Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
İzmir
 

Milliyet Ege sayfasının Ankara blogları

Milliyet Ege sayfasının Ankara blogları
 

Son birkaç aydır özellikle dikkat ve takip ediyorum. Milliyet web sitesinin “<ı>Ege” sayfasında yayınlanan blog yazıları –ki her gün iki yazıya yer verilmekte-, çok büyük bir ekseriyetle, “<ı>Ankara”, “<ı>Kentleşme” ve “Kent Tarihi” kategorilerinde yazılmış yazılardan oluşuyor. Özellikle, Ankara’yı yazan, Ankara’lı bir blog yazarımız var ki adeta “Ege” sayfasının “<ı>köşe yazarı” pozisyonunda.


Bu girizgahımı okumakta olan, şeytanın avukatlığını yapmakta ve öküzün altında buzağı aramakta pek bir mahir <ı>blog dedektörleri var ise aramızda; kağıda-kaleme, tuşa-klavyeye sarılmadan önce, sonuna dek yazımı okumalarını rica edeceğim. Sonra diyeceklerini tabi ki diyeceklerdir.


Değerli dostlar, öncelikle şunu belirtmeliyim ki Ankara, benim, gözümün nuru olan kentlerden biridir. Ankara hakkında yazdığım onlarca yazım halen bu sayfalardadır. Her birinde yürek atışlarım, göz yaşlarım, mutluluk ve hüzünlerim yaşar. Tüm ıslaklığı ve canlılığıyla. Diyeceğim özetle şudur. Ankara, gözümde tüten bir sevgidir, sevdadır, sevgilidir.


İlk paragrafta işaret ettiğim Ankaralı blog yazarı dostumuz da keza son derece saygı duyduğum, seviyeli ve dopdolu yazılarını zevkle okumakta olduğum, bu platforma değer katan bir şahsiyettir. Profesyonel mesleği zaten, kentleşme üzerinedir.


Anlamadığım nokta şudur. Milliyet Gazetesi web sitesinin “Ege” sayfasında, çok yakın bir zamana kadar Ege ve İzmir yazıları yayınlanır iken dönüşümlü olarak; ne olmuştur da Ankara, Ege’ye taşınmıştır?


Mutlaka bu durumun geçerli ve mantıklı bir sebebi vardır ama naçizane bendeniz, bu mantıklı ve geçerli nedeni bir türlü çözebilmiş değilim. Pek tabi ki bu durum site yönetiminin tasarrufundadır. Cevap verip vermemek de, bu uygulamaya devam edip etmemek de kendi inisiyatiflerindedir. Ama ben de uzunca bir süredir “<ı>İzmir” kategorisinde yazan ve “<ı>Güzel İzmir”i, “<ı>yiğidin harman olduğu bereketli Ege”yi yazmaktan son derece büyük hazlar alan naçizane bir blog yazarı olarak bu soruyu sorma hakkımı kendimde görmekteyim.


Son olarak, geçtiğimiz aylarda, ismimi ve yazımın başlığını vermeden, “<ı>eli poposundaki kız” ifadesiyle manidar bir şekilde gönderme yaptığı, İzmir kategorisinde yayınlanmış ve yirmi bin civarında hit almış yazımın; içinde İzmir’le ilgili bir mevzu olmamasına rağmen neden günlerce Ege sayfasında yayınlandığını, site yönetimi tarafından, ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirildiğini ve bu yüzden mi çok okunduğunu sorarak, sözümona bu haksız duruma dikkatleri çekmeye çalışan, değerli MB yazarımıza seslenmek istiyorum.


İzmir kategorisinde yazmasa da İzmir’le ilgili pek çok yazısını okuduğumuz ve bir İzmir ve Ege aşığı olduğunu tahmin ettiğim, buna inandığım Sevgili Muzaffer Cellek, acaba, yukarıda dikkatleri çekmeye çalıştığım bu son durum hakkında ne düşünmektedir merak etmekteyim. Şayet bir yorum ya da eleştiri kaleme alıp burada yayınladıysa ve ben de kaçırdıysam, peşin peşin özür dilerim. Yok ses vermediyse, cidden düşüncelerini merak ediyorum.


Biliyorum ki “<ı>ört ki ölem” demek kendisine yakışmaz.


Haydi Muzaffer Ağabey, ses ve desteğini bekliyorum senden.


Ne olacak bu Milliyet Ege sayfasının Ankara’lı blogları?


Bak Sen, benim, içinde İzmir olmayan İzmir kategorili, “<ı>eli poposundaki kız” yazıma manidar göndermeler yaparken, bizim –ki İzmir ve Egeli olmamızdan ve İzmir ve Ege yazmamızdan mütevellit bir “bizim” durumudur bu- Milliyet’in Ege ve İzmir köşesi Orta Anadolu’ya kaçtı gitti bile. Ya da oradan göç aldı.


Milliyet web sitesinin değerli yönetimine, Milliyet Blog’un özellikle İzmir ve Ege’li yazar ve okurlarına ilanen duyurumdur efendim. Yorum, destek ve her türlü eleştirileriniz benim için zenginlik olacaktır. Beklerim.



@ "Eli poposundaki kız" yazım ya da benim yazdığım haliyle "18 Delik - 17 Şehit (Yalnız Erkekler içindir, Bayanlara Yasaktır)" başlıklı blogum: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=137088

@ Muzaffer Cellek Bey'in, "Eli poposundaki kız" yazımı, ısıtıp ısıtıp sofraya koyduğu için site yönetimini; içinde İzmir olmadığı halde İzmir kategorisinde yayınladığım için de Bendenizi eleştirdiği "Ayda'yı da Kaybettik!" başlıklı yazısı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=140503

@ Ve tüm "Ankara" yazılarım: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=472576&KategoriNo=201

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..