Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

29 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Milli maç

Milli maç
 

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR


Milli takımımız için çok önemli bir mücadeleydi İspanya maçı.19. Dünya kupası Avrupa elemeleri 5. grupta güçlü rakip İspanya’ ya maalesef yenildik. İspanya’ nın dev stadı Santiago Bernabeu ‘nun tıklım tıklım dolduğunu gördük. Sahada ve tribünlerde müthiş bir mücadele ve görüntüler vardı. İspanyol güvenlik birimlerinin ‘ yüksek riskli ’ ilan ettiği maç için geniş güvenlik önlemleri alınmıştı.

Bu grupta oynadığımız en iyi maçtı bana göre. Daha derli toplu bir oyun sergilendi. İlk yarı iyi bir mücadele vardı sahada. Koştuk, bastık, pozisyonlara girdik. Fakat yine gol atmayı başaramadık.

İkinci yarı ilkyarıda ki takımdan eser yoktu. Hani bir pil reklamı varya X pil yoluna devam ediyor diğer piller yolda kalıyor. Aynı onun gibi oldu. Bizimkiler tel tel döküldü İspanyollar ise koşmaya devam etti. Yinede tel tel döküldüler diyerek kötü bir amaç gütmüyorum ama İspanyollar daha çok koştular ve kazandılar. Fakat şunu söylemekte yarar var. Futbol ne kadar taktik ve enerji oyunu olsa da ; şans faktörüde çok önemli bir etken. İspanya’ nın attığı gol tamamıyla şans golüydü. Milli takımımızın 2006 Kasım ayından bu yana yenilmeyen İspanya’ yı yenmelerini beklemiyordum. Fakat gruptaki stratejik değer bakımından bu maçtan bir beraberlik alınmasını arzuluyordum. Şimdi maçın rövanşı İstanbul’ da oynanacak. Artık bu maçtan mutlak üç puan almak zorundayız.

Bu arada Bosna Hersek’ te gitti bizim Türkiye’ de yenemediğimiz Belçika’ yı Belçika da dörtledi geldi. Sanırım bu güzel galibiyete imrenmemek imkansız. Bu galibiyetle puanını dokuza çıkartan Bosna puan durumunda da bizi geçerek 2.lik koltuğuna kuruldu. Hayırlı olsun.

Maçtan sonra bize yine klasik cümleler kurmaktan başka bir şey kalmadı. ‘Bu maç bizim için burada bitti. Artık bundan sonra ki maçlara bakacağız. Eksiklerimizi gördük bundan sonra ki karşılaşmalarda bunları yapmayarak hedefe ulaşacağız.’ gibi….

Önümüzde beş karşılaşma var. Bunların üç tanesi Türkiye’de iki tanesi ise dışarıda. Henüz her şey bitmiş değil. Tüm maçlarımızı kazanıp takımımızı Dünya Kupasında görmek tek hayalim.

Haydi Türkiye Dünya Kupası için elele…


Murat GÜLCEK
29 Mart 2009

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..