Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Mutluluğun anahtarı

Mutluluğun anahtarı
 

Herkes mutlu olmak ister ama her nedense bunun için asıl yapılması gerekenlerin farkına varmaz veya farkındadır öteler veya en kötüsü vazgeçer. Ama en sonunda bu vazgeçişin bedelini karşı tarafa ödettirir.

Bu insanın doğasında var. Bilinçli veya bilinçsiz genelde her mutsuzluğun faturası karşı tarafa çıkartılır. Bu erkek için de kadın için de aynı.

Birbirini seven birçok çift; içlerinden geçenleri, yapmak istediklerini, bırakın birbirlerine anlatmayı kendilerine bile itiraf etmekte zorlanıyorlar. Yabancı bir gençlik dizisi var adı da "One Tree Hıll". Bu dizi, işte bu olan biteni o kadar güzel anlatıyor ki bütün gençlere tavsiye ediyorum.

Cuma akşamı yayınlanan bölüm harikaydı. O kadar çok mesaj veriyordu ki, onları özetleyip sizlerle paylaşmak istiyorum.

1- Asla ve asla bakıcı, temizlikçi, veya herhangi bir nedele evinize genç ve güzel bir kadın almayın. Buna zamanlı zamansız evinize gelen komşu kızları veya kadınları da dahil...

2- Çocuk olduğunda asla artık ben her arzumu ötelemek zorundayım diye yanlış bir düşünceye girmeyin.

3- Evlenmeden önce yaptığınız ve sizin için önemli olan işinizden veya hobilerinizden ( hiç olmazsa sizin için vazgeeçilmez olduğuna inandığınız bir tanesinden) vazgeçmeyin.

4-Evlilik için tahsilinizi yarım bırakmayın

5-Çocuğunuzu, eşinizle birlikte yapacaklarınız için engel oluşturmayın.

6-Sorumluluklarınızı dengelemeye çalışın ve abartmayın.

Bunların bir tanesi bile zaman içinde insanları mutsuzluğa itebiliyor. Ya bir de hepsi varsa, işte bu noktada neden yaşıyorum ki moduna girmeniz an meselesi bence.

Hayata bir kere geliyoruz, hepimizin hayattan beklentileri illaki vardır. Bir evlilik bunların hepsini yok etmemeli. Daha doğrusu evliliğe böyle bir bakışla yaklaşmamalı. Tabii ki sınırsız bir özgürlükten asla bahsedemeyiz ama olabilecekler konusunda çiftler büyük bir içtenlikle konuşup aralarında karar verebilmeli.

Eğer bu konularda konuşup vazgeçilemezlerinizde anlaşamazsanız, o evliliğin sağlıkla ve sevgiyle yürümesi imkansızdır.

Sevgimle.
 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..