Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Milyon dolarlık takım Fenerbahçe Alex’siz bir hiç mi?

Milyon dolarlık takım Fenerbahçe Alex’siz bir hiç mi?
 

.


Alex mevkisi, görevi ve gerekse üstün yetenekleri ile Fenerbahçe’nin en çok ihtiyaç duyduğu oyuncuların başında geliyor. Ve Alex’siz çıkılan ilk maç ta seri bozuldu ve takım mağlubiyet yüzü gördü. Soruyorum Alex olmadan bu takım galip gelemeyecek mi? Alex olmadan bu takım rahat pozisyona giremeyecek mi? Milyon Dolarlık oyuncuların oynaması için Alex takımın olmazsa olmazı mı?

Elbette Fenerbahçe Alex’siz de galip gelecek, Alex’siz de pozisyona rahat girecek ve Alex’siz de takım gibi takım olmaya devam edecek. Peki, neden Gaziantep yenilgisinin nedeni bu kadar Alex’e bağlandı. Alex olsaydı bu maç böyle bitmezdi gibi laflar herkesin diline dolanmaya başladı. Evet, Alex çok yetenekli bir oyuncu ama Alex’in olmadığı maçta eksikliğini hissetmemek için yerine yetenekli, becerikli oyuncu koyacaksın ki Alex’i mümkün olan en az derecede aratsın ya da aratmasın.

İyi giden takımın ilk mağlubiyetinde hocasını eleştirmek gibi olmasın ama Daum Gaziantep maçında ne yaptı Alex’in yerine Mehmet Topuz’u oynattı. Mehmet Topuz koşan, mücadele eden, rakibin oyununu bozan bir futbolcu olabilir ama kesinlikle Alex’in bölgesinde oynayacak düzeyde ve yetenekte bir oyuncu değil. O kadar çok pozisyondan ikinci bir golün çıkmaması ve Alex’in bu kadar aranması da buradan kaynaklanıyor zaten.

Elinde Özer Hurmacı gibi çok yetenekli ve duyduklarıma göre antrenmanlarda da en formda olan oyuncun var. Tam Özer’in takıma dahil olma zamanı ve Alex’in yokluğunda bu görevi yerine getirecek en ideal ve yetenekte bir oyuncu ve oyuna 89. dakikada maç bitti bitecek Özer giriyor.

Sonuç olarak Antep maçında takım atakta iken Mehmet Topuz, Emre ve Semih pas alışverişlerinde hiç anlaşamadı. Mehmet Topuz o mevkinin gerçek adamı olmadığı için çok top kaybı yaptı. Ve yakaladığımız kontra atak pozisyonlarında da hücum oyuncularımızın anlaşamaması neticesinde sonuç alamadık. Oysaki Emre – Semih – Alex üçlüsü sahada birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlardı. Anlatmak istediğim bir oyuncunun yanlış yerde oynatılması (hem de en can alıcı bölgede) takıma çok büyük zarar veriyormuş.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..