Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
663
 

Üzüm şırası.

Üzüm şırası.
 

Üzüm tanelerinin fermantasyonu


Üzüm şırası (Fermantasyonla), Enzim içerikli 

Arkadaşlar keskin üzüm şırasının tadını bileninız varmıdır, bu içeçekler bizim öz İçeceklerimizdir fakat gelişen teknoloji ile şimdilerde onutulmuş fakat istenirse yapımı çok ekonomik ve basit olarak evlerde yapılarak, keskin tadıyla sindirim sistemimize yardımcı bir içecektir Ata yadigari gazlı içecekler. Üzümlerden fermamtasyonla yapılmış enzim içerikli üzüm şırası, bu şıranın sindirim sisteminde yararlı ve ferahlatıcı etkilerini görmekteyim. Arkadaşlar fermantasyon işlemine, eskilerin mayalama, salamura gibi adlarla uygulama olarak gıdalarını tüketme alışkanlıklarına çeşitlilik ve koruma amaçlı olarak işleyerek, ürettikleri sebze ve mevelerden yararlanmışlardır. Bunlar içeriklerine göre çeşitli şekillerde adlandırmışlardır boza, şıra ve turşu suyu gibi içilebilenler yapılışlarında boza ve şıraya fermantasyon işleminden sonra tatladırmak için biraz şeker katmışlar, turşu suyu olarak içecekleri sebze ve meyvelerden damak zeveklerine göre çeşitlilik arz etmesine rağmen fermantasyonu işleminden sonra sade olarak tüketmişler ilave şeker veya tuz katılmamışlardır, katılsada tat vermesi bakımından ilave edenlerde olmuştur. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 29
Toplam yorum
: 3
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1020
Kayıt tarihi
: 14.01.11
 
 

Elektronik teknisyeni olarak emekliyim, 1997 Ağustos'u itibariyle toprakla ilgili hobi çalışmalar..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster