Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '15

 
Kategori
Siyaset
 

Muğla CHP İl Kongresi ile İlgili Duygu ve Düşüncelerim

İki adayın olması CHP nin geleceği ve çoğalması ile demokratik bir tavrın oluşması yönünde önemli buluyorum, altını çiziyorum..

Muğla CHP İl Kongresine niçin geldim? CHP İl Kongresinde güzel şeyleri duymak için, daha çok özgürlükler için, daha çok çoğalmak için, birimiz yoksa eksiğiz mesajlarını duyduğum için geldim, izledim, dinledim, katıldım.

CHP İl Kongresi veya benzeri siyasi toplantıların içerisinde duygu ve düşünce özgürlüğümüzü hapsedecek, kuşatacak bir uygulama söz konusu olursa özgürlüklerden ve çağcıl çoğulcu CHP varlığından da söz edemeyiz.

Kongrede siyasal ve yönetim tarzı ile ilgili her şey konuşulmalıdır. Kongre bu, sadece İl Başkanlığı’nın seçimi değildir. Konuşulmalıdır. İl Başkanlığı, yerel yönetimler, ilçe teşkilatları iç içe oluştuğu içindir ki, böylesine dolu bir kongrede siyasetin ve belediyelerin yönetimleri ile ilgili şeyler konuşulabilmelidir.

Bu özgürlüklerin, özgürlüğe ve geleceğe açılacak , CHP ye yol, yön olacak, iktidar olacak politikalarını geliştirir, yönlendirir. O nedenle konuşulmalıdır.

Bu konuşmalar farklı bir köşeye çekilmemelidir. Hayata geçtiği, uygulandığı yer İl, İlçe, yerel yönetimlerdir. O halde, konuşulmalıdır, tartışılmalıdır, Danışma Kurulu toplantılarında da dile getirilip eksiklikler, iletişimsizlikler her açıdan giderilmelidir, dışarıya güçlü ve başarılı bir CHP ve Muğla taşınmalıdır.

Bu nedenle de Muğla İl Başkanlığı çok önemli bir misyon ve vizyon üstlenmektedir.

CHP Muğla’da neden güçlüdür? Muğla'da CHP öyle kolay değil emekle, güçle, el ele, çok çalışarak, kazıyarak, yıllardır vardır, seçmeni, üyesi, teşkilatı, başkanı, sevenleri, gönüllüleri, kadınları, gençleri ile. O nedenle Muğla'da CHP güçlüdür, daha da güçlenecektir, var olacaktır.

Yeter ki, birbirimizi anlayalım, sevgi dilimizi konuşalım, düşüncelerimizle zenginleşelim, çoğalalım, amaçlarımızı ve hedeflerimizi önde aynı sorumluluk duygusu ile tutalım, üstlenelim.

Muğla’da bu denli güçlü CHP var ise  Muğla’da siyaset yapmak, üstünde dolaşmakta o denli kolay olmamalıdır.

Yukarıda bahsettim CHP nin güçlülüğü, var oluşu inançlarından, yolundan vazgeçmediği için, siyasetini toplumla buluşturduğu için vardır. O halde bu denli güçlü alt yapısı var ise,  İl Başkanlığı gibi hayata geçecek bir yönetim kademesinin olayları değerlendirmesinin yolu  “birleştirici, kaynaştırıcı , anlayışlı, güçlendirici, hoşgörülü unsurlardan, kaygı ve endişeden, bilinmeyen şeylerden uzak tutulduğu bir olaylar önermesinden geçmektedir.

Yeni seçilen Mürsel Alban ve ekibinin aynı duyguları taşıyacağını düşünüyorum. 2019 seçimleri ve Muğla’nın her an politikalarının güçle geleceğe var edilmesi çabalarının, en çok görüleceği sürece girilmiştir.

Muğla’da kaybedilecek zaman, kaybedilecek zemin var mıdır?  İşte buna hiçbir haklı gerekçe ve yaşanacak, gösterilecek bir dayanak ve duygu oluşmamalıdır.

O nedenle farkındadır ki, Mürsel Alban hemen hızla çalışacağız, sözü vermiştir.

Muğla İl Kongresine gelen Özgür Özel Muğla’da böylesine etkilendiği, güçlü bir CHP ve Muğla tablosu ile karşılaşmıştır.O nedenle ayağa kalkıp Muğla’yı ayakta alkışlamalıydı, diye düşünüyorum. Etkilenmiştir.  .

Bugüne dek yazılarımda CHP’ nin milletvekilleri nasıl kendi bölgesinde çalışmalıdır, İl Başkanları nasıl görev yapmalıdır, demokratik, aydın ülkenin  her yerinde yapılan çalışmalar sadece yapıldıkları köşelerde, kentlerde kalmamalıdır, CHP siyasal varlığına katılmalıdır, diye yazdım.

Veya milletvekilleri bulundukları, seçildikleri kentlerinin kırsalına dek içine karışmalı, insanları dinlemelidir, CHP den beklentileri, talepleri nelerdir, ne düşünmektedirler?  Onların duygu ve düşüncelerini ortak maddeler halinde rapor ve analiz ederek bu raporların Genel Merkeze ulaştırılmasını ve tüzüğe, programa ses olmasını, hep yazdım. Dedik ki, işte CHP ile HALK buluşmasının bir yöntemi.

