Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Montblanc

Montblanc
 

Herkese Merhabalar…
Bir süredir bazı tarifleri tam verememiştim bunları tamamlayayım dedim öncelikle "Montblanc" tarifini vermemiştim onu vereyim dedim…

Düşes sponge için;
8 adet yumurta akı
200 gr toz şeker
200 gr un
20 gr toz badem + 20 gr toz şeker

Yapılışı
Unu eleyin. Fırını 200 C de ısıtın Önce yumurta aklarını hiçbir şey katmadan çırpmaya başlayın. Biraz kabardıktan sonra şekeri ilave edin ve sert kar haline gelene kadar çırpın. Elenmiş un-badem+şeker karışımını yumurta aklarına ilave ederek dikkalicene karıştırın (mikser kullanmıyoruz) Tepsiye pişirme kağıdını yerleştirin, kağıdın üzerine bir spatula yardımı ile harcınızı eşit olarak yayın. Isınmış fırına sürün. 7-8 dakika kadar pişirin. Üzeri çok az pembe olacak.

Krem peynir kreması için ;
3 adet yumurta sarısı
25 ml su
100 gr toz şeker
300 gr labne
Toz krem şanti (çırpılmış hali 320 gr)
4 yaprak jelatin

Yapılışı
yaprak jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşamaya bırakın. Şekeri suyla birlikte biraz kaynatıyoruz. Şekerli su kaynamadan yumurta sarılarını iyicene kabarana kadar çırpıyoruz. (Rengi açılıyor ) Çırpma işlemi devam ederken, kaynayan şurubu ince ince, az az yumurta sarılarının içine akıtıyoruz. (çırpmayı bırakmıyoruz) Jelatinleri de bu karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz ( mikser kullanmayın telle karıştırın) Karışımı ayrı bir kaba alıp daha kolay soğumasını sağlayabilirsiniz. Karışım soğuduktan sonra krem peynir ve krem şantiyi hızla ekliyoruz. Bu kremayı dolapta 1 saat bekletiyoruz. Kendini toplaması ve tadının oturması için.

Likörlü şurup için 100 gr toz şeker 200 ml su 80 ml kirsch ya da ahududu likörü.
Şekerle suyu kaynatın, ılındıktan sonra likörü ekleyin.

Süsleme için ; doğranmış karışık meyve, meyveli sıcak yada soğuk jöle, erimiş beyaz çikolata.

Montblanc Pastanın hazırlanışı
Soğumuş sponge’u ortadan ikiye bölün. Bir katını çalışacağınız yere alarak likörlü şurup ile ıslatın. Krem peynir kremasının hepsini spatula yardımı ile üzerine yayın. 2. katı likörlü şurup ile ıslatın ( bütün şerbeti kullanmanıza gerek yok ) ıslatılmış 2. keki kremanın üzerine kapatın. Bunu 1 saar kadar dondurucuda dondurun. Dondurucudan çıkardıktan sonra kenarlarına erimiş beyaz çikolata sürün ve file badem ile kaplayın. Meyvelerle süsleyip en son jöleyi sürün.

 
Toplam blog
: 42
: 1952
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Yemek ve pasta yapmayı çok seviyorum. Pastacılıkla ilgili çeşitli kurslara katıldım ve sertifikalar ..