Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
Oyunlar
 

Monopoly nasıl oynanır?

Monopoly nasıl oynanır?
 

Monopoly nasıl oynanır?

Ailenizle veya sevdiklerinizle baş başa kaldığınız zaman, yapacak birşey bulmakta zorlandığınız anlar olabilir. Böyle zamanlarda ortamı keyiflendirecek, eğlenceli şeylerin arayışına girmeniz normal. Size önereceğimiz müthiş oyun sayesinde, kendinizi şehrin sahibi gibi hissetmeniz bile mümkün. Merakla beklediğiniz oyunumuzu adı; monopoly.

Daha önce bu oyunu oynamış olan arkadaşlar, oyunun ne kadar güzel olduklarını biliyorlar. Bilmeyenler ise; oyunumuzun nasıl oynandığını anladıktan sonra, tüm hızla başlayabilirler. Tüm oyun malzemeleri oyun kutusuyla birlikte verileceği için, sizin ekstradan bir şey eklemenize gerek olmayacak. Farklı şekillerde olan oyun piyonlarından birini seçerek oyunumuza başlayabilirsiniz. 7-8 kişiyle bile oynanabilen oyunumuzda, zarı en yüksek atan oyuna başlar. İlerleyeceğiniz kısımlarda, farklı semtlerin yazılı olduklarını göreceksiniz.

Zarınızla nereye gelirseniz, orayı satın alarak tapusuna kavuşun. Para kazanmanız durumunda, belli bir rakam ödeyerek buraya otel veya ev de koyabilirsiniz. Diğer arkadaşlarınız bu noktaya geldiklerinde, size kira ödemek durumunda kalacaklar. Tapuların üzerindeki yazılara bakarak; ödenecek ceza ücretlerini rahatça görebilirsiniz. Semtin değer durumuna göre, semtin fiyatı da değişmekte. Heyecan ve rekabetin çok olacağı oyunda, herkesin iflas etmesini bekleyin. Parası biten kişi iflas ederek, oyunda kendiliğinden elenmiş olacak.

Monopoly içerisinde, her tapunun ayrı renklerde olduğunu fark edeceksiniz. Ne kadar çok aynı renkteki semti toplarsanız, oyun içerisinde kazanacağınız puan da o kadar fazla olacaktır. Tapuların bol sayıda olması, sizi şehrin hakimi yapacaktır.Hepinize şimdiden iyi eğlenceler diliyoruz.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..