Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Milli Takımımız 2012 elemelerine iyi başladı.

Milli Takımımız 2012 elemelerine iyi başladı.
 

A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki ikinci maçında Belçika'yı zor bir 90 dakikanın ardından 3-2 yenerek 2'de 2 yaparak, elemelere iyi bir başlangıç yaptı.

Bildiğiniz gibi EURO 2012 Elemeleri A Grubu ilk maçımızda Kazakistan'ı 3-0'la geçmiştik. Ancak olumlu bir görüntü vermemiştik.

Ay-Yıldızlı ekibimiz, Belçika karşısına 2'de 2 hedefiyle çıktı. Sahaya Kazakistan maçında görev yapan Nihat ve Hakan Balta'nın yerine Selçuk İnan ve İsmail Köybaşı ile çıkan millilerimiz, ilk yarı boyunca sahada bocaladı. Kadro seçimindeki ve taktik anlayıştaki yanlışlık, ilk yarı boyunca orta yerde sırıttı! İzleyenler; ilk 45 dakika boyunca dağınık, birbirinden uzak, ağır bir milli takımı sahada gezinirken ve korku içinde gol yemeyelim diye ayaklarının titrediğini gördü.

İkinci yarıya Semih-Selçuk değişikliğiyle başlanması, Milli Takımımızın görüntüsüne 180 derece değiştirdi. Millilerimizin adeta yeniden doğmuş edasıyla mücadele etmeye başlaması gönüllere biraz su serpti.

Maç 1-1 giderken, 63. dakikada Belçika takımından Kompany’in atılması ve Belçika’nın yaklaşık 30 dakika 10 kişi oynaması ekmeğimize yağ sürse de, kısa süre sonra atılan galibiyet golünün ardından 10 kişilik Belçika’dan kaleci hatasıyla yediğimiz ikinci gol adeta şok etkisi yarattı. Gökhan Gönül’ün oyna girmesi ile tekrar şaha kalkan millilerimiz, Gökhan Gönül’ün pası ile Arda’nın düzgün vuruşu, rakip oyuncunun ayağına çarparak filelerle buluşmasıyla biraz nefes aldık ve maçı bu şekilde bitirdik.

Netice itibarıyla korkulan olmadı ve Türk Milli Takımı, üste üste iki maç kazanamama fobisini Kadıköy'de tekrarlamadı. Böylece ikide iki yaparak 6 puanla ilk raundu kapattık!

Maçı NTV adına yorumlayan Rıdvan Dilmen, bulunduğu yerden oyunculara kısık sesle de olsa bağırıp(!) taktikler verdi. Ve atılacak pasların yönünü gösterdi! İlk yarının ortalarına doğru, takımımızdaki eksikliği görerek yapılması gereken değişikliğe işaret etti. Yapılan değişiklik ve oyuncularımızın Rıdvan Dilmen’i dinlemesi(!) sayesinde galibiyete ulaşıp, rahat bir nefes aldık.

Sıra 12 Dev Adamda! Yarın itibarıyla yarıfinal maçına çıkacak olan basketçilerimize Slovenya karşısında başarılar…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..