Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '14

 
Kategori
Futurizm
 

Mucize

Mucize
 

Görsel; futuristika.org


Dünyadaki yangın sürüp giderken, yangını söndürecek su var mıdır?

Bu yangın nasıl bir felakettir, nasıl ve ne zaman bitecektir?

Ne olursa insanlığın onuru kurtulmuş olacaktır

* * *

Baskı ve zorbalığın, zorlaştırıcılığın, bürokratik engellemeciliğin olmadığı bir dünya!

"Herkes bize tabi olsun, geri kalanlar kul-köle olsun" anlamında, ezmeye dayalı bir düzen değil!

Düşmanlık yapmak, intikam almak veya bir tehdit unsuru olmak için değil, dünyada barışın tesisi için çabalayan bir düzen. Her inanç mensubu, dilediğince ibadetini yapabilen, kendi inancına göre kutsal sayılan her yeri ziyaret edebilen, malı, canı, namus ve şerefi güvencede olan, inanmayanlar veya dinsizlerin de huzur içinde yaşadığı, düşüncelerini dilediği gibi ifade ettiği bir dünya.

Öyle bir düzen ki, tüm dünya rahatlayacak. Terör sorunu son bulacak, hammadde kaynaklarına ulaşım garanti altına alınacak, ekonomik ve sosyal düzen korunacak, kültürel çatışma tamamen ortadan kalkacak. Ülkeler askerlerini topraklarından binlerce kilometre uzağa göndermek zorunda kalmayacak, mazlumlar duvarlar arkasında yaşamayacak, kaliteli ürünler ekonomik herhangi bir engelle karşılaşmayacak, hiç kimse güvenlik endişesi duymayacak, üretim sıkıntısı çekmeyecek, kimsenin kimseyi aldatmayacağı bir düzen.

Sadece belli bir coğrafyaya değil, tüm dünyaya aydınlık getirecek bu düzen için vicdan ve sağduyu sahiplerinin stratejik ortaklığı önemlidir. Sağduyu sahibi tüm dünya, bu gelişmeyi büyük bir umutla beklemektedir aslında. Bu yönde atılan her adım, bu nedenledir ki coşkuyla karşılanır.

Milletler arasındaki kardeşliği bozma çabaları, her kim ya da kimselerin sinsi bir oyunu ise bunu bozacak yegane unsurlardan biri de kuşkusuz annelerdir.

İnsanlığa tuzak kuranların bilmedikleri bir şey var: Sebeplerin yaratılmasındaki hikmetlerden biri insanlığın sürekli sınav veriyor olmasıdır. Olaylar sebepsiz yaratılsaydı, sınav ortadan kalkardı. Yüce Yaratan her mucizeyi aklımızın kabul edebileceği şekliyle yaratıyor işte. 

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..