Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl'ın son gözdesi Nurbanu Sultan

Muhteşem Yüzyıl'ın son gözdesi Nurbanu Sultan
 

Halit Ergenç - Merve Boluğur


Geçen sezona damga vuran olaylardan biri, Meryem Uzerli’nin; yayınlandığı günden itibaren reyting rekortmeni olan Muhteşem Yüzyıl dizisini, sezon finalini bile beklemeden bırakıp gitmesiydi. Haftalarca magazin basınını meşgul eden bu olay hakkında pek çok iddiada bulunulmuş ve bir sürü yorum yapılmıştı. Hürrem karakterinin Muhteşem Yüzyıl dizisinin merkezinde olması ve Meryem Uzerli’nin diziyi bırakması ile artık Muhteşem Yüzyıl’ın eskisi gibi olamayacağı, bu nedenle de dizinin çoktan bitmiş olarak kabul edilmesi gerektiği; en çok yapılan yorumlar arasındaydı.

Dizinin yapımcısı Timur Savcı; Meryem Uzerli’nin gidişi sonrasında, senaryoya acil durum müdahalesinde bulunmuş ve senaryo gereği Hürrem Sultanı yaşlandırmıştı. Yeni Hürrem Sultanı ise senelerin usta oyuncu Vahide Gördüm’ün canlandırmasına karar kılınmıştı. Bundan sonra Vahide Perçin olarak dizi ve filmlerde boy gösterecek olan usta oyuncunun sezon finalinde izleyici karşısına yeni Hürrem olarak çıkışı; sosyal medyayı sallamıştı. Büyük çoğunluğun yadırgaması ve olumsuz yorumlarıyla sonuçlanan bu yenilikle birlikte: “Muhteşem Yüzyıl bitmiştir!” minvalinde tonlarca yorum yapılmıştı.

Herkes büyük bir merakla Muhteşem Yüzyıl’ın yeni sezonunu bekliyordu. Timur Savcı büyük ihtimalle tüm bu eleştiriler ve yargılamalar karşısında; daha da hırslanmış olacak ki, tatil dönemi boyunca Muhteşem Yüzyıl için bomba transferler yapmaya başladı. Açıkçası çok da zekice bir şey yaptı. Çünkü artık bu diziyi Hürrem üzerinden götürmeye çalışmak, hakikaten intihar olacaktı ve bu dizinin de tarihi bir dizi olmasının getirdiği avantajlardan yararlanıp, tarihteki başka önemli figürleri senaryoya katıp, o karakterler üzerinden yepyeni hikâyeler ortaya çıkarmak ve insanları o hikâyelerin peşinden sürüklemeye davet etmek; Muhteşem Yüzyıl için bu saatten sonra yapılabilecek en doğru ve sağlıklı hamleydi.

Timur Savcıda bunu yaptı. Önce Hürrem’i yaşlandırdı. Bundan sonra Hürrem Sultan; muhtemelen dizideki ikinci Valide Sultan olarak karşımızda olup Nebahat Çehre’nin canlandırmış olduğu karakterin boşluğu üzerinden devam ederken; dizinin Hürrem boşluğunu ise Nurbanu Sultan karakteri dolduracak.

Tabii bu durumda, dizideki o büyük Kanuni – Hürrem aşkının yerini de; Sarı Selim – Nurbanu Sultan aşkı devralacak. Nurbanu Sultan da tarihe Hürrem Sultan gibi yön vermiş, güçlü, zeki, akıllı, hırslı, güzel ve çok yönlü bir kadın olarak geçmekte. Timur Savcı bu karakter için ise çok doğru bir isim seçmiş. Merve Boluğur

