Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı, “Nabucco Türkiye’ye olan güvenin göstergesidir” dedi.

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı, “Nabucco Türkiye’ye olan güvenin göstergesidir” dedi.
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Mekin Merter Salt...


MÜSİAD Mersin Şube Başkanı, “Siyasi ve ekonomik alanda büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye’ye olan güvenin bir göstergesi olan Nabucco Projesi’nin ülkemizin, ‘bölgesinde güçlü devlet’ imajını daha da güçlendireceği görüşündeyiz” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Mekin Merter Salt, Orta Asya, Kafkaslar ve Ortadoğu gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Nabucco Doğalgaz Hattı Projesi'nin imzalanması nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.

Saltı’ın açıklaması şu şekilde:

İmzalanan hükümetler arası anlaşma ile Türkiye, sadece enerji güvenliği konusunda önemli mesafeler kat etmemiş, aynı zamanda bölgesindeki gücünü de perçinlemiştir. Böylesi netameli bir konuda birçok farklı paydaşı bir araya getirmesi dahi başarı olan bu projenin, ülkemiz ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Nabucco Projesi’ne hangi açıdan bakılırsa bakılsın, Proje Türkiye’nin jeostratejik ve uluslararası arenadaki önemini bir kez daha vurgulayan, AB ile ilişkileri olumlu etkileyerek, AB nezdinde Türkiye’nin vazgeçilmezliğini tescil eden önemli bir gelişmedir.

Nabucco Projesi, Doğu ile Batı arasında her alanda bir köprü olan Türkiye’nin bölge istikrarı açısından da ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Doğalgaz tedariki, fiyatlandırılması ve miktarı konularındaki belirsizliklere rağmen, birbirleri ile çatışan küresel aktörleri paydaş olarak buluşturan böyle bir girişim Türkiye açısından son derece başarılı bir hamledir.

Siyasi ve ekonomik alanda büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye’ye olan güvenin bir göstergesi olan Nabucco Projesi’nin ülkemizin, ‘bölgesinde güçlü devlet’ imajını daha da güçlendireceği görüşündeyiz. Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda etkisini yakın zamanda hissettirecek bu gelişmenin ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..