Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '10

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog'daki seçim anketimin sonucu!

Milliyet Blog'daki seçim anketimin sonucu!
 

Milliyet Blog ortamında 306 denekle yaptığım blogoyu yoklamasında, üç büyük partimizin aldıkları oyları, oranlarını ve buna göre genel seçimde çıkarabilecekleri milletvekili sayısını sunuyorum arkadaşlar!

Katılım : 306

MHP: 123

AKP (Ya da Ak Parti): 96

CHP: 87

Oy oranları.

MHP: % 40

AKP: %31

CHP: %29

Ne kadar milletvekili çıkarırlar?

MHP: 220

AKP: 170.5

CHP: 159.5

Analiz: Devlet Bahçeli’nin son çıkışı bu partiye gözle görülür bir çıkış sağladı! Görüştüğümüz birçok denek (bazıları buna bir sürü derler ya çok kızarım! İnek mi bu Millet? Bir sürü insan denir mi?) “Abi Sayın Bahçeli Ak Partililere bile bir adımdan uzakta durun bizden diye posta koydu, ya iktidar olsa Amerikayı Avrupalıları sınırdan içeri sokmaz!” Dediler!

AKP’nin oy kaybetmesi kaçınılmazdı. Muhafazar kesimin, son Hindistan ziyaretiyle ilgili şüpheleri partinin oylarında gözle görülür bir düşüşe yol açtı. Görüştüğüm denekler “Abi ne oluyor? Hindularla gizli bir anlaşma mı oldu ki sığır eti fiyatları bu kadar arttı! Otobur olup çıkacağız! Ganj’da abdest almak da neyin nesi?“ Dediler!

CHP geçtiğimiz dönemdeki oy oranını korudu! Zaten aradıkları da oydu! Kulislerden edindiğim bilgiye göre Deniz Baykal olası bir koalisyonda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olacakmış! “Ben bir zamanlar gene o bakanlıktaydım. Araplar yüzünden kuyruklar oluşmuştu ülkemde. Bu kez olmayacak. Bir dahakine iktidarız! Zaten maden suyunu çok severim” Demiştir. Fakat deneklerden edindiğim izlenim biraz farklı! "Abi Cübbeliden bize ne fayda gelir ki adamı aramış geçmiş olsun demiş. Bu yarın Hakimiyet kayıtsız şartsız Allahındır yazdırır meclise!" Dediler.

Bu sonuçlara göre bir koalisyon hükümetinin kurulması kaçınılmazdır! MHP+ CHP koalisyonu daha mantıklı görünüyor!

Diğer alternatifler mantıksız olduğu için yazmıyorum!

 
Toplam blog
: 1640
: 466
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

Doğum tarihim değişmedi ama çok şey değişti bu güne kadar. En başta, dede oluyorum! Evet; şaşırdı..