Daha önce birlikte Küçük Sırlar dizisinde çalışmış olduğu Boluğur’un; böyle bir karakter için biçilmiş kaftan olduğunu en iyi bilenlerin başında Timur Savcı geliyor. Çünkü Küçük Sırlar’da canlandırdığı Ayşegül Yalçın karakteri ile Merve Boluğur; böyle bir rolün altından kalkabileceğini çoktan kanıtlamış bir isim. O nedenle Nurbanu Sultan karakteri; kendisine cuk oturmuş görünüyor. Tutkulu, hırslı, gücü seven ve elinde tutmayı iyi bilen, manipulatif, zekâsını çok doğru ve yerinde kullanan, âşık olduğunda gözü kara ve tehlikeli, gerektiğinde kötü olmaktan çekinmeyecek bir kadını Merve Boluğur’un dibine kadar canlandırabileceği büyük bir gerçek… Şimdiden pek çok köşe yazarının da söylediği gibi; “bu sezonun Hürrem’i, Merve Boluğurolacak.

Bu arada bu haberle Merve Boluğur’un sevenleri de derin bir nefes almış oldu. Kuzey Güney’den sonra en büyük istekleri Boluğur’un, gerçek yeteneğini sergileyebileceği ve hak ettiği yeri alacağı bir projede olmasıydı. Öyle de oldu. Eski yapımcısının Merve ile Nurbanu Sultan karakteri için el sıkışmasıyla; tüm Merve sevenler de çok mutlu oldu. Hatta Nurbanu Sultan – Sarı Selim çifti için; şimdiden hayran sayfaları bile açılmaya başlandı.

Merve Boluğur’un dizideki partneri, yani Sarı Selim karakterini canlandıracak olan oyuncu ise; “Fatmagül’ün Suçu Ne?” isimli dizide de Selim karakterini canlandırmış olan oyuncu Engin Öztürk

Muhteşem Yüzyıl’ın diğer bomba transferleri arasında Sarp Akkaya, Aras Bulut İynemli, Meltem Cumbul, Tolga Sarıtaş, Emir Berke Zincidi’nin de isimleri geçiyor. Bu bilgilerin ne kadarı kesin, ne kadarı değil hep birlikte bekleyip göreceğiz. Ama şu bir gerçek ki; öyle ya da böyle Muhteşem Yüzyıl bu sezon da izleyiciyi kalbinden vurmaya hazırlanıyor ve bunu da başaracakmış gibi görünüyor.

Artık belli bir olgunluğa erişmiş ve şu saatten sonra oğullarının tahta çıkması ile haşır neşir olacak olan ve Valide Sultanlık mertebesine erişmeyi başarmış bir Hürrem Sultan ile ona muhtemelen gençliğini hatırlatacak olan müstakbel gelini Nurbanu Sultan ile yaşayacağı çatışmalar ve güç savaşını; Muhteşem Yüzyıl izleyicisi yine büyük bir ilgi ve merakla izleyecektir. Ve tarihte büyük aşk yaşadıkları rivayet edilen Nurbanu Sultan ile Sarı Selim’in tutku dolu aşkları da ayrıca nefesleri kesecek gibi görünüyor şimdiden…

Bu sezonun aynı zamanda final sezonu olduğu da bilinen Muhteşem Yüzyıl; belli ki izleyiciye “muhteşem bir final” yaşatmadan, ekran yolculuğunu sonlandırmamaya kararlı görünüyor. Bize de; bu ekibe gönülden bol şans dilemek düşer. Yolları açık olsun.

Katharsis

katarsisindunyasi@gmail.com

Dikkat! Yasal Uyarıdır: Bu blogda yayımlanan tüm içeriğe ilişkin haklar blog kullanıcısına (üyesine) ait olup, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun koruması altındadır. Bu blogdan ancak kullanıcının adı ve blog adresi kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir. Aksi takdirde her türlü hukuki ve cezai sorumluluk alıntıyı yapana ve yayımlayana ait olacaktır.

 
Toplam blog
: 19
: 6255
Kayıt tarihi
: 13.08.12
 
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum, yaklaşık 10 senedir psikolog olarak çalış..