Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '10

 
Kategori
Kitap
 

Mucize beyniniz

Mucize beyniniz
 

internetten alıntıdır.


İnanın bana, en büyük hayallerimden birisi, beyin cerrahı olmaktı... Beyin cerrahı olamadım ama beynin yapısı, işleyişi, mucizeleri ve önemi hakkında çok kitap okudum.

İşte bugün sizlerle, okuduğum kitapların içinde en ilgimi çekeni paylaşacağım.

Jean Carper'ın Mucize Beyniniz adlı kitabı...

Bu kitapta anlatılan, kimse geç kalmış değildir. Eğer doğru beslenir ve beynimize doğru davranırsak, yaşımız kaç olursa olsun, beynimizi geliştirebiliriz. Yaşımız kaç olursa olsun diyorum, çünkü bu kitapta yazılan denekler arasında, yaşı 65'den, 90'a kadar insan var...

Jean Carper'ın araştırmalarına göre; yediklerimizden tutun da, kullandığımız vitaminler, yaptığımız egzersizler, yediğimiz balığın cinsi, içtiğimiz çayın türevi ve aldığımız nefese kadar herşey ama herşey beyin gelişimimizi olumlu veya olumsuz yönde etkilemektedir.

Ben; sizlerle en çok dikkatimi çeken noktaları paylaşmak istiyorum. Belirli bir büyüklüğe ve potansiyele sahip olan, genetik olarak belirlenmiş bir beyinle doğarsınız ama bu muhteşem organı geliştirmek size bağlı...

Öncelikle kendimle ilgili olan kısımdan bahsedeyim; hergün yarım saat herhangi bir egzersiz yapmak, beynin yönetimsel fonksiyonlarını kontrol eden, ön korteksine, daha fazla kan pompalamak anlamına geliyor. Bu da; daha hızlı karar verme, planlama, numaraları akılda tutabilme ve hatırlama konularında ilerleme kaydetmek demektir.

Beynimizin en çok istediği, gelişmek ve canlı kalabilmek için en çok ihtiyacı olan beslenme şekli şöyledir;

1. sebze ve meyveleri her öğünümüze koymak

2. kümes hayvanlarını derisiz yemek

3. kuru fasulye başta olmak üzere, baklagilleri haftada 2 kez tüketmek

4. özellikle ceviz ve bademi hayatımızın bir parçası haline getirmek

5. balıklarda; sardalye, uskumru, levrek tercihi yapmak

6. mısıözü yağını ve margarinleri hayatımızdan çıkarmak

7. şekeri ve tuzu mümkün olduğunca az kullanmak

8. vitamin ve mineral takviyeleri almak çünkü ek takviyelerin desteğini almadan, beslenme şeklini tam olarak taklit etmek mümkün değildir.

9. siyah çay içmek

En son yazdığım madde, sizlere de ilginç gelmiş olabilir ama kanıtlanmış bir gerçek ki; demleme siyah çay, müthiş bir oksit gidericidir. Yani beynimizi, zararlı etkenlerden koruyucu yapılara sahiptir.

Bu ve buna benzer, araştırılmış, kanıtlanmış daha bir çok ilginizi çekecek araştırma sonuçlarını göreceksiniz kitapta...

Beynimiz vücudumuzun yönetim merkezi ise, neden ona daha iyi bakmayalım?

İnsanoğlunun normal yaşam süresi 120 yıldır ve atalarımız bu kadar yıl yaşamış insanlardır. Öyleyse; yanlış beslenerek, egzersiz yapmayarak, hazır gıdalara saldırarak neden yaşam süremizi kısaltıyoruz?

Kanserlerin artması, kalp-damar hastalıklarının tavan yapması v.s. gibi herşey biz insanoğlunun yaptıklarının karşılığıdır.

Lütfen, bir silkelenelim! Sadece ve sadece doğru şeyler yiyip, hayatımıza biraz egzersiz soktuğumuzda, yaşam kalitemiz artacaktır...

Umarım, bu yazımla da sizlere birşeyler katabilmişimdir... Hepinize sağlıklı bir ömür diliyorum...

SEVİLAY

 
Toplam blog
: 71
: 1912
Kayıt tarihi
: 15.11.09
 
 

32 yaşındayım, evliyim ve yakışıklı bir oğlum var. Profosyonel pilates eğitmeni ve besin destek ü..