Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Münevver'e mektup var!

Kurgularken yazmaya kendimi, senin yerine koymaya çalışıyorum tüm benliğimi. Yaşına iniyorum. Her genç kız gibi neşe dolu cıvıl cıvılsın.

Hepimiz gibi yaşamdan istediklerin. Güzel bir gelecek, iyi bir iş, iyi bir eş.

Aslında hepimizin istedikleri de buydu senin yaşlarında. Hayallerimiz vardı.

Gelecek öylesi parlaktı. Her genç kız gibi hayaller içimizi kıpır kıpır yapardı.

Seni ölüm haberinle tanıdık Münevver. Önceleri içimiz ürperdi, akşam yemeği saatinde tüm aile, senin haberinde sanki korku filmi izler gibiydik. Şu lafı çocuklarımız duymasın diye zap üstüne zap yaptık, ama diğer kanalda yine
sen Münevver "başı kesilerek" diye devam eden o cümleyi evladım duymasın isterdim. Ne demek başı kesilmek. Seninle başlayan bu vahşi cinayetleri o kadar sık duyar olduk ki, hafiften de kanıksar.:( Üzgünüm, kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum.

Gencecikmişsin daha. Yaşını yaşayan her genç kız gibisin, ve biliyoruz ki hepimiz kadar masumdu isteklerin.

Neyahet bu toplum, senin talihsiz olayında da ikiye bölündü. Bir taraf seni ve aileni suçladı. Gerekçeleriyse "ne işi vardı, zengin çocukla kızlarına sahip çıksalar" idi.

Diğer tarafda, tarafda değil aslında olması gereken tarafta "katilinin bulunup tez elden cezalanmasını isteyenler, dileyenler".

Bir de katillerin bulunamayınca, üstünden 4 ay geçmiş olsada, telaş içinde açıklamalar geldi.

Savunmaya geçenlerin kabahatleri, özürlerinden büyüktü, senin ülkenin başbakanı yaraya tuz basar gibi demesin mi "kızına sahip çıkmassan ya davulcuya ya zurnacıya". Bir başbakana yakışmadı hiç yakışmadı. Bu sözlerin muhatabı acıların en büyüğüyle kavrulan, yürekleri yanan, evlat acısıyla sınanan bir anne babayaydı. Sanki bu vahşeti haklı çıkarmaktı! taraf olmaktı, ortalığı polemiğe bulamaktı. Halbuki kim olursa olsun, ne yaparsa yapsın, bir insanı
canlı canlı, diri diri testereyle kesmek kimin hakkı?. En güzeli susmak, katili yakalatmak, bu topluma bir mutluluk yaşatmak.

Senin katilin Münevver elini kolunu sallaya sallaya gezinebilir . Onu saklamak için ailesi yakınları ve başkaları bir oyun da düzenlemiş olabilir ve bu çok muhtemeldir. Üzülme herkesin sırası vardır Münevver, Allah'ın sopası yok ki!
Gencecik talihini, ulaşılamamış hayallerini, hayata dair tüm isteklerini yok edenler, aileni mazlum edenler, mazlum ahıyla sınanacaklar.

Vay onların hallerine. Sende biliyorsun ki, onlardan büyük, servetlerinden evla "ALLAH" var Münevver!

Hepimizin bildiği, ilahi adaletin hiç de gecikmediği! Rahat uyu Münevver.

Cem'in bugün adana da göründüğü ihbarı varmış, dün de izmir'de vardı. Sonraki günler kimbilir nerelerde. Halbuki Münevver, cem salak mı? O zenginliğin satın aldığı tüm insanlar el birliği verip Cem'e yeni bir yüz, yeni bir kimlik yapmadı mı?

Yapsın Münevver yapsın. İsterse dünyanın bir ucuna kaçsın. Vicdanından da kaçamaz ya Münevver. Vicdan azabı kemirin adamı.

Hiç merak etme. İnan Münevver inan. İlahi Adalete inan.

 
Toplam blog
: 21
: 1531
Kayıt tarihi
: 10.07.09
 
 

Yaklaşık 14 yıldır eğitim sektöründe sırasıyla Grafiker, Art Director, Creative Director, Sanat D..