Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Mutant timsah

Mutant timsah
 

MUTANT TİMSAH


Sezonun, belki de tüm sezonların en anlamlı maçına çıkıyordu Bursaspor.

Ligde liderliğini perçinleyecek, rakipleri ekran karşısına mıhlayacak bir maçtı bu.

47 yıllık Bursaspor’ a tarihinde lig puan rekorunu getirecek bir maçtı bu. Formül: 55+3+3=61. Lig tarihinde maç kazanma serisinde 6yı bulma maçıydı bu maç. Yıllar önce yine bir Denizlispor maçında bu şans gelmişti fakat 5te kalmıştı.

Bursaspor maça coşkulu başladı. İlk 10 dakika rakibi sağdan soldan kornerlerle hırpalayan Bursaspor, sonraki dakikalarda topa sahip olarak ve oyunu rakip yarıalanda tutarak daha dengeli gol organizasyonları kurma tercihini kullandı. Gole kadar geçen bu 20 dakikalık sabırlı ve soğukkanlı periyod, son iki haftadır kamuoyunda sıkça telafuz edilen “Bursaspor bu baskıyı kaldırır mı?” sorusuna cevap niteliğindeydi ve bunun da sahada verilmesi anlamlıydı.

Oyun kurgusu kanat akınları ve duran top organizasyonları üzerine kurulu bir mekanizmaya sahip Bursaspor. Bu maçta da somut bir şekilde görüldü ki bu mekanizmayı hiçbir rakip kolay kolay bozamıyor. Sağdan Ömer Erdoğan Turgay’ı ve Volkan’ı, soldan Mustafa Keçeli de Sercan ve Ozan’ ı taç çizgisine paralel attıkları uzun toplarla kaçırarak oyunu başlatıyor, driplingi ve top saklama kabiliyeti iyi olan bu oyuncularla kazanılan faul ya da kornerlerle de gol kovalanıyor. Bursaspor, çalışma prensibi basit bu mekanizması ile her maçta gol buluyor. Johann Cruyff’ un da dediği gibi futbol basit bir oyundur.

İkinci yarı farkı 2’ye çıkaran Bursaspor, yenilen gol sonrası ilk defa sıkıntılı bir son çeyrek yaşadı. Bu maça kadar son çeyrekleri iyi oynayan takım, içinde bulunduğumuz ligin son çeyreğini de kazasız belasız getirecektir.

Bu maçın ardından Bursaspor’ un ligde şampiyonluk hedefi yakalama adına 4 ciddi avantajı olduğunu söyleyebilirim:

-6 maçlık kazanma ivmesi,

-En yakın rakibine 5 puanlık fark,

-Birbirleri ile oynayacak 3 rakip,

-En önemlisi kısalan lig.

15 ay öncesini hatırlıyorum, hedef Avrupa idi. Timsah çıtayı en üst seviyeye çıkardı hiç hesapta yokken, şampiyonluğa gidiyor. Bu değişimin tek bir izahı var;

Timsahlar, Ertuğrul Hoca ile köklü bir MUTASYONa uğramıştır. Bu mutasyondan Bursaspor yönetimi, camiası ve taraftarı da nasibini almıştır.

 
Toplam blog
: 6
: 732
Kayıt tarihi
: 29.11.09
 
 

Tam anlamıyla bir spor tutkunuyum. Sporla tanışıklığım 1982 Dünya Kupası' na dayanıyor. İlk idolüm P..