Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Milletvekillerimizin hali harap

Milletvekillerimizin hali harap
 

Görünen o ki sayın vekillerimiz aç kalıyorlarmış ey ahali. Yazık !!! Halk olarak biz vekillerimizi nasıl aç bilaç bırakırız. Ben şahsen kendi adıma utandım.

Nasıl bir milletiz biz !!! Vekilimiz Ankara'nın soğugunda bizim için çalışsın didinsin; biz onu gariban bırakalım. Bütün zamlar bize yapılsın biz ona %170'lik zammı çok görelim. Hiç yakışır mı bize ?

Zam Yetmez...

Bence yeterli değil bu zaman... Mümkünse ulusal kanallarda yardım programları yapıp vekillerimiz için para toplayıp gönderelim. Programı da Acun Ilıcalı yapsın. Ünlüler değil de halktan insanlar otursunlar telefonların başına para toplasınlar. Paraları gönderelim ki daha çok yiyip semirsinler sakin ha!! hastalanıp yataklara düşmesinler.

Üstelik "Almadan vermek; Allah'a mahsustur." biz almasak da olur vekillerimiz alsınlar. Bir de eleştiriyouz üstelik eleştirmeyin kardeşim; ihtiyaçları var ki kaşla göz arasında kendi zamlarını belirleyiverdiler. Acil bir ihtiyaç olmasa öyle gece yarısında apar topar yaparlar mıydı ?

Yarım saatliğine de olsa Can ciğer kuzu sarmaları vekillerim

Ayrıca vekillerimizin yarım saatliğine bile olsa aynı fikri paylaşıyor olmaları sizi de mutlu etmedi mi? Sürekli ağız dalaşı ve kavga halinde olan vekillerimizin gayet medenice yerlerinde oturmalarıyla hepimiz gurur duymalıyız.

En çok dikkatimi çeken de vekillerimizin istediklerinde ne kadar hızlı çalışabildikleri. Demek ki bu potansiyele sahipler. Halk için pek bu performanslarından örnekler sergilemeseler de yine de onların bu performanslarını görmek umut verici!!!

Ayrıca vekillerimiz bize Milletvekilliği mesleğinin ne kadar cazip olduğunu gösterdiler. Kendilerine müteşekkir olmalıyız. Her ne kadar parası olmayanın vekil seçilemediğini göz önüne alsak da şansımızı denemekte fayda var. Özellikle Milli Eğitim Bakanı'nın atanamayan öğretmenler için söylediği "Yeteneklerine uygun iş bulsunlar" tabiri milletvekilliği için kesinlikle uygun.

Çoğu üniversite mezunu olan vekillerimiz muhtemelen kendilerine iş bulamadıkları için yeteneklerine uygun olarak milletvekili olmuşlardır. Hele bir de lise mezunu olanlar var ki.. Onlarınki tam bir başarı öyküsü. Sayın öğretmenlerim Kpss'yi felan bırakın milletvekili olmanın yolunu arayın. Kendi maaşını belirliyorsun; sana lojman veriyorlar, harcirah veriyorlar yılda da bilmem kaç ay tatilin var. Böyle iş başka nerde var; lütfen öğretmenlerim bu da sizin kulağınıza küpe olsun. (Eğer çok talep olursa milletvekili olmak için de kpss puanı aranabilir. Benden söylemesi.)

Asgari'ye %3'ün sebebi belli oldu.

Ben de düşünüp üzülüyordum; asgari ücretliye neden %3 zam yapıldı diye. Meğerse ordan eksilttikleri yüzdeleri kendi maaşlarına katıyormuş vekillerim. Ama başta bunun bir kamuoyunu oluştursalardı bu kadar infiâl yaratmazdı. Sevinirdik vekillerimiz kendilerine zam yaptılar diye. Biz kalender milletiz bea 3'ün 5'in hesabını mı yaparız.. Haber vermeyerek çok ayıp ettiler.Bir kutu da lokum ikram ederdik.

Çok da mütevaziler yerim ben onları...

Televizyonlar tabi ki bu işin peşine düştüler. Konuşturacak vekil aradılar. Ama vekillerimiz o kadar alçak gönüllüler ki çıkıp yaptıkları zamla övünmediler. Hepsi köşe bucak saklandı. Dedim ki vay be ne kadar düşünceliler "olan var olmayan var" felsefesiyle halklarını düşünüyorlar. Şahsen takdir ettim bu düşüncelerini.

Son söz:

Bir vekilimiz 11 bin liranın kendisine yetmediğini yaptığı harcama listesi ile açıklamış. 2500 liralık lüks olmayan evde oturuyormuş. Vallahi acıdım haline sayın vekilimin %50 daha zam yakın lüks eve geçin. Ne de olsa kendi zammınızı belirliyorsunuz. İçim burkuldu keşke bende olsa da size versem. Ama yok bana vermiyorsunuz ki...Yapacağım hayra da mani oluyorsunuz. Tüh!!!!

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..