Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '08

 
Kategori
Haftasonu
 

Mutlu bir haftasonu

Mutlu bir haftasonu
 

Osaka Kaiyukan


Çalışmayı çok seviyorum ya cumartesi pazar günü bile dersim vardır. Durmak dınlenmek bilmeden çalışmak ...

Ancak geçtiğimiz hafta sonu Türkiye'den konuklarımız vardı . Yıllar önce burada yaşayıp sonrdan yurda dönen bir Türk aile. Çocuklarından oğlan olanı burada doğmuştu . İki yaşına yakındı buradan ayrıldıklarında . Daha dün gibi hava alanına gidip uğurlamamız. Şimdi boyu babaya yaklaşan bir delikanlı . Ama yüzündeki o bebeklğindeki sevimliliği görmek olanaklı . Tabi aile büyümüş , bir de cıvıl cıvıl konuşan kızları var . Cumartesi günü akşamı geldiler . Havaaalanında hasretle kucaklaşma . Can dostlar belki buranın yemeğini özlediler diye buraya özgü yemekler hazırladım . Sohbet , yurttan ve ortak tanıdığımız arkadaşlar hakkında karşılıklı sorular konuşmalar . Evin içi şenlendi . Ben de uzun süre konuşamadığım TÜRKÇE yi konuşma hazzını tattım . Ama eşim ve çocuklar nedeniyle konuşma Japonca İngilizce karışık oldu bazan ..

Pazar günü onlara eşlik edip Osaka nın akvaryumuna gittik . Dünyada büyüklük bakımından sayılı akvaryumlardan biri. Japon ya özgü bitki ve su da yaşıyan canlıları içeren gezi akvaryumun en üst bölümünde başlıyor sonra denizin derinliklerine iner gibi adeta kocaman bir çemberin etrafından kıvrıla kıvrıla giden yolda bazan tropık ülkelere ait balikları görüyorsunuz hani NEMO gibi , sonra coral reef örneklerini.

Su samurları, fok balıkları , yunus balıkları akvaryumun derinliklarınde adeta kosturmaca oynuyorlardı . Akvaryumun en geniş bölümünce vatozlar köpek balıkları ve hepsinden farklısı ve görkemlisi burada JİMME ZAME denilen sadece planktonlarla beslenen kocaman iki köpek balığı. Eklediğim resimde bir tanesi var .Geçtiğimiz yıla kadar sadece bir tane vardı. O ölünce onun yerine iki tane biraz küçük olanını yerleştirmişler akvaryuma .

Daha derinlere gidince ayaklarının uzunluğu bir metreyi geçen devasa yengeçler . Ürkütücü , kurgu flimlerdeki gibi görüntüler ve değişik renkteki kimi saydam olan nazlı nazlı yüzen deniz anaları . Ve kocaman ayaklarıyla ahtapotlar .

Unuttum penguenleri ... Onlar için özel yer hazırlanmış , buzlarla kaplı . Siyah beyaz smokinleri ile kıpırdamadan duruyorlardı ..Canları sıkılmıyor mu acaba , ayakta kıpırdamadan beklemekten yorulmuyorlar mı derken bazıları suya atlayıp yüzmeye başlamıştı bile.

Bugün pazartesi . Dostlarımızın gezi palnında bizimle birlikte geçirdikleri zaman doldu ve yolcu yolunda gerek deyip çocuklarına Japonya ' nın tarihi ve doğal güzellklerini göstermek için yola çıktılar . Hasretliği gidermeden yolcu ettik onları . Yolları açık ola .

Ben de günlük yaşam telaşına döndüm . Hava sıcak ve nemli . Şöyle bir yurdumun kıyı kasabalarında olup o güzel maviliklere bir dalip çıkmak ne güzel olurdu ... Sabret gönül demekten başka çıkar yol yok şu anda .

Esenlikler dilerim hepinize.

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..