Aslında İl başkanları’nın da kendi bölgelerinde teşkilatlanması, yaygınlaşması, güçlenmesi CHP nin her bölgede var olması ile ilgili güçlü çalışmalar, kendi öz yapısını tanıyarak, iklimini anlayarak oluşması gerektiğine inanmaktayım.

Kongrenin sonuç bildirgesine imza atmak gerekirse,

- Muğla'da kadın hareketinin daha güçlü ve belirgin oluşması yönünde daha demokratik uygulamalar ile kadın adayın her yönetim kademesinde yerini alması, çoğalması demokrasinin , uygarlığın açılmasını sağlayacaktır..Muğla’ya güç katacaktır.

-Seydikemer, Köyceğiz, Kavaklıdere ilçelerine siyasi ağırlık vererek hatta geciktiğini düşünüyorum,  bu üç ilçemizin CHP yle buluşmasını sağlamak.

- Milletvekili sayısını daha çok yukarılara taşımak.

- CHP Yerel teşkilatlarının her alanında özellikle teşkilatlardan yapılandırılacak yapıcı olmak, birlik ve güç olmak duygularını yaygınlaştırmak, uygulamak.

-Bu noktada birleştirici, güçlendirici ve çoğaltıcı, coşku ve sevgi birikimini yaygınlaştıracak politikalar üretmek.

- CHP teşkilatları üyelerinin seslerini duymalıdır ki, eğer üyesi örgütüne ulaşmıyorsa, vatandaşın ulaşması hiç olası değildir.

- CHP için çalışacak gönüllerin birikmesi, kalplerin yola çıkması CHP yi duru iktidara açacak her daim etkili yollardır.

Nedir amaç? Öncelikle CHP için çalışmak, CHP nin hayata geçmesi, iktidar olmasını ORTAK SORUMLULUK  ve GÖREV olarak görmektir..

O nedenle taraf meseleleri , taraf meselelerine taşınacak şeyler,  kişisel siyasi tekellerin  ellerine suyu taşımak bugüne dek görüldüğü gibi,  CHP yi iktidar olmaktan uzaklaştırmaktadır. Esas olan CHP yi iktidara yaklaştıracak gönülleri, gölleri biriktirmek, taşımaktır.

Çünkü bir avuç siyasi kurmayların tekelinde kalmaktan artık zorunlu çıkmalıdır, çıkarılmalıdır. Yoksa CHP üst ilişkilerde, üst ilişkilerin partisi olarak kalmaya yüz tutmaya devam edecektir.

O nedenle her üye şunu sorgulamalıdır? Niçin çalışıyorum? Cumhuriyet Halk Partisi için çalışıyorum özgüvenini tam ve eksiksiz yansıtmalıdır.

Halk daha samimi, daha içten, daha gerçekçi hareketler beklemektedir.

Her şeyden önce iki adayın veya CHP İL Başkanlığı'na bir başka adayın da da çıkması çok güzel ve CHP ye yakışır bir harekettir.

Milletvekilleri tarafsız kalmalıdır, çünkü herkesten, her üyeden oy almaktadır her seçmeni onu milletvekili olarak taşımıştır.

Belediye yönetimleri değil. Çünkü belediyeler yerel teşkilat içinde bölgede her daim birlikte çalışmaktadırlar. Taraf değil hatta yönlendirici olurlar.

Çünkü belediyeler hem siyasal, hem kurumsal hizmet ve işleyiş taşımaktadırlar. Daha çok tespit ettikleri gördükleri , yaşadıkları vardır, Belirgin şeylerin giderilmesi için çok çalışmaktadırlar.

- Kongrede olumlu ve sevgi diliyle konuşmak daha çok orada bulunan insanları, üyeleri, delegeleri etkileyeceği için bazı kişisel duyguların oraya taşınmaması sevgiyi ve beraberliği çok daha güçlendirecek etkenlerdir.

Unutmamalıdır ki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir söylemi ve duygusu vardır; Nedir o? Siyaseti etik, ilkeli, düzeyli, seviyeli hale getirmeliyiz. Siyasetin çizgisi gelişmelidir, değişmelidir. Katılıyorum. Sonuna dek inanıyorum. O nedenle Genel Başkan'ın sözlerine, duygularına kulakları çevirmeliyiz. Siyaset saygın ve düzeyli yapılmalıdır, yapıcı ve yönlendirici yapılmalıdır.

-Yıllardır gözlemlediğim şey şudur. Hangi alanda olursa olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün her toplantıda dikkat ederim "sevgiyi çoğaltalım" mesajı vardır. . Altını çiziyorum ki, Muğla'yı her alanda yaşamsal güçlü kılacak, beraberliği sağlayacak sevgi bağıdır.

O nedenle sevgi dilini hayata geçirmek sevgi diline karşılık vermek,  sevgi bağını kurmak gerektir.

Yüzde yüzün üzerinde pırıl pırıl kalple ,gönülle kucaklanıyor, gidiliyorsa özellikle yönetim kademelerine karşılığını yerini bulmalı, yeşermelidir.

CHP İl Kongresinin tüm Muğla’ya hayırlı olmasını, güç olmasını, kaynaştırmasını yönetim ve  Halk ile iç içe olmalarını, başarılarını diliyorum.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..