Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Milli Azap

Milli Azap
 

A Milli Futbol Takımımız; her zamanki tatsız maçlarından birini çıkardı ve Estonya gibi bir takımla 0-0 berabere kaldı. "15-20 pozisyon bulduk ama değerlendiremedik" gibi mazeretleri okudukça takımın özünden ne kadar uzaklaştığını daha iyi anlamak mümkün.

Dün akşam, beceriksizlik vardı, sahada amaçsız bir çaba hakimdi. Oyuncularımız arap atı gibi koşuyorlar ama sadece koşuyorlar. Çaba, harcanan efor boşa gidiyor. Bir oyuncumuzun hatası, topu ayağında fazla tutması, tüm takımı oyundan düşürüyor. Takım içersinde belli bir görev dağılımı yok. Ne ortada topu yönlendirecek maestro, ne defans aralarından kaçırılacak ileri uçlar ne de kanatları kullanacak sprint oyuncular mevcut. Topa sahip olan oyuncumuz, henüz 3 pas yapamadan, ya 2 kişinin presi altında eziliyor ya da saçmasapan bir şutla pozisyonunu kaybediyor. Duran toplarda da belli bir organizasyon yok. Köşe vuruşlarının hemen hemen hepsi ön direkte harcandı, hataya müdehale eden olmadı.

Futbol izlemeyi özledik. Euro 2008'den bugüne, sadece Almanya maçında güzel futbol izledik, onu da bireysel hatalarla kaybettik ama takım olarak ayakta olmak gurur vericiydi.

"Şu kadar sakat oyuncumuz vardı bu kadar eksiktik" gibi söylemler, imkanları kısıtlı milli takımlara yakışır. Bu ülkede 10 tane sakat oyuncu varsa 20 tane daha milli formayı hakeden oyuncu var. Buna rağmen oyuncu tercihleri hiç de güven verici değil. Amaç hiçbir oyuncuyu hedef göstermek değil ama bu ülkede Mevlüt'e kadar bu formayı hakeden çok oyuncu var.

"Milli Takımımız, dün akşam gol kaçırma rekoru kırdı." Bu, Bosna maçında da böyleydi, Belçika'da da, Ermenistan'da da... Sadece dün akşama özgü değil. Açıkçası; Sn. Terim geldi geleli hiç bir maçta, 90 dk'yı rahat atlatamadık. Zayıf rakiplere karşı bile sürekli diken üstündeydik. 2012'ye kadar da maalesef öyle olacağız. Tabi o güne kadar bir hezimet yaşamaz isek ki umarım yaşamayız.

Federasyonun, kötü giden Milli Takıma müdehalesi; Terim'in maaşını iki katına çıkarıp sözleşmesini 2012'ye uzatmak oldu. Bize de ekran başında, daha uzun yıllar mide ağrısı çekmek kaldı.

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..