Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog Yazarları, Hazır olun!

Milliyet Blog Yazarları, Hazır olun!
 

Bu resim, Milliyet Blog yazarı Sn.Mustafa Mumcu tarafından hazırlanmıştır. Teşekkür ederiz


Blogculuk ve vatandaş gazeteciliği geleceğin medyasını oluşturacak...‘Hazır olun’.

İşte Milliyet.com.tr’nin geleceğine ilişkin tüm düşüncelerini, planlarını ve amaçlarını içeren sihirli sözcük.

2009’a girerken Milliyet.com.tr’de bir haber vardı. Haberin başlığında “İnternette lider yine Milliyet.com.tr” diyordu ve şöyle devam ediyordu; “Türkiye'de internetin devi belli oldu: Milliyet.com.tr , 2008 yılında en yakın rakibi ile arasında her ay biraz daha büyüyen bir farkla liderliğini perçinledi.Geçtiğimiz hafta Milliyet.com.tr tam 2 milyon 306 bin 408 tekil kişi tarafından ziyaret edilirken, en yakın rakibi bile 1 milyon 867 bin 725 kişi de kaldı.”

Haberin sonuç bölümündeki istatistiklere ilişkin yorum ise en çarpıcı olanıydı ve deniliyordu ki;

“Bu ne anlama geliyor? Türkiye sadece haberi Milliyet.com.tr'de izlemiyor, aynı zamanda Milliyet.com.tr'de araştırıyor, takip ediyor, aradığını Milliyet'ten talep ediyor. Milliyet.com.tr olarak bize güveniniz, bizi tercihiniz için teşekkür ederiz. 2008'de bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bu ilgi başımızı döndürmedi. Sorumluluklarımızı biliyoruz, yeniliklerimiz birbirini takip edecek. 2009'da çok önemli hamlelerimiz geliyor. Yakında hepsini tek tek göreceksiniz. Ancak şimdiden sizlere haberlerin bugüne göre daha fazla video görüntüleri ile tamamlandığı bir site olacağımızı duyurabiliriz. Ve sizden gelenlere daha çok yer ayıran, kendinizi, kendi yazdıklarınızı, kendi çektiklerinizi daha çok bulabileceğiniz bir site olacağımızı da çıtlatabiliriz...Bu yıl milliyet.com.tr'yi çalışanları değil okurları hazırlayacak. Hazır olun...

“Hazır olun”…işte Milliyet.com.tr’nin geleceğine ilişkin tüm düşüncelerini, planlarını ve amaçlarını içeren sihirli sözcük budur.

Milliyet.com.tr, tüm dünyanın “klasik medya” anlayışından “yeni medya” anlayışına hızla evrildiği son yıllarda, bu değişimi son derece doğru yerinden yakalamış bir medya kuruluşu…İnternet sayfasının düzeni, yazılı ve görsel içeriği, haber üretmedeki hızı, okurlarının erişim kolaylığı ve sayfaların açılış hızı , okurlarına sunduğu yorumlama olanakları gibi daha sayılabilecek pek çok özelliği ile gerçekten de Türkiye’de “yeni medya” düzeni içinde haklı yerini almıştır.

Milliyet.com.tr’nin yeni medya anlayışı doğrultusunda “toplu blog” hizmeti veren “Milliyet Blog” bölümünün üye sayısı bugün itibariyle 4365’e ulaşmış durumdadır ve bu hiçte azımsanacak bir sayı değildir.

Biz Milliyet Blog üyeleri, her konuda düşünce ve duygularımızı içeren yazılarımızı “e-günlük” düzeninde burada yayınlıyor, kendimizi “özgürce” ifade ediyoruz. “Özgürce” diyorum çünkü şahsım adına konuşmam gerekirse, ekonomi ve siyaset konularında oldukça “sivri” eleştiri yazıları yazmama rağmen hiçbir yazım henüz reddedilmedi. İçeriğinde hakaret olmadıkça, genel ahlaka ve toplum düzenine aykırılık bulunmadıkça, yazım kurallarına riayet edildiği müddetçe hiçbir yazının da red edildiğini veya edileceğini sanmıyorum.

Bu yıl Milliyet.com.tr, yeniliklere hazırlanıyor ve bizlere de “hazır olun” mesajı veriyor. İlk yenilik olarak, milliyet.com.tr'de yayımlanan haberlerle ilgili yorum yazılarımız, haberin altında yayımlanmaya başladı.

Blog sayfalarımızın en büyük özelliği “interaktif” katılımdır. Yani biz blog yazarları, yazımıza yapılan yorumlara yanıt verebiliyoruz. Karşılıklı olarak okuyucu ile fikir alış verişi yapabiliyoruz. İşte vatandaş gazeteciliğinin en önemli özelliklerinden birisi de budur. Zira internet medyası içinde, haberi hazırlayanlar veya köşe yazarları hiçbir okur yorumuna interaktif olarak yanıt vermez, veremezler. Milliyet.com.tr, blog yazılarımızı internet sayfasında yayımlamakla buna olanak sağlamıştır. Karşılıklı yorum ve yanıt özelliği ile şeffaf medya, daha demokratik ve evrensel bir dünya için güçlü bir adımdır.

İnternet ve medya teknolojilerindeki gelişmeler ile “vatandaş gazeteciliği” dünyanın her yerinde çok etkin hale geldi. Artık sadece haber okumuyoruz aynı zamanda haber üretebiliyor, gündem yaratabiliyoruz.

Türkiye’de de Milliyet.com.tr, vatandaş gazeteciliğinde çığır açmıştır ve hamleleri ile yeni medya düzeni içerisinde gelişmeler kaydetmeye devam edecektir. Bu anlamda bloglarımızı hazırlarken, evet içimizden ne geliyorsa yazalım, hangi konuda olursa olsun yazalım ama diğer yanda artık sadece haber okuru olmadığımızı, haber üretebildiğimizi ve bu haberi yayımlayacak olanaklarımız olduğunu da bilerek yazalım.

Milliyet Blog’un okur kitlesini yaratmak ve yaygınlaştırmak için yazılarımıza gereken özeni gösterelim. Yazılarımızın daha geniş okuyucu kitlelerine ulaşabilmesi için de hem reytinge ve hem imaja ihtiyacımız var. Bu anlamda “tık” tartışmalarına hiç gerek yok. Blog zaten kendi içinde bu dengeyi oluşturmuş durumdadır.

Milliyet.com.tr, bizlere “hazır olun” diyor…bizlere yazım hayatımızda gelecek vaad ediyor. Bizler de blog yazılarımız, haber içeriklerimiz ve haber yorumlarımızdaki kalite ve güvenilirlikle bu sihirli sözcüğün altını doldurabilmeliyiz.

Unutmayınız; Blogculuk ve vatandaş gazeteciliği geleceğin medyasını oluşturacaktır.

Evrensel, demokratik, şeffaf bir Türkiye için biz blogculara ve vatandaş gazetecilere çok iş düşüyor.

Teşekkürler Milliyet…

________________________________________________________________________________

İnternette lider yine Milliyet.com.tr / Milliyet.com.tr 02 Ocak 2009 http://teknoloji.milliyet.com.tr/Teknoloji/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=internet&KategoriID=&ArticleID=1042036&Date=02.01.2009&b=Internette%20lider%20yine%20Milliyet.com.tr

Blogculuk geleceğin medyasını şekillendirecek/ Beran Uzer 18 Ekim 2008: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=138550

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..