.

Ülke insanını temsil için görevlendirilen vekillerimiz, konu kendileri olunca, anında bir araya gelip, toplu hareket etmektedirler.

Olayı şöyle izah edeyim:

Mecliste; ilaçta katılım payı getiren düzenleme yapılmaya çalışılmaktadır. Yani ilaçlarda alınacak katılım payları arttırılmaya çalışılmaktadır. Tam da gece yarısına denk gelen bu görüşmede, mecliste grubu bulunan dört parti kendi arasında anlaşarak, ilaçtan alınacak katkı payı yasasına ek bir madde ile kendi maaşlarını ve emekliliklerini ballandırıveriyorlar!

Bu şöyle oluyor; milletvekili veya bakanın, (dışarıdan bile atansa)normal ve emekli maaşlarında, ilgisiz bir kanuna ekleniveren bir madde ile artış sağlanıyor.

Oysa ülkemizin gündemi, milletvekili ve bakanın normal ve emekli maaşından ziyade, Fransız Parlamentosu'nda kabul edilen, sözde soykırım inkârını suç sayan yasayala ilgili!

Toplum olarak Fransızların “Fransızlığı”na kafayı takmışken, vekillerimiz kendi aralarında anlaşıp, adeta ‘saman altından su yürütür’ gibi, gelecekleri ile ilgili çok önemli bir kararın altına imza atabiliyor.

Bu ek madde tek emeklilikle ilgili değil! Yapılan değişiklikle, eklenen madde ile bakan ve milletvekillerinin maaşına da zam yapılıyor.

Milletvekili ve bakanlarla, onların emeklilerine bu zamana kadar TÜFE'ye endeksli olarak maaş artışı yapılıyordu. Şimdi ise Cumhurbaşkanının aylık ödeneğine endekslendi.

Milletvekillerinin ve bakanların emekli maaşları, emekli oldukları kuruma göre 3 ile 5 bin TL arasında değişiklik gösteriyordu. Bu düzenlemenin yasalaşmasıyla milletvekillerinin emekli maaşları da eşitlenmiş olacak.

Ve böylece Milletvekillerimizin ve bakanlarımızın emekli maaşı 5 bin 600 TL olacak!

Bu yasanın çıkış hikâyesini de merak ediyor musunuz?

O zaman kısaca değinelim. Yasada değişiklik ve çıkmakta olan yasaya ek madde konulmasına yönelik girişim öncelikle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten geliyor. Sayın Çiçek, ilaçta katılım payı yasasının görüşüldüğü sırada dört partinin grup yöneticileriyle bir araya geliyor, ardından da dört partinin Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin imzalarını taşıyan önerge ile yasada değişikliğe gidiliyor. Dört partinin grup yöneticileri de, Meclis'ten jet hızıyla geçen değişikliğe desteklerini Genel Kurul'da söz alarak dile getiriyorlar.

Şimdi top Cumhurbaşkanında!

Eğer Cumhurbaşkanı ben Çankaya noteri değilim diyorsa, o zaman daha memurlar, emekliler ve asgari ücretle çalışanların maaş artışları bile belli olmamışken, bir gece yarısı operasyonu ile kendi maaşlarını ve geleceklerini dizayn edenlere bir ders verir ve bu yasayı VETO eder.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..