Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mutluluğun sırları

Mutluluğun sırları
 

Zaman zaman etrafımdaki insanları gözlemler ve düşünürüm. Bir çay bahçesinde otururken, alış-veriş merkezini gezerken, yolda yürürken, çalışma ortamımda, minibüste, otobüste ve daha pek çok yerde insan manzaralarını incelemeye çalışırım. Hep aklıma gelen bir soru vardır, bu insanların ne kadarı hayatını dolu dolu yaşıyordur, zamanının kıymetini biliyor ve en iyi şekilde değerlendirme yollarını biliyordur, ne kadarı kendi değerinin farkındadır, mutludur, huzurludur, başarılıdır diye anlamaya çalışırım.

Ancak; gözlemlerimde genellikle kaygı, endişe ve mutsuzluk ifadesi taşıyan izlerle dolu insanlar görüyorum. Pırıltısını kaybetmiş gözler, asık suratlar ve zorla gülümseyen yüzlere tanık oluyorum. İnsanlar bir koşuşturmaca içerisinde, evine ekmek götürebilmenin çabası, sorunsuz bir gün geçirebilmenin çabası, akşama doğru ise biran önce evine gitme ve televizyonun karşısında günü tamamlama, aile bireyleriyle zoraki konuşmalar ve biran önce yatağa uzanıp dinlenme isteği. Ve bir sonraki gün yine aynı yaşam biçimi. Günler bu şekilde sürüp giderken, mutsuzluk kaçınılmaz değilmi?, İçinde bulunduğu duruma razı olma, sorunlarla mücadeleden korkma ve benzeri pek çok durum içerisinde olan insanlar rutin bir hayat biçimini de tercih etmiş oluyor.

Yıllar sonra ise arkasına dönüp baktığında, boşa geçmiş yıllara hayıflanan, mutsuz insan manzaraları ile karşı karşıya kalıyoruz. Halbuki bize sunulan bu hayatın ne kadar büyük bir önemi var. Dakikalar bile ne kadar önemli aslında. Bunun önemini bilen insanlar günü tamamlama derdinden çok, zamanını en iyi şekilde değerlendirmek için mücadele ediyorlar. Bu mücadele sonunda faydalı ve dolu dolu yaşanmış bir günü tamamlamak insanları mutlu ederken, aynı zamanda başarının da kapılarını aralıyor.

Bugün, Albert Einstein’in başarı sırlarını anlatan bir yazı gözüme ilişti. Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın, eğer değerler yaratırsanız başarı kendiliğinden gelecektir. Hayatınızın değişmesini istiyorsanız, kendinizi değiştirmelisiniz, rutinde yaşayarak farklı görünemezsiniz. diyor. Yazıda akla sahip tek varlık olan İnsan’ın aklını nasıl kullanması gerektiğine dair ipuçları da yer alıyor.

Bilmenin tek yolu deneyimlemektir. Oyunun kurallarını iyi öğrenin ve oyunu herkesten daha iyi oynamaya çalışın. Bunları yaparsanız başarı sizinle olacaktır diyor Einstein.

Başarıda en önemli kurallardan birinin merak olduğunu söyleyen Einstein; merakınızın peşinden gidin, sorunlar karşısında asla pes etmeyin, başladığınız işi asla yarım bırakmayın ve sonuna kadar gidin, yaptığınız işe önem verin ve dikkatinizi o işte toplayın, aynı anda birden fazla işi başarmaya çalışmayın ve şimdiye odaklanın, enerjinizi yaptığınız işe verin diyor.

Hayalinizin peşinden gidin çünkü hayal gücü bilgiden daha önemlidir, Hayal gücünüz geleceğinizi belirler, bu yüzden hayal gücünüzün hantallaşmasına izin vermeyin, hata yapmaktan korkmayın, hata yapmamış insan yeni bir şey denememiş demektir, başarılı olmak istiyorsanız hatalarınızı üçe katlayın, anı yaşayın ve geleceği düşünmeyin, şuanda dünü yada geleceği değiştiremezsiniz, önemli olan tek şey şu andır ve geleceği ayarlamanın tek yolu şimdide olmaktır diyor Einstein.

Einstein verdiği mesajlarda başarılı olmanın yollarını anlatırken, aynı zamanda bizi biz yapan değerleri de sıralıyor. Bir insanın bende varım diyebilmesi ve mutlu olabilmesi için neler yapması gerektiği hakkında ipuçları veriyor.

 
Toplam blog
: 3
: 1281
Kayıt tarihi
: 18.05.10
 
 

1971 Erzurum doğumlu. Üniversite mezunu, kamu görevlisi, evli ve bir çocuk annesi ..